Male hirurške intervencije – Poliklinika Uromedica NS

Male hirurške intervencije – Poliklinika Uromedica NS

Zakazivanje pregledaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Uromedica NS

Gundulićeva 8
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Uromedica NS

Gundulićeva 8
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Promene na koži kao što su bradavice, mladež, masno tkivo  i druge površinske izrasline, često nam smetaju i izazivaju različite tegobe. Menjaju oblik, boju, veličinu, pojave se na koži na mestima gde nosimo neki deo odeće ili na licu, rukama, tabanima … i često nam smetaju. Iritiramo ih odećom te izazivaju niz neprijatnosti.

Male hirurške intervencije su intervencije sa kojima uklanjamo sve površinske izrasline na koži. U poliklinici Uromedica u Novom Sadu možete uraditi pregled i uklanjanje svih površinskih izraslina na koži. Pregled i i uklanjanje promena na koži obavlja dr Aleksandra Popović, specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije. Zakažite pregled na kontakt telefon:

Poliklinika Uromedica NS
Gundulićeva 8
Novi Sad

Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Male hirurške intervencije

Male hirurške intervencije se odnose na brojne promene na koži koje je potrebno i iz estetskih i zdravstvenih razloga ukloniti.

U našoj poliklinici uspešno obavljamo:

  • Uklanjanje lipoma
  • Uklanjanje ateroma
  • Uklanjanje mladeža
  • Uklanjanje bradavica
  • Keratoza

Koliko traje intervencija?

Hirurške intervencije na koži radimo u lokalnoj anesteziji. Intervencija traje između 15 i 30 minuta. Promene na koži su najčešće benigne, ali ipak svaki odstranjeni deo šaljemo na patohistološku analizu. Nakon intervencije najčešće nema bola i možete se vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Masno tkivo ili lipomi

Masno tkivo ili lipomi su izrasline ispod kože koje uglavnom ne izazivaju nikakve komplikacije i nemaju neprijatne simptome. Mogu biti različitog oblika – jajoliki i okrugli.

Uglavnom se uklanjaju iz estetskih razloga, a njihovo uklanjanje je veoma jednostavno i brzo, hirurškim putem u lokalnoj anesteziji.

Uklanjanje ateroma

Ateromi su smešteni u poslednjem sloju kože – dermu, pa se zato nazivaju još i lojne ciste. To su izrasline na koži i potkožnom tkivu koje nastaju pojačanim lučenjem lojne žlezde i formiraju kapsule oko masnog tkiva. Rastu polako, jer se sadržaj lojnih žlezda u kapsuli nakuplja postepeno.

Uklanjanje ateroma radi se radiotalasima kada su u pitanju manje lojne ciste i klasično hirurško uklanjenje koje se radi kod većih lojnih cista.

Uklanjanje mladeža, keratoze, bradavica

Ove promene lako i jednostavno uklanjamo u lokalnoj anesteziji, intervencija obično traje oko 15 minuta. Nakon operacije najčešće nema bola, i možete se vratiti svojim dnevnim aktivnostima.

Posebnu pažnju obraćamo mladežima koji menjaju boju, kao i mladežima nepravilnog oblika i veličine. Najčešće su to benigne promene na koži, ali svaki odstranjeni deo šaljemo na patohistološku analizu.