Operacija cirkumcizija – obrezivanje i frenulotomija – Poliklinika Atina Novi Sad

Operacija cirkumcizija – obrezivanje i frenulotomija – Poliklinika Atina Novi Sad

Zakazivanje pregledaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Atina

Bulevar Evrope 22
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Atina

Bulevar Evrope 22
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Cirkumcizija ili obrezivanje je jedan od najstarijih hirurških zahvata uopšte, poznat već nekoliko hiljada godina. Postoji mnogo razloga zašto se vrši obrezivanje. U nekim zemljama obrezivanje se vrši iz verskih razloga, a danas je sve više njih koji se odlučuju iz higijenskih i estetskih razloga.

Operacija cirkumicizija – obrezivanje i frenulotomija u poliklinici Atina izvode priznati i poznati urolozi. Pregled i konsultacije sa lekarima zakažite na kontakt telefon:

Poliklinika Atina
Bulevar Evrope 22
Novi Sad

Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Šta je cirkumcizija (obrezivanje)?

Cirkumcizija je operativni zahvat a radi se o uklanjanju elastične kožice na vrhu muškog polnog organa. Procedura se najčešće vrši kod male dece ali moguće je i obrezivanje odraslih osoba.

Obrezivanje ili cirkumcizija se na našim prostorima najčešće radi u terapijske svrhe kada kožica ometa pacijenta, kao što je fimoza kada se kožica ne može povući preko polnog organa. Ona može da stvara poteškoće  prilikom mokrenja, pri polnom odnosu, dolazi do čestih infekcija, ili stvara druge komplikacije ukoliko se ne operiše.

Operacija cirkumcizija

Urolozi u poliklinici Atina su obučeni i stručni za ovu vrstru hirurškog zavata.Operacija cirkumcizija traje od 30 minuta do sat vremena.

Obrezivanje kod dece se obavlja pod opštom anastezijom, dok se kod odraslih izvodi u lokalnoj anasteziji.

Nakon primene anastezije na polni organ (penis) se stavlja poseban plastični prsten. Tokom zahvata kožica se odvaja od glavića, višak kože se odstrani, krvarenje se zaustavlja, a preostala koža se ušije resorbirajućim koncem. Oporavak nakon obrezivanja je dve nedelje.

Zdravstvene prednosti obrezivanja

Postoje mnoge prednosti obrezivanja polnog organa a neke od njih su:

  • Sprečavanje infekcija mokraćnog kanala
  • Smanjenje rizika od polno prenosivih bolesti (kao što su HIV i herpes)
  • Smanjenje rizika karcinoma polnog organa i prostate
  • Smanjenje riika vaginalne upale kod žena pri polnom odnosu

Šta je frenulotomija?

Frenulotomija je rutinska urološka intervencija koja se zasniva na presecanju frenuluma. Intervencija se obavlja u lokalnoj anesteziji i traje veoma kratko. Intervencija se može izvoditi klasično ili radiotalasima, a u tom slučaju nije ni potrebno šivenje. Oporavak traje od 5 do 7 dana, a vrlo često i kraće.

Frenulotomija se obavlja u situacijama kada je frenulum skraćen zbog čega nedovoljna dužina izaziva poteškoće u odvijanju svakodnevnih aktivnosti kod muškarca.