Palper-rouler masaža protiv celulita

Jao, opet o tom celulitu! Kako god okrenemo, prati nas ceo život, ali je jako važno da ga s godinama imamo manje, a ne više. To podrazumeva kontinuiranu borbu protiv te napasti, koja menja statiku i dinamiku našeg tela, menjajući istovremeno i kvalitet kože. Celulit napada podjednako i žene i muškarce. Mogu ga imati izrazito mršave osobe, a da ga osobe sa izrazitim viškom kilograma uopšte nemaju. Slobodno možemo reći da je celulit bolest savremenog doba, koja podjednako napada oba pola.

Celulit u poodmakloj fazi može da izazove ozbiljne vaskularno-celularne probleme, može da blokira protok krvi i limfe, što opet dalje može da dovede do poremećaja termoregulacije. Smanjuje se i elastičnost tkiva.

Obično osobe obolele od celulita imaju neravnomerno raspoređenu težinu tela, teže se kreću, imaju poremećaj limfotoka, krvotoka, deformacije kičmenog stuba, oštećenje zglobova i sl.

Dosadašnji pristup lečenju celulita podrazumevao je delovanje na celo telo, a ne samo na one lokalizovane zone koje su najviše napadnute celulitom. Na taj celulit se mora delovati adekvatnim metodama i preparatima za lečenje celulita i njegovo izlečenje. Zbog toga je veoma važan izbor pravog preparata, poznavanje metode rada, prave masažne tehnike, a pre svega velika stručnost samog terapeuta, kozmetičara ili kozmetologa, da bi lečenje celulita bilo pravilno sprovedeno i dovelo do potpunog izlečenja.

U borbi protiv celulita, kozmetički salon je u svoju široku ponudu anticelulit tretmana uvrstio još jednu značajnu masažnu tehniku. To je Palper-rouler masaža, koja, prema mišljenju mnogih stručnih terapeuta, daje do sada najbolje efekte u tretmanu celulita.

Palper-rouler je masaža zona kože u kojima je lokalizovan celulit. Ova tehnika, korišćena od strane profesionalaca, omogućava obnavljanje vezivnog tkiva, regulaciju krvne i limfne cirkulacije u koži i to, pre svega, nadražajima na čulne receptore u koži, što je naučno potpuno ispravan pokazatelj uspešnosti metode. Efekti ove tehnike su vidljivi u tri osnovna pravca delovanja – dejstvo na tkivo, dejstvo na cirkulaciju i dejstvo na neurosenzorni, čulni sistem. Istraživanja su pokazala i dejstvo ove tehnike na kolagen-protein, koji konstituiše vlakna između ćelija vezivnog tkiva, na fibroblaste – mlade ćelije vezivnog tkiva, na rekonstrukciju kože i na limfatičku cirkulaciju.

Ova masažna tehnika omogućava drenažu tečnosti i masnoća, pojačava ćelijski metabolizam, stimuliše cirkulaciju i omogućava omekšavanje tkiva. Cilj je mobilizacija kože i svih njenih slojeva, posebno hipodermusa, u kojem se i nalazi masno tkivo. Palper-roulertehnikom se mobiliše masnoća, koja jedino na taj način, prirodnom resorpcijom, i može da se eliminiše.

Petnaestak seansi, dva do tri puta nedeljno, oslobađaju Vas nekoliko santimetara naslaga celulita i poboljšavaju kvalitet kože. Crvenilo se ublažava, a tkivo i cirkulacija se razrađuju. Ovom tehnikom se izaziva dubinsko prskanje masnih naslaga celulita i na taj način se umanjuje debljina naslaga.