Pojasevi za telo – Dynamic Pro ortopedska pomagala

Pojasevi za telo – Dynamic Pro ortopedska pomagala

Pojas za stomak, pojas za kičmu, pojas za grudni koš, pojas za leđa, pojas za bruh i drugi mideri predstavljaju dragocena pomagala kod mnogih bolesti i povreda, za regulisanje lošeg držanja ili redukciju stomaka posle porođaja. Izuzetno kvalitetni steznici za telo mogu da se nađu u okviru prodavnice ortopedskih pomagala Dynamic Pro, u Novom Sadu. Za više informacija o prodavnici, pogledajte prezentaciju Ortopedska pomagala Novi Sad – Dynamic Pro.

Steznik za stomak

Steznik za stomak

Steznik za stomak je odlično pomagalo koje pomaže kod regulisanja trbušnih mišića nakon porođaja, a izuzetno je delotvorno i kod osoba sa labavim trbušnim zidom, usled pojave bruha, ali i za bavljenje sportom.

Koristi se:

  • postoperativno
  • za trbušnu kilu
  • u trudnoći i nakon porođaja
  • za sportske aktivnosti

Steznik za grudi

Nakon operacija grudi, korišćenje ovog steznika je od velike pomoći. Takođe, steznik za grudi je blagotvoran i za povrede grudnog koša, jer štiti i čvrsto drži ceo taj deo.

Steznik za bruh

Steznik za bruh

Bruh, kila ili hernija je česta pojava kod ljudi svih uzrasta. Ova bolest će se mnogo lakše podneti uz adekvatan steznik za bruh. Ima pelotu koja je pomerljiva, anatomskog oblika, da bi što lakše zadržala bruh da ne ispada. Podešavanje obima vrši se putem čičak trake. Steznik za bruh pravi se u bež i beloj boji. Izrađuje se u više veličina u zavisnosti od obima struka. Izrađuje se i obostrani pojas koji je idealan za zaštitu sportista, naročito košarkaša, zbog skokova.

Steznik za leđa

Steznik za leđa služi za popravljanje stasa i držanja. Odlične čvrstine, sa ortolenskim šipkama celom dužinom torakalnog dela, izrađuje se u 5 veličina za obime od 70-150 cm. Indikacije su loša postura i blaga kifoza.

Steznik za leđa

Steznici za lumbosakralnu i torokolumbalnu  kičmu

Steznici za kičmu su odlične čvrstine, sa ortolenskim šinama celom dužinom lumbalnog dela. Izrađuju se u više veličina, za obime od 70-150 cm. Indikacije:

  • osteoporoza
  • osteoporotične frakture – osteoporoza lumbalnog i torako-lumbalnog dela – tretman lumbalnih i torako-lumbalnih bolova
  • postoperativna podrška
  • stabilni prelomi L-3-L5, S-1, Th5-Th-12, L-1-L5, S-1
  • diskus hernije
  • podrška abdominalnom zidu

Svi steznici su izrađeni od elastičnog materijala, te obezbeđuju maksimalnu udobnost. Pojasevi za telo imaju dobro provetravanje, što smanjuje znojenje i omogućava celodnevnu upotrebu. Pojasevi se izrađuju u više veličina, u zavisnosti od obima leđa, grudi, struka i sl.

Preporuka strane: