Poliklinike Novi Sad – Poliklinika Dr Brana Kovačević

Poliklinike Novi Sad – Poliklinika Dr Brana Kovačević

Poliklinika Dr Brana Kovačević
Mičurinova 28
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dobrodošli:
Upoznajte doktore i zakažite pregled

Vrste medicinskih usluga

Poliklinika Dr Brana Kovačević Novi Sad

Upoznajte doktore i zakažite pregled

Dr Branislava Kovačević kardiolog

Mr sc med. dr Branislava Kovačević
Kardiolog

ECHO kod odraslih, Prvi kardiološki pregled bez ECHO-a, Prvi kardiološki pregled sa ECHO-om, ECHO kardiografija kod dece, Kardiolo...

Dr Milena Mirković Pokrajac kardiolog

Dr Milena Mirković Pokrajac
Kardiolog

ECHO kod odraslih, Prvi kardiološki pregled bez ECHO-a, Prvi kardiološki pregled sa ECHO-om, ECHO kardiografija kod dece, Kardiolo...

Dr Andjelija Necin kardiolog

Prim. mr sc med dr Anđelija Necin
Kardiolog

ECHO kod odraslih, Prvi kardiološki pregled bez ECHO-a, Prvi kardiološki pregled sa ECHO-om, ECHO kardiografija kod dece, Kardiolo...

dr Ilija Srdanović kardiolog

Ass. mr sc med dr Ilija Srdanović
Kardiolog

ECHO kod odraslih, Prvi kardiološki pregled bez ECHO-a, Prvi kardiološki pregled sa ECHO-om, ECHO kardiografija kod dece, Kardiolo...

Dr Milena Mitrović endokrinolog

Dr Milena Mitrović
Endokrinolog

Specijalistički pregled endokrinologa bez ultrazvuka, Endokrinološki pregled sa ultrazvukom štitne žlezde

Dr Dušan Božić, nefrolog, imunolog Novi Sad

Prof. dr sc. med. Dušan Božić
Nefrolog Imunolog

Specijalistički pregled nefrologa, Specijalistički pregled imunologa

Mr sc med. dr Dragana Petrović hematolog

Dr Dragana Petrović
Hematolog

Specijalistički pregled hematologa, Prevencija tromboze (prvi pregled), Prevencija tromboze (kontrola)

Dr Zorica Gajinov, Dermatolog Novi Sad

Prof. dr sc. med. Zorica Gajinov
Dermatolog

Dermatološki pregled, Dermoskopija, Pregled sa terapijom elektrokauterom (elektrokauterizacija), Prvi pregled sa prvom terapijom t...

Vrste medicinskih usluga

Poliklinika Dr Brana Kovačević, privatna zdravstvena ustanova u Novom Sadu, pruža usluge iz različitih medicinskih oblasti. U okviru poliklinike postoje Ordinacija za kardiologiju, Ordinacija za endokrinologiju, Ordinacija za nefrologiju i imunologiju, Ordinacija za hematologiju, Ordinacija za dermatovenerologiju, ultrazvučna dijagnostika i holter kabinet.

U svakoj oblasti zaposleni su vrsni stručnjaci, lekari specijalisti i subspecijalisti, a osnivač i vlasnik poliklinike je kardiolog dr Branislava Kovačević.

Hiljade zadovoljnih pacijenata dokaz su da lekari svoj posao obavljaju maksimalno profesionalno, uz brigu za očuvanje i poboljšanje zdravlja onih koji su im ukazali poverenje. Najmodernija medicinska oprema poznatih svetskih proizvođača lekarima dodatno olakšava dijgnostiku i uliva sigurnost, što svakako ide u prilog i pacijentima.

Kardiološka ordinacija

Srce je da se voli - geslo je kardiološke ordinacije poliklinike Dr Brana Kovačević. Da bi srce moglo da voli, ono mora da bude zdravo. Obzirom da su bolesti srca i krvnih sudova izuzetno česte, što zbog današnjeg načina života, što zbog naslednih faktora, neophodno je na vreme obaviti prevenciju i lečenje. Dijagnostika i lečenje kardiovaskularnih bolesti usluge su koje vrhunski obavljaju eminentni kardiolozi iz ove poliklinike: dr Branislava Kovačević, dr Milena Mirković Pokrajac, dr Anđelija Necin, dr Biljana Radišić i dr Ilija Srdanović.

Kardiološke usluge za odrasle su:

 • Kardiološki pregledi - razgovor sa kardiologom, EKG srca, ehokardiografija, analiziranje ranije dokumentacije,prepisivanje terapije
 • Preventivni kardiološki pregledi - osnovni kardiološki pregled sa ehokardiografijom (eho srca), test opterećenja, holter pritiska, holter EKG-a, doppler arterija vrata (karotidnih arterija).
 • Prevencija, dijagnostika i lečenje hipertenzije i bolesti srca i krvnih sudova (angina pektoris, bolesti zalistaka i druge srčane mane, infarkt, aritmija, proširenja srca i slabosti srčanog mišića, moždani udar i dr).

Kada su u pitanju hipertenzija i kardiovaskularne bolesti, treba istaći važnost dijagnostičke metode:

 • ECHO kardiografija (utrazvuk srca)
 • Holter EKG - 24-časovno praćenje srčanog rada
 • Holter pritiska - 24-časovno praćenje krvnog pritiska
 • Test opterećenja na pokretnoj traci - otkriva predispozicije za infarkt srca
 • Dopler karotida, krvnih sudova i vena (vrata, glave, ruku, nogu, abdominalne aorte)

Kardiološke usluge za decu podrazumevaju detaljan kardiološki pregled dece uz potrebnu ultrazvučnu dijagnostiku, a najčešće se radi deci kojoj je ustanovljen šum na srcu ili neka druga srčana mana. U ovaj segment su uključeni i sportski pregledi (ECHO+ test opterećenja srca).

Ordinacija za endokrinologiju

Pregled endokrinologa neophodan je kada dođe do poremećaja rada žlezda sa unutrašnjim lučenjem. U ordinaciji radi internista - endokrinolog dr Milena Mitrović, a na raspolaganju su sledeće usluge endokrinologa:

 • Dijagnostika i lečenje šećerne bolesti
 • Dijagnostika i lečenje poremećaja metabolizma masnoća (gojaznost, anoreksija)
 • Dijagnostika i lečenje bolesti štitaste žlezde
 • Dijagnostika i lečenje drugih endokrinoloških bolesti

Ordinacija za nefrologiju i imunologiju

Ukoliko se desi poremećaj rada ili bolest bubrega, potreban je pregled nefrologa. Najčešće nefrološke usluge su:

 • Lečenje infekcije bubrega i mokraćnih kanala
 • Lečenje bubrežne slabosti
 • Savetovanje pacijenata sa transplantiranim bubrezima

Kada se pojave imunološki poremećaji ili bolesti imunog sistema, važno je obaviti imunološki pregled. U ordinaciji se sprovodi:

 • Dijagnostika i lečenje sistemskog eritemskog lupusa
 • Dijagnostika i lečenje reumatoidnog artritisa
 • Dijagnostika i lečenje drugih sistemskih bolesti

Kroz razgovor, pregled i obavljene analize, specijalista će Vam preporučiti adekvatno lečenje. U ovoj ordinaciji pacijente prima dr Lada Petrović, internista - nefrolog - imunolog.

Ordinacija za hematologiju

Poremećaji krvi, poremećaji zgrušavanja krvi i maligne bolesti krvi su problemi kojima se bave hematolozi. Nakon detaljnog razgovora sa pacijentom i specijalističkog pregleda, najčešće se sprovode potrebne analize krvi, kako bi se došlo do dijagnoze i odredila terapija. U ordinaciji će Vas dočekati internista - hematolog dr Dragana Petrović.

 • Dijagnostika i lečenje anemije
 • Dijagnostika i lečenje hemofilije
 • Dijagnostika i lečenje malignih hematoloških oboljenja (leukemija, limfomi)

Ordinacija za dermatovenerologiju

Problemi sa kožom, kožne bolesti, neestetske pojave na koži, polne bolesti... Sve su ovo indikacije za pregled dermatovenerologa. Posle razgovora i pregleda, sa lekarom ćete se dogovoriti o lečenju ili eventualnom uklanjanju pojava sa kože. Sa pacijentima rade dermatovenerolozi dr Milica Subotić i dr Ivan Vujić. U dermatovenerološke usluge spadaju:

 • Dijagnostika i lečenje kožnih i polnih bolesti
 • Dermoskopija (razlikovanje dobroćudnih od zloćudnih mladeža);
 • Uklanjanje kožnih promena i neestetskih dobroćudnih izraslina elektrokauterom ili tečnim azotom (fibromi, hemangiomi, seboroične i aktinične keratoze, papilomi, vulgarne i seboreične veruke)

Holter kabinet

U okviru holter kabineta obavljaju se:

 • Holter EKG - 24-časovno praćenje srčanog rada. Pomoću malog uređaja se beleži električna aktivnost srca tokom 24 časa.
 • Holter pritiska - 24-časovno praćenje krvnog pritiska. Na jednostavan način se dobija uvid u celodnevne i noćne vrednosti pritiska. Jedinstven je način otkrivanja povišenog pritiska, obzirom da kod najvećeg broja ljudi on protiče bez ikakvih simptoma.

Ultrazvučna dijagnostika

U poliklinici, pored nabrojanih specijalističkih i subspecijalističkih pregleda, mogu da se obave i ultrazvučni pregledi iz različitih oblasti.

 • Ultrazvuk gornjeg abdomena
 • Ultrazvuk donjeg abdomena (bešika i prostata)
 • Ultrazvuk gornjeg i donjeg abdomena
 • Ultrazvuk dojke
 • Ultrazvuk štitne žlezde

Poliklinika Dr Brana Kovačević je mesto gde se sa dugogodišnjim iskustvom i velikim strpljenjem brine o zdravlju ljudi. U prijatnom okruženju, uz izuzetno ljubazno osoblje, dobićete kvalitetne lekarske preglede i stručna mišljenja. Poliklinika se nalazi na vrlo pristupačnom mestu, u neposrednoj blizini Novosadskog sajma i Kliničkog centra.

Izaberite doktora i zakažite pregled

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Dr Brana Kovačević

Mičurinova 28
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

U okviru poliklinike Dr Brana Kovačević postoje Ordinacija za kardiologiju, Ordinacija za endokrinologiju, Ordinacija za nefrologiju i imunologiju, Ordinacija za hematologiju, Ordinacija za dermatovenerologiju, ultrazvučna dijagnostika i holter kabinet.

Poliklinika Dr Brana Kovačević
Mičurinova 28
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Izaberite doktora i zakažite pregled

Preporuka strane: ,