Ordinacije za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Novi Sad – Specijalistička ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ArtFizio

Ordinacije za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Novi Sad – Specijalistička ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ArtFizio

Specijalistička ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Artfizio
Heroja Pinkija 61
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dobrodošli:
Upoznajte doktore i zakažite pregled

Vrste medicinskih usluga

ArtFizio

Upoznajte doktore i zakažite pregled

Doc. dr Karmela Filipović specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije

Doc. dr Karmela Filipović
Specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije

Specijalistički pregled,Kontrolni specijalistički pregled,Kućni specijalistički pregled,Ultrazvuk,PRP,Aplikacija leka hijalurona,K...

Zakažite pregled
Doc. dr Čila Demeši Drljan

Doc. dr Čila Demeši Drljan
Specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije

Specijalistički pregled,Kontrolni specijalistički pregled,Kućni specijalistički pregled,Terapija BOLA

Zakažite pregled

Vrste medicinskih usluga

Specijalističku ordinaciju za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ArtFizio u Novom Sadu i u Vojvodini od drugih pre svega izdvaja timski rad između lekara specijalista, terapeuta, psihologa i savetnika za ishranu. Ovakav multidisciplinarni pristup pokazao se kao najefiksaniji u lečenju i prevenciji, stoga ga primenjuju brojni rehabiltacioni centri širom Evrope. Ovde Vas očekuje najefikasniji tretman lečenja od strane vrhunskog kadra sa višegodišnjim stručnim i naučnim iskustvom.

Ordinacija ArtFizio prva u Vojvodini primenjuje shockwave terapiju radijalnim talasima, kao i mnoge druge inovativne tretmane iz oblasti fizikalne medicine, rehabilitacije i reumatologije: kineziterapija, fizikalna terapija, ultrazvučna dijagnostika, terapija bola, habilitacija i rehabilitacija dece, neurološka i neurohirurška stanja, akupunktura, masaža, ishrana bolesnika, medicinski fitness, estetska medicina i dr.

Cilj ArtFizio je da svojim pacijentima omogući brz oporavak kroz efikasnu terapiju sa bezbolnim i ugodnim tehnikama, aktivnim vežbama i vrhunskom aparaturom. ArtFizio tim postavlja nove granice u načinu lečenja i aktivan rad sa pacijentima kroz savremene tehnologije (Laser visokog intenziteta – Hilti; Shockwave –AWT i dr.) kako bi zajedno sanirali tegobe i postigli najbolje rezultate.

 

KINEZITERAPIJA

Kineziterapija je tretman koji se zasniva na pokretu i omogućava očuvanje normalne pokretljivosti zglobova, snage mišića, šeme pokreta, kao i ponovno učenje pokreta. Zavisno od povrede primenjuju se prilagođene vežbe koje pored fizičkog boljitka čuvaju i dobro mentalno zravlje pacijenta. ArtFizio Vam nudi individualni terapijski pristup kroz svakodnevni rad fizioterapeuta i pacijenta. Ordinacija je jedinstvena po tome što se bavi i rehabilitacijom neuroloških bolesnika.

 • Miofascijalne trigger tačke – ove tačke su posledica disfunkcije mišića ili neadekvatne posture, a mogu nastati i zbog preopterećenja ili prekomernog istezanja mišića. Mifacijalne trigger tačke mogu biti uzrok bola koji potiče iz mišića i koji nas ometa u svakodnevnom funkcionisanju. Fizioterapeut pored razbijanja ovih uzorčnika bola vrši i kompletnu analizu posture, istezanje skraćenih i jačanje oslabljenih mišića, kao i edukaciju pacijenta kako bi nakon završetka tretmana samostalno vežbao.
 • Proprioceptivna neuromuskulatorna facilitacija (PNF) – zasniva se na filozofiji da svaki čovek, bilo da ima invaliditet ili ne, poseduje neki neiskorišćen potencijal. Terapija se sprovodi kroz zajedničko savetovanje između terapeuta i pacijenta o postavljenim realnim ciljevima, na način da se izvuče najveći individualni potencijal iz svakog pacijenta. Kroz tretman se primenjuje pozitivan pristup i nikada se ne izaziva bol kod pacijenta:
  Proprioceptivno – u vezi sa sa senzornim receptorima koji daju informacije o pokretu i poziciji tela
  Neuromuskularno – tiče se nerava i mišića
  Facilitacija – olakšavanje pokreta

 

FIZIKALNA TERAPIJA

Fizikalna terapija se pre svega primenjuje kod povreda nastalih od neke fizičke traume, kod postoperativnog oporavka, ili poremećaja motornog razvoja.

 • Shockwave terapija radijalnim talasima – shockwave je akustični talas koji prenosi visoku energiju koja pospešuje lečenje, regeneraciju i reparaciju tkiva i mekog tkiva. Ova kratka i bezbolna metoda, daje pozitivne rezultate za samo tri do četiri tretmana, koji traju svega nekoliko minuta. Primenjuje se kod neinvazivnog lečenja različitih tegoba: petni trn, bolno rame, teniski lakat, bol u oblasti karlice i kukova, skakačko koleno, bol u zadnjoj loži, koštano zadebljanje, bolna stanja Ahilove tetive i dr. Pacijent oseća olakšanje odmah nakon tretmana koji dovodi do smanjenja bola, povećanja pokretljivost i funkcionalnost, odnosno doprinosi celokupnom poboljšanju zdravstvenog stanja i boljem kvalitetu života.
 • Laser HILT – ovaj laser visokog intenziteta je nova generacija u tehnologiji terapije laserom, neinvazivna, brza i efikasna tehnika. Sa snagom do 12W i 50 puta većom jačinom nego kod terapije hladnim laserom, pruža odlične kliničke rezultate. Primenjuje se između ostalog kod mišićne rupture, istegnuća ligamenta, trigger tačke, petnog trna, artritisa kolena, bola u donjem delu leđa i kožnih bolesti.
 • Compex – predstavlja mišićnu elektrostimulaciju, svetski priznata tehnologija koja poslednjih godina dobija sve veći značaj u profesionalnom sportu i zdravstvenoj rehabilitaciji. Omogućava bržu mišićnu regeneraciju, efikasniji trening, najbržu sportsku rehabilitaciju, sprečavanje atrofije mišića.
 • Magnetna Terapija – primenjuje se kod širokog spektra oboljenja, nezaobilazna je procedura u fizikalnoj terapiji. Pacijenti veoma dobro reaguju na ovu terapiju koja smanjuje otok i zapaljenje, bol, ubrzanje regeneracije tkiva kao što je zarastanje rana, preloma kostiju, povreda, kod osteoporoze stimuliše osteogenezu, korisiti za stimulaciju perifernog i centralnog nervnog sistema.
 • Elektroterapija – Primenjuje se i kod odraslih i kod dece, kod neuroloških, ortopedskih i reumatoloških stanja. Pomoću elektroterapije blokira se prenos bolnih impulsa, što smanjuje zapaljenje i oslobađa od bola.
 • Ultrazvučna terapija – Uspešno se koristi kod povreda mišićnih tetiva i ligamenata, lečenja keloida i ožiljaka kao kod bolnih stanja kičme, tetiva i nerava. Ultrazvučna terapija ima veoma pozitivna dejstva pošto od svih fizikalnih terapija prodire dublje u tkiva i najviše se absorbuje u ligamentima i tetivama.
 • Termoterapija – procedure mogu biti tople ili hladne. Hladna pakovanja smanjuju otok, bol i usporavaju cirkulaciju otečnog mesta. Tople procedure su parfinska pakovanja u cilju povećanja cirkulacije i oksidativnih procese u organizmu, smanjenja bola i dr.
 • Fototerapija – to je terapija infracrvenim zracima koji sei delom se odbijaju, a delom prolaze kroz kožu prelamaju se i rasipaju u tkivima, i na kraju se apsorbuju. Mnogobrojni su pozitivni efekti ovih zraka: smanjivanje bola, ubrzana regeneracija tkiva, poboljšavanje vaskularizacije i dr.

 

ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA

Ultrazvuk je bezbedna i neinvazivna metoda koja nudi detaljan prikaz zglobova, mišića, tetiva i mekih tkiva, kao i da li postoji neko reumatološko oboljenje. Ultrazvuk se vrši kada postoje bolovi ili povrede nekog od gore navedenih organa, daje veoma precizne rezultate i može se primenjivati više puta u kraćem vremenskom intervalu.

 

TERAPIJA BOLA

Hronični bol može trajati mesecima i godinama, u različitim delovima tela: glavobolje, bolovi u licu, vratu, leđima, neuralgije, bolovi kod povreda i oboljenja perifernih nerava, kod povreda i oboljenja mozga i kičmene moždine, bolovi u mišićima, kostima i zglobovima, bolovi kod malignih oboljenja i dr. Hronični bol bilo koje vrste remeti svakodnevne aktivnosti i narušava kvalitet života. Ova vrsta bola je uglavnom teška za lečenje, i zahteva posebno edukovane lekare, specijaliste za bol. ArtFizio primenjuje savremeni način tretmana bola koji se zasniva na:

 • Detaljan klinički pregled lekara specijaliste koji se isključivo bavi ovom problematikom
 • Savremena multimodalna terapija bola koja između ostalog uključuje: medikamentoznu terapiju, psihoterapiju (individulan rad sa psihologom , u trajanju od sat vremena), individualne terapeutske vežbe sa diplomiranim fizioterapeutom (uz stalni lekarski nadzor, u trajanju od 30 minuta), punktura bolnih tačaka i korišćenje durgih tretmana iz oblasti fizikalne terapije.

 

PRP METODA

Koristi se za lečenje artroza, povreda i bolnih sindroma: povrede tetiva, ligamenata i mišića kao i hronični bolni sindromi. Takozvana Platelet-rich plasma (PRP) sadrži različite faktore rasta i veoma uspešno utiče na zarastanje povređenih zglobova, tetiva, ligamenata i mišića. PRP metoda je veoma popularna kod sportista i koriste je brjoni vrhunski sportisti za brži povratak u top formu. Individualnim planom primene PRP-a se postižu najbolji rezultati, u kombinaciji sa individualnim programom terapeutskih vežbi.
U ArtFiziu se metoda PRP vrši pod kontrolom ultrazvuka, pošto se time obezbeđuje preciznija aplikacija. Određena količina krvi se uzima iz vene na ruci, potom se krv nekoliko minuta obrađuje, postupkom se dobija izdvojena PRP, u posebnom špricu. Sistem obezbeđuje potpunu sterilnost rastvora u špricu. Dobijena PRP se ubrizgava injekcijom u željenu regiju, a moguće je i PRP sjediniti sa hijaluronom u jednom špricu i tako aplikovati.
U ordinaciji se posebna pažnja poštovanje principu sterilnog rada. Zato se koriste posebni sterilno pakovani sistemi za uzimanje krvi i obradu u posebnim uređajima namenjenim za derivaciju PRP-a iz krvi pacijenta. Platelet-rich plasma je derivat pune krvi pacijenta i nema imunobioloških prepreka u primeni niti rizika od transmisivnih bolesti.

 

HABILITACIJA I REHABILITACIJA DECE

 • Praćenje motoričkog razvoja deteta – Motorički razvoj odojčeta se odvija prema određenim zakonitostima. Razvoj deteta se parti od rođenje, kako bi se na vreme ustanovilo postojanje određenih nepravilnosti i pravovremeno reagovalo ako je potrebno primeniti lečenje.
 • Baby handling – odnosi se na pravilno postupanje sa detetom, u odnosu na njegove sposobnosti i kod zdrave dece i kao pomoćna terapijska metoda kod dece sa neurorazvojnim poremećajem.
 • Neurorazvojni poremećaji – ovde spadaju različiti poremećaji, kao što su:  distoničan razvoj, simptomatski rizičan razvoj, usporen motorički razvoj i drugo.
 • Krivi vrat (torticollis) – pojava koja se može javiti kod svih uzrasta, ali najzastupljenija je kod novorođenčadi. Kkarakteriše je nepravilan položaj glave koja je u različitom stepenu nagnuta na jednu stranu, sa licem okrenutim na suprotnu stranu. Tretman podrazumeva redovnom sprovođenju vežbi uz pravilno pozicioniranje.
 • Porođajno oštećenje brahijalnog pleksusa – Brahijalni pleksus nastaje spajanjem prednjih ogranaka poslednja četiri vratna i prvog grudnog kičmenog živca i daje ogranke perifernih nerava koji inervišu ruku. Oštećenje se manifestuje kroz slabiju pokretljivost do potpune mlitave oduzetosti zahvaćene ruke. Terapija koja se primenjuje je pravilno pozicioniranje,  elektroterapija, sprovođenje vežbi (kineziterapija) i radna terapija.
 • Loše držanje tela i deformiteti kičmenog stuba – ovakvi deformiteti su učestali u dečijem i adolescentnom dobu. Loše držanje tela češće se javlja u ranom školskom uzrastu, dok u  adolescentnom uzrastu dolazi do ubrzanog rasta i disproporcije rasta koštanih i mišićnih struktura, što dovodi do razvoja strukturalnih deformiteta. U zavisnosti od deformiteta tretman podrazumeva primenu vežbi, ortotskih pomagala i u težim slučajevima hirurški tretman.
 • Deformiteti stopala (ravni tabani) – ravna stopala nastaju zbog gubitak fizioloških svodova stopala i do 2. ili 3. godine života. Terapija se vrši kroz sprovođenje vežbi i/ ili nošenje ortopedske obuće, eventualno uložaka.
 • Povrede koštanozglobnog sistema i mišića – kod dece povreda može nastati tokom bilo koje fizičke ili sportske aktivnosti. U svim starosnim grupama koleno je najčešće izloženo sportskim povredama.
 • Dečja cerebralna paraliza – simptomi variraju u zavisnosti od težine i lokalizacije oštećenja na mozgu i mogu se javiti u vidu usporenog motoričkog razvoja, promene mišićnog tonusa, oduzetosti ekstremiteta, mentalne retardacije, epilepsije, govorno jezičkih smetnji i drugo. Tretman zahteva timski rad.

 

REUMATOLOGIJA

 • Zapaljenske bolesti zglobova – su česta stanja u reumatologiji. Lecenje je potrebno započeti sto pre, tretman uklučuje  medikamente, fiziklane agense uz obavezan individualan kinezi program. U ArtFiziu pregled vrši specijalista reumatolog koji nakon postavaljanja dijagnoze bolesti pristupa lečenju. U ordinaciji pacijenti koji imaju neku od bolesti grupe zapaljenskog reumatizma mogu biti uključeni u grupne treninge prema odgovorajućj patologiji bolesti. Ove treninge sprovodi viši fizioterapeut i pod nadzorom lekara specijaliste.
 • Zapaljenske bolesti kičmenog stuba (behterov, ankilozatni spondlitis) – hronično, progresivno, zapaljensko oboljenje koštanog sistema. Lečenje fizikalnom terapijom pruža mogućnost usporavanja napredovanja oboljenja. U ordinaciji se sprovodi individualni specijalnim program vežbi za Behterew-u bolest, uz nadzor fizioterapeuta i specijaliste, kojima se povećava obim pokretljivosti svakog segmenta kičmenog stuba. To je, pored lekova, jedini način da se uspori napredovanje ove izuzetno teške bolesti.
 • Metaboličke bolesti – giht spada u metaboličke bolesti i nastaje kao posledica nakupljanja mokraćne kiseline u organizmu. Uzrok bolesti je uglavnom prekomerni unos purina putem ishrane (veći unos proteina, tj. mesa, mlečnih proizvoda, iznutrica, jaja i dr.) kao i slabijom funkcijom bubrega. Najčešće je zahvaćen samo jedan zglob. Razvija se otok i lokalno crvenilo kože. Lečenje je neophodno sa lekovima koji smanjuju nivo mokraćne kiseline u telu, kao i fizikalnom terapijom uz kinezitretman koji je indivudulan u ArtFiziu.
 • Osteoporoza (smanjenje mineralizacije i gustine kosti) – primarna osteoporoza se najčešće javlja kod žena posle menopauze. Sekundarnoj osteoporoza nastaje kada se osteoporoza javi kao posledica drugih oboljenja ili dugotrajne primene lekova koji izazivaju demineralizaciju kostiju. Senilna osteporoza se javlja i kod muškaraca i kod žena posle 75. godine života. Kod osteoproroze je važno na vreme uspostaviti dijagnozu stepena gustine kostiju i odmah pristupiti lečenju kako bi se izbegle njene komplikacije. U ArtFiziu je dobro razvijen program za prevenciju osteoproze – OsteoGYM 1, kao OsteoGYM 2, program za one koji već imaju uznapredovalu osteoporozu uz prelome kosti. Sve vezbe se vrše pod stalnim nadzorom diplomiranog fizioterapeuta i lekara specijaliste.
 • Osteoartroza (degenerativne bolesti zglobova) – nastaje kao posledica degenerativnih promena na zglobnoj hrskavici. Najčesce se javlja na kolenu, kuku i šakama, ramenu i stopalima, može zahvatiti odjednom više zglobova.  Lečenje obuhvata primenu lekova i fizikalnu terapiju. U ArtFiziu se sprovodi individualan kinezitretman prema stanju i mogućnostima pacijenta.
 • Degenerativne bolesti kičme – to su najčešća stanja reumatskih bolesnika. Klinički se karakterišu bolom u leđima koji se može propagijaratai duž jedne ili obe noge.  Lečenje ovakvih bolesnika je vrlo kompleksno i uključuje multudisciplinarni pristup, a vrlo često i specijaliste i stručnjake sličnih oblasti. U ArtFiziu postoji tim stručnjaka koji se posebno bavi ovom oblašću i lečenjem ovih bolesnika.
 • Bolovi u mišićima (fibromijalgija) – poremećaj koji se manifestuje bolovima po celom telu. Često se javlja udruženo sa drugom bolesti,  češće oboljevaju žene. Leči se terapijskom masažom, fizikalnim tretmanom protiv bola u bolnim zonama, uz fizikalne modalitete i kinezi-terapijskim vežbama koje su umereno aerobne i individulane.

 

ORTOPEDSKA STANJA

Fizikalna medicina se bavi stanjima posle preloma, operacije kuka, ramena ili drugih ortopedskih operacija, uganuća zglobova, sportskih povreda i prateće metaboličke promene. Fizikalna terapija često omogućava da se izbegnu operacije i invazivne hirurške dijagnostičke metode, što je od izuzetnog značaja za one pacijente koji zbog drugih bolesti ili godina nije moguće operisati.
Primenjuje se kod: stanja posle preloma u toku imobilizacije i posle skidanja imobilizacije –gipsa, posle ugradnje endo-proteze (veštački kuk, cementna ili bezcementna proteza), posle uganuća zgloba sa ili bez rupture ligamenata, kada je slomljeni kuk ili rameni zglob kod starijih pacijenata koje nije moguće operisati, jak otok i bol posle povrede (sudek), jak bol u peti (“petni trn“), bolno i ukočeno rame (“smrznuto rame“) i različite sportske povrede. Sa fizikalnom terapijom treba da se počne odmah po ulasku u ovakva stanja jer će tada biti efikasnija i najkraće trajati.

 

NEUROLOŠKA I NEUROHIRURŠKA STANJA

ArtFizio nudi lečenje i rehabilitaciju različitih neuroloških i neurohirurških stanja kao što su: tretman nakon moždanog udara, paralize jedne strane lica, vrtoglavice, glavobolje, multiple skleroze, diskus hernije, stanja ukočenosti i trnjenja ruku i nogu, inkotinencije. Obojenja se leče različitim vrstama fizikalne terapije, elektro- i lasero terapije i specijalnim kinezi terapijskim vežbama, kao i primenom magneta i ručne masaže.

 

AKUPUNKTURA

Predstavlja prirodan način lečenja, kojim se organizam dovodi u ravnotežu sopstvenim snagama, odnosno samoizlečenjem. Prednost akupunkture u odnosu na druge medicinske intervencije jeste ta, što se ne unose nikakvi medikamenti.
Igle za akupunkturnu stimulaciju ostaju zabodene u tačno određenim tačkama, koje su različite za svaku vrstu bolesti i vade se nakon 20–30 minuta. Na mestu uboda ne ostaju nikakve trajne promene. Tretman se ponavlja od osam do deset puta, zavisno od vrste bolesti i njenog trajanja. Nijedna bolest nije izolovana i uvek je povezana s pratećim simptomima, koji su često glavni uzrok bolesti. Akupunkturom se uspostavlja ravnoteža energije u svim delovima organizma, a pokazala je dobre rezultate i u prevenciji bolesti.

 

MASAŽA

Masaža ima pozitivno dejstvo na na vaskularni, limfatični, mišićni i živčani sistem. Osim toga tonriaju se mišići, otklanjaju toksini iz tela, razgrađuje se celulit, reguliše pritisak i metabolizam, i pospešuje protok nervnih impulsa u telu.  Prepustite se različitim blagodetnim masažama u ArtFiziu, jednoj od najboljih metoda za postizanje i održavanje opšte dobrobiti organizma.

 • Masaža dubokog tkiva (Deep tissue massage) – pomaže u otklanjanju jakih napetosti u mišićima, tetivama ili fasciji. Dubokom relaksacionom masažom fizioterapeut fokus stavlja na tretiranja mišića koji se nalaze ispod drugih mišića. Preporučuje se pacijentima sa stalno prisutnim bolom u mišićima, onima koji se bave teškim fizičkim aktivnostima ili profesionalnim sportom, i kao deo oporavka nakon određenih fizičkih povreda. Trajanje masaže može biti 25 i 50 minuta.
 • Relax antistres masaža – idealna tehnika za relaksaciju i smanjenju napetosti mišića. Pogodna je za one koji puno sede, te zbog toga osećaju bolove u predelu vrata i leđa.  Intenzitet pritiska je blaži u odnosu na terapeutsku ili masažu dubokog tkiva, pa je samim tim idealna nakon stresnog radnog dana. Trajanje masaže može biti 30 i 60minuta.
 • Terapeutska masaža – ovom masažom se ciljano se rešavaju individualne tegobe pacijenata. U skladu sa kliničkom slikom pacijenta, u okviru rehabilitacionog procesa tretira se problematična regija tela. Trajanje masaže je 30minuta.
 • Šijatsu masaža – tehnike šijatsua uključuju masažu prstima, stopalima i dlanovima i pomažu u istezanju mišića, tetiva i manipulaciji zglobova. Ovom masažom takođe se pospešuje mikrocirkulacija i opuštanje mišića leđa i vrata, otklanja stres i snažno deluje na opuštanje svih blokada u telu. Trajanje masaže je 60minuta.

 

ISHRANA BOLESNIKA

Hrana može biti izvor i zadovoljstva i zdravlja, zato je poželjno posvetiti pažnju rešavanju zdravstvenih problema kroz svakodnevnu ishranu. Hrana može umnogome da utiče na šanse za nastanak ili izbegavanje ozbiljnih oboljenja, kao što su: kardiovaskularne bolesti, dijabetes tipa 2, oboljenja mišića i zglobova i dr. Telesna masa je isto tako veoma važna stavka ishrane, pošto osim što utiče na izgled i osećanja, prekomerna telesna težina opterećuje kardiovaskularni sistem i zglobove. Masne naslage utiču i na metabolizam tako što pojačavaju upale i menjaju nivo hormona u organizmu, što je može biti početak nekih budućih zdravstvenih komplikacija. U okviru ArtFizia možete dobiti preporuke ili individualni plan ishrane kako bi na najbolji način svoju svakodnevnu ishranu usmerili u pravcu poboljšanja vašeg celokupnog zdravlja.

 

MEDICINSKI FITNES

ArtFizio nudi i grupne treninge koji imaju rehabilitacionu svrhu, saniraju i koriguju posledice povreda nastalih upražnjavanjem raznovrsnih aktivnosti. Ovi treninzi su skup različitih tehnika vežbanja i istezanja kroz poboljšanje koordinacije, povećanje opšte fizičke kondicije, mišićne snage i izdržljivosti.

 • Korektivna gimnastika kod dece – to je skup vežbi koje se primenjuju preventivno kada deformitet još nije nastao ili terapijski, kada je deformitet već nastao u cilju sprečavanja daljeg progresa oštećenja. Korektivnom gimnastikom postiže se povećanje snage i fleksibilnosti mišića, povećanje amplitude pokreta i poboljšanje kordinacije pokreta.
 • Vežbe za bol u leđima (Lower Crossed Syndrom) – namenjen je osobama koji imaju stečeni poremećaj posture donjeg dela leđa, nastao usled mišićnog disbalansa.
 • Vežbe za bol u vratu – najčešće javlja kod osoba koji rade za stolom ili većinu dana provode sedeći. Mišićni disbalans u predelu vrata i ramena rezultira posturalnim promenama i disfunkcijom pokreta. Klinički znaci mogu biti: isturena glava, povećana kifoza (pogrbljenost) grudne kičme, podignuta i isturena ramena i leteće lopatice.
 • Vežbe za osteoporozu – OSTEOFIT – za one koji žele da održe i unaprede svoje zdravlje. Ovaj program vežbanja idealan je za osobe koji imaju zdrastvene rizike, kao što je povećana mogućnost preloma, kifotična postura, bolovi kičme i dr.
 • Vežbe za reumatičare – ReumaFIT – za osobe sa zdravstvenim problemima kao što su ograničenje obima pokreta, deformitet zglobova, skraćenje mišićno-tetivnih veza i dr.

Grupne treninge vode diplomirani fizioterapeuti i personalni treneri. Treninzi se formiraju na osnovu potreba i dijagnoze pacijenata.

 

ESTETSKA MEDICINA

Estetska medicina podrazumeva zajedničku saradnju lekara, nutricioniste, fizioterapeuta i pacijenta. Postoje više činilaca koji doprinose preranom starenju, poremećaju metabolizma i cirkulacije, oštećenju vezivnog tkiva i nastanku različitih bolesti modernog doba kao što su celulit i gojaznost. Da bi se postigli efikasni rezultati potrebno je kombinovati više procedura u zavisnosti u kom se zdravstvenom stanju nalazi pacijent.

Ovu ambulantu smo predstavili i na portalu www.virtualnigrad.com. Možete je pogledati na ovom linku: Specijalistička ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ArtFizio

Izaberite doktora i zakažite pregled

Zakazivanje pregledaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Specijalistička ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Artfizio

Heroja Pinkija 61
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Specijalistička ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Artfizio

Heroja Pinkija 61
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Specijalistička ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ArtFizio sa mnogobrojnim inovativnim tretmanima, prva ordinacija u Vojvodini koja nudi shockwave terapiju radijalnim talasima, kao i mnoge druge usluge, kao što su kineziterapija, fizikalna terapija, ultrazvučna dijagnostika, terapija bola, habilitacija i rehabilitacija dece, reumatologija, akupunktura, masaža, ishrana bolesnika, medicinski fitness, estetska medicina i dr.

Specijalistička ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Artfizio
Heroja Pinkija 61
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Izaberite doktora i zakažite pregled

Preporuka strane: