Limfna drenaža protiv celulita, oticanja i proširenih vena

Ukoliko ste stalno pod stresom, dobar deo dana provodite sedeći, slabo se krećete i ne hraniti se baš najpravilnije, posledice ovakvog života ili već osećate ili Vas tek čekaju: loša prokrvljenost tkiva – posebno nogu, zadnjice i stomaka, nakupljanje otpadnih produkata metabolizma, oticanje nogucelulit proširene veneLimfna drenaža predstavlja pravo rešenje za Vas.

Limfna drenaža je dreniranje, odnosno odvod i tok potkožne tečnosti preko limfnih puteva. Ovom metodom se stimuliše protok limfe ka venskoj cirkulaciji, odakle se potiskuje ka srcu, čime se vrši detoksikacija organizma i otečenim ekstremitetima se vraća realan obim. Razlikuje se od ostalih vrsta masaža po tome što se koristi drugačija tehnika – lagani pritisak na limfne čvorove.

Ukoliko se primenjuje preventivno, limfna drenaža ima veoma pozitivno dejstvo na oslobađanje organizma od nakupljenih toksina, otoka i osećaja težine. U estetici je limfna drenaža obavezan sastavni deo anticelulit tretmana. Limfna drenaža je odličan tretman za terapiju limfnih edema različitih vrsta, te je odlična upravo za probleme otečenih nogu, proširenih vena eliminisanje celulita.

Pored ručne, primenjuje se i mehanička limfna drenaža – presoterapija. Neophodan je pratilac drugih metoda kao što su kavitacija, kavitacija sa vakuumom, limfna drenaža i vakuum masaža i jedan je od preduslova za postizanje efikasnih rezultata, a nezamenljiva je u anticelulit tretmanima.

Presoterapija je izuzetno blagotvorna i ukoliko se koristi samostalno. Preporučljivo je da svaki čovek, čak i onaj koji nema nikakvih vidljivih problema, kao preventivu u zaštiti svog zdravlja treba da upražnjava limfnu drenažu barem jednom nedeljno.

Tretman presoterapije nema neželjenih niti neprijatnih efekata. Metoda preso aparatom je izuzetno prijatna i relaksirajuća. Terapija traje 45 minuta ili kraće, svaki ili svaki drugi dan 4 do nedelja, nakon čega je preporučljiv kratak prekid, a zatim nastavak terapije jednom nedeljno.