Ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Novi Sad – Rheumo Medical

Ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Novi Sad – Rheumo Medical

Ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Rheumo Medical
Cara Dušana 64
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dobrodošli:
Upoznajte doktore i zakažite pregled

Vrste medicinskih usluga

Ordinacija za fizikalnu medicinu Rheumo Medical Novi Sad

Upoznajte doktore i zakažite pregled

dr Miodrag Žutić fizijatar

Dr Miodrag Žutić
Fizijatar

Specijalistički pregled fizijatra i reumatologa, Konsultativno savetovanje, Infiltraciona terapija (regionalna nervna blokada), Pu...

Zakažite pregled

Vrste medicinskih usluga

Bol je pojava prema kojoj niko ne može da ostane ravnodušan niti da je lako prihvati. Ukoliko se javi, potrebno je dijagnostikovati njen uzrok i po mogućstvu što pre ga otkloniti. Privatna Ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Rheumo Medical već je 18 godina sa Vama kako bi Vam pomogla da uklonite bol sa kojim je izuzetno teško živeti.

U ordinaciji Rheumo Medical će Vas dočekati specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije dr Miodrag Žutić i viši fizioterapeuti  Bogdanka Radulović i Nemanja Radulović. Njihovo znanje stečeno je kroz dugogodišnje iskustvo u radu sa pacijentima kako u našoj tako i stranim zemljama. Stručnost, strpljenje, taktičnost i sistematičnost u prilasku svakom pacijentu i njegovoj bolesti omogućava preciznu dijagnostiku i delotvornost tretmana. Za svakog pacijenta se izrađuje poseban plan tretmana i lečenja.

U Ordinaciji za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Rheumo Medical obavljaju se:

 • specijalistički pregled fizijatra i reumatologa,
 • konsultativno savetovanje,
 • infiltraciona terapija (uvođenje leka u bolna mesta - zglobove),
 • punkcija zgloba (vađenje viška tečnosti iz zglobnog prostora),
 • punkcija zgloba sa infiltracijom (vađenje viška tečnosti iz zglobnog prostora uz aplikaciju leka),
 • infuziona terapija i
 • dnevna kombinovana fizikalna terapija.

Za lečenje bolnih stanja fizijatri zaposleni u Ordinaciji za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Rheumo Medical koriste savremene tehnike i metode. Tu spadaju elektroterapija, ultrazvučna terapija, magnetoterapija, laserska terapija, fototerapija i akupunktura.

Elektroterapija

Elektroterapija podrazumeva korišćenje desetine različitih vrsta struje u lečenju i otklanjanju bolova. Svaka od vrsta ima poseban uticaj odnosno biološki efekat na organizam, te je bitno tačno odrediti i dijagnostikovati problem. Elektroterapija smanjuje bol, uklanja otoke i smiruje upalne procese. Njome se uklanjaju neprijatni bolni simptomi bolesti kao što su: neuralgija (oštri, probadajući, iznenadni bolovi), akutni bolovi, atrofija mišića, hemipareza (slabost ruke ili noge jedne strane tela), Morbus Raynaud, bursitis (ponavljano oticanje, crvenilo i bol u kolenu, praćeni toplinom i ograničenošću pokreta), tendovaginitis (zapaljenje tetiva i njihovih omotača), frakture i distozije (uganuća, delimični prekidi ligamenata). spondiloza, inkontinencija

Elektroterapija utiče na:

 • smanjenje bola,
 • ubrzavanje cirkulacije,
 • povećanje obima zdravih mišića kod hipotrofija (smanjenih mišića)
 • smanjenje otoka u zglobovima i mišićima

Ultrazvučna terapija

Ultrazvučna terapija se zasniva na mehaničkim, toplotnim, fizičko-hemijskim i neurorefleksnim dejstvima na ljudski organizam. Ona se u fizikalnoj medicini primenjuje za otklanjanje simptoma koji prate povrede tetiva i ligamenata, reumatoidni artritis, herpes zoster, ankilozirajući spondilitis, kokcigodinija (bol u trtičnoj kosti), neuralgija, keloidi i ožiljci.

Ultrazvučna terapija Ordinacije za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Rheumo Medical efikasna je za:

 • otklanjanje bolova
 • otklanjanje zapaljenja
 • smanjivanje spazma (grča) mišića
 • povećavanje lokalne cirkulacije, smanjenje otoka i depozita kalcijuma u sluznim kesama
 • poboljšavanje rastegljivosti ožiljačnog tkiva

Magnetoterapija

Magnetoterapija je vrsta fizikalna terapija koja je priznata u zemlji i u svetu i ima pozitivne biološke efekte. Posebno dobre rezultate daje u tretmanu fraktura kostiju, upalnih i hroničnih degenerativnih bolesti. Niskofrekventni magnetni talasi se okupljaju na oštećenim ćelijama u organizmu i na taj način ih leče, ubrzavajući cirkulaciju i metabolizam.

Magnetoterapija se koristi u terapiji bolesti i povreda kao što su:

 • degenerativni reumatizam, upalni reumatizam i fibromialgični reumatizam,
 • aseptična nekroza kosti,
 • pseudoartroza (poznatija kao lažni zglob),
 • sporo zarastanje fraktura,
 • lezije mekih tkiva (opekline, kontuzije, distorzije) itd.

Laserska terapija

Laserska terapija koristi se za antiupalne, regenerativne bio-stimulišuće i analgetske tretmane. Njome se stimuliše sinteza kolagena ubrzavajući na taj način zarastanje rana, ublažavajući bol, smanjujući otoke, ožiljačna tkiva i pozitivno deluje na imuni sistem.

Laserska terapija se najčešće koristi kao:

 • terapija istegnuća i rapture tetiva, mišića i ligamenata,
 • terapija hematoma,
 • upale tetiva,
 • sluznih vreća (bolno rame, teniski i golferski lakat),
 • terapija za zarastanje opekotina i postoperativnih rana smanjujući stvaranje fibroznog tkiva.

Laser se koristi i za otklanjanje akutnog bola (migrenozna i neuralgična glavobolja, lumboishialgija, brahialgija, postherpetična neuralgija), ali i za otklanjanje hroničnih bolova - bol u vratu i krstima, bol u zglobovima, tetivama i mišićima.

Fototerapija

Fototerapija podrazumeva primenu nejonizujućeg elektromagnetnog zračenja u lečenju različitih vrsta bolseti i otklanjanju bolova. Utiče na znatno smanjenje bolova, stimulisanje prokrvljenosti i smanjenje zapaljenja u organizmu. Za fototerapiju se koriste posebne lampe koje se upere u mesto koje je pod tretmanom.

Akupunktura

Akupunktura je terapija otklanjanja bola i lečenja bolesti korišćenjem izuzetno tankih iglica koje se zabadaju pacijentu u tačno određene tačke na koži. Njihovo precizno postavljanje na akupunkturne tačke u našem telu obezbeđuje uspostavljanje balansa u organizmu, lečeći ga i podmlađujući. Nakon dijagnostike problema, određuje se akupunkturni kanal koji će se tretirati, zatim dužina trajanja terapije i period nakon kojeg je tretman potrebno ponoviti.

Akupunktura se koristi za lečenje bolesti koštano-mišićnog sistema - povrede mekog tkiva, mišićni spazam, iščašenje, ali i za otklanjanje postoperativnih bolova. Pored toga, ona se koristi za otklanjanje glavobolja, migrene, neuralgije, pareze, periferne neuropatije, išijasa, smrznuto rame, teniski lakat, osteoartritis, lumbago.

Izaberite doktora i zakažite pregled

Zakazivanje pregledaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Rheumo Medical

Cara Dušana 64
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Rheumo Medical

Cara Dušana 64
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Rheumo Medical pružiće Vam mogućnost življenja bez bolova. Prelomi, iščaćenja mišića, bolovi u zglobovima, bolovi u vratu, išijas, hematomi, okoštavanje kukova, reumatski bolovi i drugi problemi koji su Vas zadesili sada mogu lako da postanu deo prošlosti. Lečenje bolova različitih etiologija specijalnost je fizijatara zaposlenih u Ordinaciji za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Rheumo Medical.

Ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Rheumo Medical
Cara Dušana 64
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Izaberite doktora i zakažite pregled

Preporuka strane: ,