Ortomolekularna medicina – terapija ishranom

Možda Vam deluje čudno, ali mnoge tegobe možete da ublažite regulacijom ishrane. Dakle, bez lekova, pilulica, napitaka, specijalnih bioenergetskih moći i koječega čime će pokušati da Vas izleče. I konzervativna i alternativna medicina smatraju da je zdrava ishrana deo rešenja. Za one koje muči ateroskleroza, kardiovaskularne bolesti ili neke vrsta raka osmišljen je niz načina i nutritivnih kombinacija kako biste pomogli sebi. Terapija ishranom naziva se ortomolekularna medicina.

Kombinacija vitamina, minerala i aminokiselina, koji se i inače nalaze u našem organizmu, a kojom se služi ova vrsta medicine, koristi se za lečenje tačno određenih oboljenja kao što su srčane bolesti, astma, depresija i šizofrenija. Naravno, iz ovoga možete da zaključite da pažljivo biranom ishranom, možete da održavate dobro opšte zdravstveno stanje.

Zašto je ovakva vrsta lečenja izuzetno dostupna i može da se sprovodi svakodnevno bez učešća lekara? Zato što sve, što Vam je potrebno da biste se osećali dobro, nalazi se u hrani koju jedete. Naime, tradicionalna japanska i mediteranska jela, sadrže male količne masnoća životinjskog porekla. Manje masnoće, manje svih onih oboljenja koja dolaze sa povišenim holesterolom.

U odluci da se pozabavite ovom vrstom brige o sebi, mogla bi da Vam pomogne knjiga Burgerštajnov priručnik hranjivih supstanci koja sadrži uputstva za prevenciju i lečenje izbalansiranim načinom ishrane.

Sve o elementima u tragovima, vitaminima i mineralima u poglavljima:

  • Ortomolekularna medicina: iskoristite supstance sopstvenog oganizma
  • Ishrana: šta je potrebno mom telu
  • Suplementi hranljivih supstanci: čuvajte ravnotežu
  • Vodite računa o životnom dobu: prilagodite svoj način ishrane
  • Konkretno: ortomolekularna prevencija i terapija

Dodatak knjizi čine dodatne informacije, interakcija između lekova i hranljivih supstanci, laboratorijsko određivanje statusa hranljive supstance, ortomolekularni proizvodi.