Optike Novi Sad – Optika Pašćan

Optike Novi Sad – Optika Pašćan

Optičarska radnja Pašćan Novi Sad

Optika Pašćan – Novi Sad
Adresa: Sutjeska 2, Spens, 21000 Novi Sad
Telefon: 021 48 82 232

Optika Pašćan – Ruma
Adresa: 15. Maj 139, 22400 Ruma 

Telefon: 022 471 696

Optika Pašćan je najpoznatija optičarska kuća u Novom Sadu gde se na jednom mestu mogu naći sve vrste običnih, dioptrijskih i sunčanih naočara.

Vlasnik i osnivač optike Pašćan je Siniša Pašćan, optičar optometrista koji je i osnivač i vlasnik prve Srednje optičarske škole Pašćan u Novom Sadu i koji se ovim poslom bavi više od četiri decenije.

Optika Pašćan u svojoj ponudi ima veliki broj najnovijih dioptrijskih i sunčanih naočara domaće marke i veliki broj brendiranih naočara i naočara koje su direktno uvežene iz Italije. Takođe, pored naočara u optici možete naći i veliki izbor okvira, dioptrijskih stakala, sočiva i ramova za decu i odrasle. Ono što ističe ovu veoma poznatu optičarsku radnju jesu i vrlo pristupačne cene, tako da je kupovina i izbor naočara pristupačan svakoj osobi.

Optika Pašćan u svojoj ponudi ima širok izbor proizvoda, a tu spadaju:

  • Sve vrste naočara sa dioptrijom
  • Sve vrste sočiva sa dioptrijom
  • Dioptrijski ramovi
  • Naočare za sunce i dioptrijske sunčane naočare
  • Izrada i popravka ramova

PREGLED I ODREĐIVANJE DIOPTRIJE

Pre određivanja odgovarajuće dioptrije potrebno je obaviti oftamološki pregled. Ovaj pregled obavlja optičar oftamolog i na osnovu pregleda i dijagnostike određuje vam dioptriju. Nakon pregleda potrebno je odrediti i odgovarajući dioptrijski okvir, jer pravilan izbor dioptrijskih naočara je veoma bitan za zdravlje vaših očiju. U tome će vam pomoći stručno i ljubazno osoblje koje će vam dati predlog da odaberete prave naočare za vas.

Ukoliko ne želite da nosite dioptrijske naočare jer mislite da neće lepo pristajati vašem licu, u optici Pašćan stručno osoblje može vam pomoći u određivanju i odabiru odgovarajućih kontaktnih sočiva.

SUNČANE NAOČARE

Sunčane naočare su takođe bitne za očuvanje vida. Njihova uloga nije samo da vas štite od jake sunčeve svetlosti već i da sačuvaju vaš vid. Zato je od izuzetne važnosti da odaberete dobre i kvalitetne naočare i da ne dozvolite da vaš vid bude ugrožen zbog štetnih sunčevih zraka. Optičari u optici Pašćan će vam svakako preporučiti sunčane naočare sa polarizovanim sočivima koja sadrže zaštitu od UV zraka.

PRODAJA I POPRAVKA RAMOVA

Optika Pašćan nudi veliki izbor ramova za odrasle i za decu po veoma pristupačnim cenama, na Vama je da odaberete odgovarajući ram i da svom licu podarite novi izgled. Takođe, u optici rade i izradu i poprvku ramova.

Siniša Pašćan – osnivač i vlasnik Optike Pašćan i Srednje optičarske škole Pašćan

Siniša Pašćan, rođen je u Novom Sadu 14.12.1955.god. a školu za optičare završio je u školi Ruđer Bošković u Zagrebu. Optičarskim poslom bavi se 46 godina od čega 43 profesionalno. Prva iskustva u optičarskom poslu stekao je u optici Getaldus. Nakon toga svoje znanje i iskustvo koristi u osnivanju sopstvene firme dajući joj prepoznatljiv predznak Optika Pašćan.

Porodična firma Optika Pašćan nastala je 1989.godine u Rumi, a nakon toga se širi po Sremu i Novom Sadu. Siniša Pašćan danas vredno radi u svojoj porodičnoj firmi pre svega u Novom Sadu gde poseduje tri savremeno opremljene radnje i brend prepoznatljiv ne samo u Vojvodini nego i širom Evrope.

Kao znak priznanja i uvažavanja je svakako i poverenje njegovih kolega koji ga 2000.godine biraju na mesto predsednika Udruženja optičara Vojvodine gde se i danas nalazi, a istovremeno postaje član izvršnog odbora Udruženja optičara Srbije.

Pored stalnog stručnog usavršavanja iz oblasti oftamologije, Siniša Pašćan izdaje 2005.godine svoju prvu knjigu pod nazivom Naočare u službi dobrog vida. Knjiga je prevedena na engleski, nemački i italijanski jezik.

Drugu knjigu Teorija za optičare izdaje početkom 2006.god. i knjiga je namenjena edukaciji budućih optičara, a može se koristiti i kao priručnik. Krajem 2006.god. izdaje treću knjigu pod nazivom Fotografija i fotohemija a napisana je kao dobar vodič i priručnik iz pomenute oblasti.

Knjige Praksa za optičare I i Praksa za optičare II koje su izdate 2010. godine doživljavaju vrhunac pisanja u oblasti optike, jer se mogu koristiti i kao udžbenici za praktičnu nastavu i kao literatura optičarima u toku rada. Pored stručnih knjiga Siniša Pašćan piše i beletristiku pa 2007.godine izdaje knjigu Amerikanac u Beogradu a 2012. knjigu Don Huan. Kao veliki ljubitelj dece izdao je knjigu Dete je lepota sveta. Osim pisanja knjiga Siniša Pašćan je veliki ljubitelj putovanja, a iza njega stoji i veliki broj pisanih članaka u nekim od poznatih časopisa Dnevnik, Lepota i zdravlje idr.

Kao nastavak ovako jednog velikog interesovanja i ljubavi prema optičarskoj struci otvara prvu Srednju optičarsku školu Pašćan, sa sedištem u Dečanskoj 9, a škola je prva i jedina na našim prostorima i prostorima jugozapadne Evrope.

Škola pored redovnog nudi i mogućnost vanrednog školovanja, dokvalifikacije i prekvalifikaciju za zvanje tehničara optike – optičara.

U školi se obrazuju tri profila:

  • Mehaničar optike – u trajanju od tri godine
  • Tehničar optike – u trajanju od četiri godine
  • Optičar optometrista – peti stepen

Poziv tehničar optike i optičar optometrista je veoma deficitaran kod nas pa i u svetu, tako da učenici nakon završene škole imaju mogućnost zaposlenja u struci.

Škola daje veliki akcenat na praktičnu nastavu koja se odvija po svim svetskim standardima i kriterijumima, jer je glavni cilj da učenici nakon završene škole budu priznati kako kod nas u optičarskim radnjama tako i van naših granica u svetu i Evropi.

Optika Pašćan
Adresa: Sutjeska 2, Spens, 21000 Novi Sad
Telefon: 021 48 82 232

Preporuka strane: