Podsetnik za korisnike slušnih aparata

Sa dolaskom leta nastaju i određeni sitni problemi za korisnike slušnih (intrakanalnihpomagala, a glavni problem je jače znojenje. Ako ste se zapitali šta je potrebno da preduzmete u takvim situacijama, slušni centar Medicinska elektronika pripremila Vam je Letnji podsetnik za korisnike slušnih aparata i na taj način će Vam pružiti pomoć.

Za problem pojačanog znojenja praktičan savet je što češće vaditi aparat iz uva, prebrisati ga suvom tkaninom i iz uva (ušnog kanala) eliminisati vlagu (znoj). U periodu kada ne nosite aparat (uveče), slušni aparat ostavite da prenoći u kutijici sa higroskopnom tabletom, koju možete nabaviti u slušnom centru Medicinska elektronika.

Za korisnike zaušnih aparata, najčešći problem, pored jačeg lučenja znoja, je i ušna mast (cerumen) koja se više luči u letnjim mesecima, zbog češćeg kontakta sa vodom (češće tuširanje, kupanje u bazenima, rekama, moru..). Praktičan savet je da očistite individualnu olivu, ukoliko i dalje postoji problem sa aparatom, potrebno je da se obratite slušnom centru za savet, ili lekaru specijalisti za pregled i ispiranje uva. Takođe, korisnici zaušnog slušnog aparata obavezni su u letnjem periodu da koriste higroskopne tablete za isušivanje aparata, zbog prisustva vlage (znoja).

U letnjem periodu česte su upale, pre svega spoljašnjeg ušnog kanala (otitis eksterna), u tom slučaju korisnici kanalnih slušnih aparata, ne smeju nositi aparat do konačnog izlečenja uva. Korisnici zaušnih slušnih aparata, kod kojih se pojavio određeni zdravstveni problem (upala), na uvu na kome nose aparat, imaju mogućnost da slušni aparat prebace na suprotno uvo, uz izradu nove olive, ukoliko mogućnosti slušnog oštećenja to dozvoljavaju, za period do izlečenja bolesnog uva.

Ovo su samo kratki saveti za korisnike slušnih pomagala. Za podrobnije informacije i pomoć, u vezi bilo kakvih smetnji sa aparatom, obratite se slušnom centru Medicinska elektronika.