Ordinacije za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Beograd – Ambulanta za fizikalnu medicinu Active Life Physical

Ordinacije za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Beograd – Ambulanta za fizikalnu medicinu Active Life Physical

Ambulanta za fizikalnu medicinu Active Life Physical
Njegoševa 73/1, Vračar
Beograd
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dobrodošli:
Upoznajte doktore i zakažite pregled

Vrste medicinskih usluga

Active Life Physical-Beograd

Upoznajte doktore i zakažite pregled

Mina Mijalković Strukovni Fizioterapeut

Mina Mijalković
Specijalista strukovni fizioterapeut

Ortopedski pregled, Fizijatrijski pregled, Nutricionistički pregled, Odredjivanje funkcionalnog statusa, Terapeutska masaža (celo ...

Zakažite pregled
Marko Igrutinović Strukovni Fizioterapeut

Marko Igrutinović
Strukovni fizioterapeut

Ortopedski pregled, Fizijatrijski pregled, Nutricionistički pregled, Odredjivanje funkcionalnog statusa, Terapeutska masaža (celo ...

Zakažite pregled

Vrste medicinskih usluga

Ambulanta za rehabilitaciju Active Life Physical pruža sve ono što Vam je potrebno da se vratite ili da ostanete u top-formi. Smeštena u elitnom delu Beograda, na Vračaru u Njegoševoj ulici, ambulanta je opremljena najkvalitetnijom aparaturom za pružanje elektroterapije, salom za kineziterapiju, kao i prostorijom za masažu i negu tela. Stručno osoblje učiniće da se osećate posebnim, a Vaš život će postati aktivniji i lepši. Osim što nudi najkvalitetniju uslugu iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije, ActiveLifePhysical Vam pruža i individalan pristup u lečenju, bez obzira na godine i pol.

Cilj ambulante je prevencija i lečenje bolesti, pre svega poboljšanje zdravlja i stanja pacijenta, stoga je svaka deseta terapija besplatna. Ambulanta vodi posebnu brigu o starijim pacijentima, zato za penzionere postoje različite pogodnosti i popusti.

U ActiveLifePhysical za Vaše zdravlje brinu priznati stručnjaci iz sledećih oblasti: strukovni fizioterapeut, fizioterapeut specijalista, specijalista ortopedije i traumatologije - hirurg ortoped, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, nutricionista-dijetetičar. Kako bi Vam obezbedili najbolju uslugu iz svih oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije, ambulanta sarađuje sa renomiranim visokostručnim medicinskim ustanovama. Pored stalnog osoblja, u ambulanti su po potrebi angažovani i drugi priznati doktori iz svoje oblasti kao žto su: dr Duško Spasovski, specijalista ortopedije i traumatologije, stalno zaposlen na Institutu za ortopedsko-hiruške bolesti “Banjica”, dr Mihajlo Marković, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, stalno zaposlen u specijalnoj bolnici za rehabilitaciju i ortopedsku protetiku i nutricionista – dijetetičar Sanja Ćirić, stalno zaposlena u Kliničkom centru Srbije, trenutno na funkciji glavnog dijetetičara.

Ambulanta je otvorena za Vas svaki radni dan od 10 do 19 časova i subotom od 10 do 15 časova. Pregledi se obavezno zakazuju telefonom. Vlasnik ambulante je Mina Mijalković, specijalista strukovni fizioterapeut, koja je specijalizirala fizioterapiju u oblasti neurologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

SPECIJALISTIČKI PREGLEDI

Radi što efikasnije i profesionalnije dijagnostike, pacijenti pre rada sa fizioterapeutom treba da obave specijalistički pregled kod fizijatra ili ortopeda. U ambulanti možete da obavite sve neophodne specijalističke preglede kod priznatih doktora različitih specijalnosti. Prilikom prvog dolaska fizioterapeut obavlja detaljnu evaluaciju Vašeg zdravstvenog stanja, koja obuhvata istoriju povrede, zatim se obavljaju osnovna merenja i utvrđuje se plan rehabilitacije.

FIZIKALNA TERAPIJA

Fizikalna terapija predstavlja primenu razlitičith oblika fizičke energije (svetlosne, toplotne, električne, magnetne, mehaničke i dr.) u cilju prevencije, lečenja i funkcionalnog osposobljavanja obolelih i povređenih.

Ambulanta ActiveLifePhysical nudi kompletnu uslugu iz svih oblasti fizikalne terapije:

 • Elektroterapija – Tretman različitim frekvencijama električne struje pomoću modernih uređaja u cilju lečenja i rehabilitacije.
 • Magnetoterapija – Predstavlja primenu konstantnog ili promenljivog magnetnog polja niske frekvencije u terapijske svrhe. Dejstvo ove terapije je mnogostruko: deluje protiv upale tkiva, protiv otoka, protiv bola, smanjuje grč mišića, regeneriše tkivo, stimuliše zarastanje kosti nakon preloma, pospešuje metabolizam hemoglobina, povećava kinetičku energiju unutar ćelija i dr.
 • Termoterapija – Primena toplote u lečenju i osposobljavanju bolesnih i povređenih. Zasniva se na svojstvu organizma da prima toplotu iz sredine, ukoliko je zagrejanost te sredine veća ili da je preda okolini ako je temperatura tela viša od temperature okoline.
 • UZ terapija – Podrazumeva terapijsku primenu zvučnih talasa. Osnovni princip dejstva je visokofrekventno kretanje zvučnih talasa koje dovodi do mehaničkog treperenja čestica tkiva, a time i do mikromasaže tkiva.
 • Laseroterapija – To je terapija usmerenim snopom koherentne monohromatske svetlosti. U fizikalnoj medicini se koriste laseri male snage koji deluju terapijski i biostimulativno, tzv. hladni laseri. Dejstvo na tkivo je višestruko: deluje protiv upale tkiva, protiv otoka, protiv bola, smanjuje grčenje mišića i poboljšava regeneraciju tkiva. Veoma je rasprostranjena i laserska stimulacija akupunkturnih tačaka. Obzirom da je bezbolna metoda može se primeniti i kod dece.

KINEZITERAPIJA

Kineziterapija ili terapija pokretom je oblast fizikalne medicine. Ove vežbe direktno utiču na mišiće i zglobove, ali i na organizam u celini. Tretman se izvodi u posebno opremljenoj prostoriji za vežbanje. Program je individualan i dozira se prema stanju povrede. U cilju boljeg tretmana u ActiveLifePhysical ambulanti koriste se i kineziterapijski rekviziti: švedske lestve, tegovi različitih težina, pilates lopta, tera band trake različite jačine, palice, gume za jačanje mišića podlaktice i šake, medicinke, steper za jačanje mišića natkolenice i potkolenice, roler za jačanje trbušne muskulature. Tretmane sprovode strukovni fizioterapeuti i fizioterapeut specijalista.

MASAŽA

Terapija masažom je jedna od najstarijih metoda lečenja koja se upražnjava već više hiljada godina. Koreni masaže mogu se naći još u drevnoj Kini, gde su pre više od četiri hiljade godina koristili masažu za ublažavanje bola nastalog od teškog fizičkog napora.

U ambulanti ActiveLifePhysical strukovni fizioterapeuti sprovode sledeće masaže:

 • Relaks Masaža – to je blaga, prijatna ručna masaža kojom se opušta ceo organizam. Cilj je nega tela radi poboljšanja opšteg zdravstvenog stanja. Ima pozitivan efekat na prevenciju stresa i premora, relaksaciju mišića, poboljšava cirkulaciju, podiže raspoloženje poboljšava koncetraciju, ubrzava metabolizam i pomaže detoksikaciju i izbacivanje nagomilane tečnosti iz organizma. Moze se raditi parcijalna masaža ili relaks celog tela. Parcijalna masaža odnosi se na tretiranje određenog dela tela (ruku, nogu, leđa ili glave), u cilju da se masirani deo tela dodatno opusti, a samim tim omogući skladno funkcionisanje kompletnog organizma.
 • Anti-Stres masaža leđa i vrata – Stres je svakodnevni pratilac savremenog načina života. Višečasovno sedenje na radnom mestu i pred računarom dovodi do zamaranja leđne i vratne muskulature i lošeg držanja tela. Kao posledica stresa javlja se hroničan bol u predelu vrata i leđa. Masažom ovih delova tela pospešuje se cirkulacija, rasterećuje se mišićno tkivo i poboljšava opšte raspoloženje.
 • Terapeutska masaža (parcijalna) - Savršen izbor nakon povreda ili napornog radnog dana. Predstavlja spoj nekoliko različitih manuelnih tehnika masaže, dodatno obogaćena mešavinom esencijalnih ulja koja redukuju bol i uspešno otklanjaju nakupljenu napetost. Pospešuje se mikrocirkulacija i opuštanje mišića, otklanja se stres i deluje na opuštanje svih napetosti u telu.
 • Sportska masaža – Pomoću sportske masaže ubrzava se oporavak organizma nakon treninga, ali može se koristiti i pre vežbanja za zagrevanje i istezanje mišićnog tkiva. Ova masaža se pre svega preporučuje sportistima, ali i rekreativcima.
 • Šiacu masaža glave kod glavobolje – Radi se kod slabe koncentracije, hroničnih glavobolja i stresa, ali pomaže i kod mamurluka, pospanosti i nervoze. Smatra se i za odličnu dopunu kozmetičkom tretmanu, jer pozitivno deluje na tonus lica i osvežava kožu.
 • Masaža stopala – Opusta, osvežava organizam i daje osećaj lakoće nogu. Na stopalima se nalaze zone koje odgovaraju svim organima i žlezdama u organizmu, kao i preko 70 hiljada nervnih završetaka. Stimulacijom određenih tačaka na stopalima mogu se otkloniti različite tegobe, odnosno blokade koje sprečavaju normalno funkcionisanje organizma.

KIROPRAKTIKA

Kiropraktika prestavlja ručno korigovanje položaja zglobova. Spada u manipulativne tehnike za koje se znalo pre više hiljada godina. Nameštanje kostiju i zglobova spada u tradicionalne postupke. Zadatak kiropraktičara je da uoči blok, da ga manipulativnom tehnikom otkloni, a samim tim otklanja i energetski blok na određenom nivou, te nakon tretmana organizam može da otpočne prirodni proces samoizlečenja.

KAVITACIJA

Takozvana liposukcija bez noža, kavitacija je nehirurški i neinvazivni postupak kojim se razgrađuje sadržaj masnih ćelija na stomaku, bedrima, bokovima ili nadlakticama. Tretman sprovode strukovni fizioterapeut i fizioterapeut specijalista. Ultrazvučna kavitacija namenjena je zdravim ženama i muškarcima, svih godina, prosečne telesne težine koji ne mogu da se oslobode određenih masnih naslaga, uprkos dijetama ili vežbanju.

RADIOTALASNI LIFTING LICA (RTL)

Jedan od najefikasnijih nehiruških tretmana za podmlađivanje lica, vrata i dekoltea. Preporučuje se osobama koje žele da postignu efekat liftinga bez hirurške intervencije. Može se koristiti preventivno, od 25-te godine života, radi sprečavanja preranog starenja, dok starijim osobama služi za uklanjanje već vidljivih bora i zatezanje opuštene kože. Postupak je jednostavan, potpuno bezbedan, bezbolan i ne zahteva nijednu formu anestezije.

IZRADA INDIVIDUALNIH DIJETA I SAVETI NUTRICIONISTE

Pored fizičke aktivnosti i zdravih životni navika, ishrana igra ključnu ulogu u poboljšanju i očuvanju zdravlja. Za osobe koje imaju problema sa telesnom masom ili druge tegobe vezane za ishranu, nutricionista nudi idealno rešenje. Pored otklanjanja poremećaja u težini, ambulanta Active Life Physical sporovodi izradu individualnih dijeta za sportiste, kao i dijete za pacijente allergične na namirnice koje sadrže gluten-glutenska dijeta.

PATRONAŽA

Za sve koji zbog prirode bolesti nisu u mogućnosti da dođu u ambulantu, na raspolaganju je patronažni stručni tim koji dolazi kod Vas i nudi Vam tretmane koji se obavljaju u kućnim uslovima uz visoko kvalitetnu mobilnu opremu i ljubazno osoblje.

Ovu ambulantu smo predstavili i na portalu www.virtualnigrad.com. Možete je pogledati na ovom linku: Ambulanta za rehabilitaciju Active Life Physical

Izaberite doktora i zakažite pregled

Zakazivanje pregledaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Ambulanta za fizikalnu medicinu Active Life Physical

Njegoševa 73/1, Vračar
Beograd

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Ambulanta za fizikalnu medicinu Active Life Physical

Njegoševa 73/1, Vračar
Beograd

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

U ambulanti za fizikalnu medicinu Active Life Physical, u Beogradu, obavlja se fizikalna terapija, kineziterapijske vežbe, terapeutska masaža, kiropraktika, kavitacija, radiotalasni lifting lica, izrada individualnih dijeta i saveti nutricioniste itd.

Ambulanta za fizikalnu medicinu Active Life Physical
Njegoševa 73/1, Vračar
Beograd
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Izaberite doktora i zakažite pregled

Preporuka strane: ,