Poliklinike Novi Sad – Poliklinika Pekić

Poliklinika Pekić Novi Sad

Poliklinika Pekić je privatna zdrastvena ustanova, koja se nalazi u centru Novog Sada, u Grčkoškolskoj br.3. Naš stalno zaposleni tim čine: internista-kardiolog, hirurg i radiolog, kao i veliki broj saradnika lekara specijalista raznih specijalnosti.

Hiruška ordinacija Pekić – Novi Sad
Adressa: Ovaj oglas je istekao!
21000 Novi Sad, Serbia

Telefoni: Istekao oglas.

Estetska hirurgija

Operacije na grudima

Jedna od najmlađih i najatraktivnijih grana hirurgije pripojena je Plastičnoj i rekonstruktivnoj hirurgiji , koje su nastale nekoliko decenija ranije. Nastala je iz potrebe i želje ljudi modernog doba da izgledaju što lepše, modernije i atraktivnije. Svedoci smo njenog pravog procvata u poslednje vreme.

Ne postoji deo tela koji se ne može modelirati(« izvajati») te tako dobiti bolji i lepši izgled.

Ženske grudi , koje oduvek predstavljaju simbol plodnosti i ženstvenosti , takođe su i ukras koji je predmet obožavanjamuškog pola.

Postoji nekoliko tipova operacije kojima se grudi ulepšavaju i to su:

Augmentacija (povećanje grudi)

Povećavanje dojki je najčešća intervencija koja je ujedno i najefektivnija u estetskom smislu.
Ubacivanjem implantata ( proteza) ispod žlezdanog tkiva dojki i ispod grudnog mišića, povećava se volumen i čvrstina grudi.Ranije predrasude o štetnosti po zdravlje danas su potpuno odbačene.

Implantati se danas prave od materijala koji su postojani, potpuno neškodljivi i organizam ih vrlo lako prihvata. Ima ga u raznim oblicima i veličinama, punjeni su visokokohezionim silikonskim gelom ili vodom. Veoma je bitno da su kvalitetne izrade kao sto su inplantati firme Mentor.

Peksija (podizanje grudi)

Podizanje se radi kod onih žena koje su zadovoljne veličinom svojih grudi , ali su one opuštene i mlohave.Najčešća rečenica koju čujemo i ordinaciji kod ovih slučajeva je: « Doktore, želim da mi grudi budu kao kad sam bila devojka».

Redukcija (smanjenje grudi)

Osim veličine, grudi su i opuštene i pod silom zemljine teže sa sobom povlače i ramena i vratni deo kičmenog stuba. Ovde nije u pitanju samo estetski problem nego se javljaju i bolovi u vratnom i ramenom pojasu. Odstranjuje se « višak» i dojke vrate u željeni oblik i položaj.

Rekonstrukcija (nadomestanje odstranjene dojke)

Dokazano je ispitivanjima na velikim serijama da žene kod kojih je odstranjena dojka zbog karcinoma,i u istoj operaciji načinjena rekonstukcija, imaju značajno bolje preživljavanje i prognozu u postoperativnom toku. Rekonstrukcija se može uraditi odmah ili kasnije, sopstvenim tkivom ili veštačkim materijalima i radi se u saradnji Opsteg hirurga – Onkologa i Plastičnog hirurga.

Otklanjanje ginekomastije(prekomerno razvijene muške grudi)

Sve nabrojane vrste operacija spadaju u red najefektnijih u estetskoj hirurgiji,ali osim toga, njima se leče često vrlo teški kompleksi, a kao što smo ranije napomenuli i neki fizički nedostaci i problemi.

U našoj sredini uspešno se rade svi navedeni tipovi operacija.

Mr sci. Matejin dr Predrag
Specijalista Plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije
Konsultant Poliklinike Pekić

Ultrazvuk pluća bez štetnog zračenja

Ultrazvuk pluća bez štetnog zračenja obavlja se jedino u poliklinici Pekić. To je metoda za utvrđivanje da li ima upale pluća ili ne, a bez RTG zračenja, što je posebno važno za bebe i malu decu.

Ova metoda je izuzetno korisna, pogotovo u dečjem uzrastu. U korelaciji sa kliničkom slikom, auskultatornim i laboratorijskim nalazom, ona omogućava dijagnostiku i praćenje pneumonija. Posebno je korisna pri praćenju toka komplikovanih pneumonija sa pleuralnim izlivom, pri čemu je mnogo informativnija u odnosu na klasičnu rendgenografiju pluća.

Pored dijagnostike upale pluća, metoda omogućava i evaluaciju pokretljivosti obe hemidijafragme, odnosno dijagnostiku paradoksnih pokreta dijafragme, pareze i paralize.

Trajno uklanjanje dlačica diodnim laserom

 • Trajna, bezbolna, bezopasna epilacija

Kardiologija

 • Eho sa kolor doplerom, test opterećenja, holter EKG, holter krvnog pritiska, dopler krvnih sudova

Hirurgija i estetska hirurgija

 • Jednodnevna hirurgija: opšta, vaskularna, urološka, dečija
 • Estetska hirurgija u saradnji sa vrhunskim timom iz Beograda
 • Hirurzi savetuju da pročitate tekstove Liposkulptura, Estetska hirurgija – operacije na grudima i Pitanja i odgovori o silikonskim implantima.

Dermatologija i kompjuterska dermoskopija

 • Dermatologija: svi tretmani lica i tela
 • Dermoskopija: najsavremeniji način pregleda i dijagnostike tumora kože
 • Dermatolozi savetuju da pročitate tekst Saveti dermatologa – zdrava i lepa koža.

Ultrazvuk, alergije i laboratorija

 • Ultrazvuk svih organa i tkiva. Alergije: testiranje i lečenje
 • Laboratorija: kompletne hematološke i biohemijske analize, hormoni, tumor markeri
 • Specijalisti savetuju da pročitate tekst Tumori dojke.

Interna medicina

 • Gastroenterologija
 • Endokrinologija
 • Hematologija
 • Nefrologija
 • Imunologija
 • Pulmologija

Tri active tretman laserom

Koristi se za uklanjanje celulita, zatezanje kože lica i tela, posebno posle porođaja i liposukcije i u dobu menopauze (uklanjanje kožnih nabora). Metoda se pokazala efikasnom pri poremećaju limfne i venske cirkulacije, osećaju težine u nogama, sportskim povredama, bolovima u leđima.

Procedura Tri-activ laserom je bezbolna, prijatna i opuštajuča. Tretman nije ograničen na određeni deo tela, već se mogu tretirati, osim najčešće celulitom zahvaćene butine i bedra, i drugi delovi tela, uključujući stomak, ruke, vrat i lice.

Tajna je u demodynamic metodi, koja uz laser koristi hlađenje i mehaničku masažu, čime osigurava duboko prodiranje u kožu, što je od ključne važnosti za uklanjanje celulita.
Princip delovanja je jedinstven zbog uticaja na ćelijski metabolizam, cirkulaciju i vezivno tkivo.
Istovremeno se koriste tri različita mehanizma i tretira bilo koji deo tela.

 • Laserska stimulacija – 6 laserskih dioda podstiče cirkulaciju, nastaju novi krvni sudovi, metabolizam ćelija je bolji, pojačava se sinteza kolagena.
 • Hlađenje (krioterapija) – smanjuje otok nastao zbog loše cirkulacije i odvodi višak tečnosti iz tkiva.
 • Vakuum masaža – podstiče cirkulaciju i limfnu drenažu čime nestaje otok, a povećava se elastičnost kože. Koža posle prvog tretmana postaje sveža, mlađa i zategnutija.

Preporuka strane: