Operacija karcinoma prostate, mokraćne bešike i karcinoma bubrega – Poliklinika Atina

Operacija karcinoma prostate, mokraćne bešike i karcinoma bubrega – Poliklinika Atina

Zakazivanje pregledaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Atina

Bulevar Evrope 22
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Atina

Bulevar Evrope 22
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Neke tegobe često ne primetimo odmah jer se javljaju bez ikakvih simptoma. Zato su preventivni pregledi kod lekara od ključnog značaja za zdravlje svakog čoveka. Čest razlog dolaska urologu mogu biti i tegobe iza kojih se krije neko maligno oboljenje urogenitalnog trakta.

Tačno postavljena dijagnoza može olakšati izlečenje i sprečiti neželje posledice kao što je karcinom prosate, mokraćne bešike i karcinom bubrega. Pregled kod urologa u poliklnici Atina možete zakazati na kontakt telefon:

Poliklinika Atina
Bulevar Evrope 22
Novi Sad

Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Operacija karcinoma prostate (radikalna prostatektomija)

Prostata je mišićno žlezdani organ koji se nalazi u dnu male karlice i okružuje početni deo mokraćnog kanala kod muškarca. Uloga prostate je da luči semenu tečnost. Najučestalija tegoba koja se javlja  jeste karcinom prostate, nažalost ova promena se često otkriva kasno jer ne daje nikakve simptome. Zato su preventivni urološki pregledi prostate veoma značajni.

Bez obzira na stadijum bolesti, lečenje karcinoma prostate obavljamo hirurškim putem. Operacijom se odstranjuje prostata, najbliže limfne žlezde i semene kesice.

Radikalna prostatektomija je metoda koju koristimo u slučajevima kada se uklanja cela prostata sa svojom kapsulom, semene kesice i deo uretre. Operaciju radikalna prostatektomija radimo da bi otklonili mogućnost zaostajanja malignih ćelija u okolnom tkivu.

Moguće komplikacije nakon intervencije mogu biti: nemogućnost zadržavanja mokraće, polna disfunkcija, suženje uretre i vrata mokraćne bešike koje mogu da traju po nekoliko meseci.

Operacija infiltrativnog karcinoma mokraćne bešike (radikalna cistektomija)

Karcinom mokraćne bešike spada među česte promene i javlja se češće u starijoj životnoj dobi.

Radikalna cistektomija je vodeći terapijski pristup lokalno napredovalim promenama mokraćne bešike. Radikalna operacija podrazumeva uklanjanje mokraćne bešike, prostate, semenih kesica i završnih delova uretera. Kod žena radiklana cistektomija podrazumeva uklanjanje materice, jajnika kao i skidanje limfnih žlezda.

Operacija karcinoma bubrega (radikalna nefrektomija)

Nefrektomija je hirurška procedura uklanjanja dela ili celog bubrega. U zavisnosti od stepena proširenosti ili oštećenja bubrega koristimo različite metode jedna od njih je radikalna nefrektomija.

Radikalna nefrektomija je kompleksna procedura u kojoj se bubreg vadi sa oklnim strukturama (masno tkivo, limfne, nadbubrežna žlezda …).