Dr. Mr. Sci. dr Milomir Gačević Specijalista plastične hirurgije – Poliklinika Nada Diva

Dr. Mr. Sci. dr Milomir Gačević Specijalista plastične hirurgije – Poliklinika Nada Diva

Poliklinika Nada Diva
Vase Stajića 25 - PRIZEMLJE
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr. Mr. Sci. dr Milomir Gačević Specijalista plastične hirurgije
Dr Milomir Gačević specijalista plastične hirurgije

Medicinske usluge

Biografija doktora

Poliklinika Nada Diva, Novi Sad

Medicinske usluge

Dr Gačević radi svakog četvrtka od 12 do 17 časova, pregled se ne mora zakazivati.

Male hirurške intervencije
Promene kao što su ateromi, lipomi, dermatofibromi, fibromi, hemangiomi, seboroične keratoze, solarne keratoze, mladeži, bradavice, pendularni fibromi, baseocelularni Ca, biopsije kože, piogeni granulom, odstranjivanje potkožnog stranog tkiva, xantelazme, ožiljci... odstranjuju se klasičnim manjim hirurškim rezom, skalpelom, promene se u celosti šalju na patohistološku analizu a intervencija se završava unutar 15 minuta. Nakon desetak dana se skidaju konci i time se postupak završava.

Zatezanje kapaka
Eliminacija otoka, tamnih kolutova oko očiju, formiranih kesica ispod oka, opuštene kože oko očiju, opuštenost gornjih i donjih kapaka tzv. blefaroplastika radi se u lokalnoj anesteziji sa linijom reza ispod trepavica tako da je ožiljak neprimetan nakon intervencije.

Korekcija ušne školjke
Intervencija se obavlja u jednom aktu u lokalnoj anesteziji. Sastoji u preoblikovanju ušne hrskavice i prepozicioniranju uške (ušne skoljke). Konci se odstranjnuju posle 14 dana, zavoji se nose nedelju dana a nakon toga elastična traka u trajanju od 3 nedelje. U postoperativnom periodu obavlja se nekoliko kontrola a sam tok je najčešće bez komplikacija. Recidivi nakon intervencije su jako retki.

Lifting kože mezonitima
Neoperativnim putem dobijaju se rezultati ravni hiruškom liftingu. Rezultat je odmah vidljivi i dugo prisutan. Ovo je minimalno invazivna metoda, brz je oporavak, nema opasnosti od alergijskih reakcija. Mezoniti su posebno dizajnirana razgradiva vlakna, koja na potpuno prirodan način zatežu opuštene delove kože, putem obnavljanja sopstvenog kolagena. Niti se uvode u kožu pomoću igle, na čijem vrhu se nalaze mezoniti koje prilikom izvlačenja igle ostaju u koži. U različitim pravcima pravi se mreža niti, oko kojih organizam stvara novi kolagen, pa i posle razgradnje ovih niti od strane organizma, ostaje prirodna armatura u koži od sopstvenog kolagena.

Aplikacija botoxa

Cilj tretmana prvenstveno je nestanak bora i podmlađivanje, a ujedno i odvikavanje od pravljenja grimasa (gubi se navika mrštenja). Nakon tretmana podmlađivanja botoxom, prvi efekti biće jasno vidljivi nakon 2-3 dana, a efekti potpune glatkoće dostižu svoj maksimum od 7 do 10 dana, kada je botox u potpunosti delovao i nakon čega bore nestaju. Nakon intervencije pacijent može odmah da napustiti bolnicu.

NdYag laser
NdYag laser nezamenjiv je za uspešno tretiranje proširenih kapilara crvene boje, na licu i na nogama, raznih vrsta hemangioma, difuznog crvenila kože koje viđamo kod rozacee, kao i poikilodermije. Uz pomoć ovog lasera možemo ubrzati regeneraciju sasvim svežih ožiljaka crvene boje i ubrzati regeneraciju svežih crvenih strija. Laser je uspešan u tretiranju finih bora, za popravljanje teksture kože i neujednačenog tena jer dovodi do remodeliranja kolagena u dermu i tako postiže dobar efekat fotorejuvinacije. Tretmani ovim laserom su bezbolni zahvaljujući dobrom hlađenju kože.

E Style - Elos tehnologija
Tretmani za kožu E Style uređajem su prijatni, brzi i efikasni a potpuno neinvazivni. E style aparat i aplikatori koji se koriste bazirani su na upotrebi ELOS tehnologije, odnosno elektro-optičke sinergije. Kombinujući radiotalasnu energiju sa intenzivnom pulsnom svetlošću (IPL) na tretiranom području postiže se maksimalan željeni efekat. Tretiraju se vaskularne i pigmentne lezije kao što su crvenilo kože, prošireni kapilari, melazme i solarne ili staračke fleke. Nakon tretmana koža gubi crvenilo i pigmentacije, postaje hidrirana, ujednačenog tena i podmlađena. Ovim aplikatorom može se postići podmlađivanje kože, tretiranje neželjenih dlačica, lečenje akni, smanjenje aktivnosti lojnih žlezda, zatezanje kože.

Fileri
Postupak služi za popunjavanje bora i usana. Fileri se aplikuju injekcijom, nakon prethodno datog anestetika u vidu kreme. Postupak je vrlo brz, a primena šminke moguća je nakon par sati od intervencije. Na ovaj način se vrlo uspešno tretiraju bore oko usana i na čelu, oblikuju i reoblikuju usne, ali i popunjavaju različiti defekti i ulegnuća na nosu i drugim delovima lica i tela.

Trajna laserska epilacija
LUMENIS Light Sheer DUET je novi standard u domenu trajne laserske epilacije, čija glavna prednost je da se laserska energija ne rasipa zahvaljujući integrisanom vakuumu koji dovodi do rastezanja kože, pri čemu se sva energija usmerava na folikul dlake, te se tako postiže maksimalni efekat i trajna epilacija. Prepoznaje sve tipove kože i sve tipove dlake. Koren dlake privlači laserski snop svetlosti, a vakum tehnologija omogućuje znatno bolje prodiranje laserske energije, vreme tretmana se skraćuje 75% u odnosu na prethodne generacije lasera. Laserski tretman je apsolutno bezbolan, ne zahteva pripremni preriod u smislu mazanja anestetik kreme i gela, maksimalno je bezbedan za kožu a poptpun efekat ostvaruje u okviru 3-7 tretmana na svim delovima gde postoje neželjene dlačice.

Shockwave – terapija akustičnim talasima
Metoda tretiranja celulita akustičnim talasima u svrhu lečenja celulita kod žena. Akustični shockwave talasi izazivaju vibriranje vezivnog tkiva u području koje se tretira, oni pospešuju izgled kože tako što utiču na to da se vezivno tkivo isteže i poveća svoju elastičnost. U 90% slučajeva povećanje elastičnosti kože nastavlja se i do tri meseca nakon što se završi sa tretmanom. Terapija akustičnim shockwave talasima utiče na vezivno tkivo tako da koža postaje cvršća i nežnija, utiče na neovaskularizaciju kože i pospešuje cirkulatornu razmenu materija, čiji nedostatak predstavlja jedan od glavih uzroka stvaranja celulita, pospešuje i stvaranje kolagena što kožu čini elastičnijom i cvršćom, a vezivno tkivo postaje elastično tako da se gubi efekat narandžine kore na koži.

Biografija doktora: Dr. Mr. Sci. dr Milomir Gačević Specijalista plastične hirurgije

Dr Milomir Gačević specijalista plastične hirurgije

Dr. Mr. Sci. dr Milomir Gačević je specijalista plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije, od 1998. godine. Specijalizirao je na VMA, Beograd. Magistar je od 2005, a doktor nauka od 2013. godine. Rođen u Pljevljima, Crna Gora. Medicinski fakultet završio je u Sarejevu. Stalno je zaposlen na VMA, Beograd. Dr Gačević je autor preko 60 radova i dve knjige. Član je Srpskog, Balkanskog, Evrposkog i Svetskog udruženja hirurga plastičara. Član je Udruženja estetskih hirurga Mediterana i Udruženja estetskih hirurga sveta (ISAPS).

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Nada Diva

Vase Stajića 25 - PRIZEMLJE
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr. Mr. Sci. dr Milomir Gačević, specijalista plastične hirurgije, u Poliklinici Nada Diva obavlja male hirurške intervencije, zatezanje kapaka, korekcije ušne školjke, botox, lifting mezonitima itd.

Poliklinika Nada Diva
Vase Stajića 25 - PRIZEMLJE
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Preporuka strane: