Porodični lekar opšte prakse – Ordinacija opšte medicine Slavica

Porodični lekar opšte prakse – Ordinacija opšte medicine Slavica

Zakazivanje pregledaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Ordinacija opšte medicine Dr Slavica Berar

Laze Telečkog 19
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Ordinacija opšte medicine Dr Slavica Berar

Laze Telečkog 19
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Najveći procenat svih zdravstvenih problema može da se reši na nivou opšte prakse. Redovnim odlaskom kod lekara ošte prakse možete uraditi pregled, dijagnostikovati i lečiti zdravstveni problem. U Ordinaciji opšte medicine Porodični lekar Slavica u Novom Sadu bez redova i čekanja, na jednom mestu i u istom danu možete uraditi pregled.

Šta radi lekar opšte prakse?

Lekar opšte prakse brine o zdravlju svojih pacijenata. Svakom pacijentu pristupa individualno uz puno pažnje i posvećuje mu dovoljno vremena kako bi stvorili poverenje između doktora i pacijenta.

Porodični lekar – lekar primarne zdravstvene zaštite vrši preglede i dijagnostikuje razne bolesti a pored fizičkog pregleda lekar rutinski tumači laboratorijske analize koristi otoskop i druge savremene dijagnostičke procedure i metode.

Pored propisivanja medikamentozne terapije i davanja saveta porodični lekar ordinira intramuskularne i intravenozne injekcije i infuzije, obrađuje rane, ispira uši, uklanja strana tela ispod kapaka, radi inhalacije. Porodični lekar dijagnostikuje i druge bolesti i učestvuje u njihovom lečenju u saradnji sa specijalistima iz druge oblasti medicine.

Šta je preventivna zdravstvena zaštita?

Preventivna zdravstvena zaštita ili preventivna medicina ili prevencija bolesti, predstavlja skup svih aktivnosti koje se sprovode u cilju sprečavanja pojave bolesti, njenog otkrivanja do pravovremene primene odgovarajuće terapije.

Na čega se odnosi prevencija?

Prevencija se odnosi na preuranjene akcije koje mogu biti primarne, sekundarne i tercijalna prevencija.

Primarna prevencija čini takozvanu promociju zdravlja. To je proces osposobljavanja ljudi da povećaju kontrolu nad sopstvenim zdravljem i da na takav način poboljšaju svoje zdravlje.

Sekundarna prevencija – bavi se pokušajima sprečavanja da asimptomatske bolesti napreduju u simptomatske.

Tercijalna prevencija – pokušava da smanji štetu izazvanu simptomatskim bolestima, sa fokusom na mentalnu, fizičku i socijalnu rehabilitaciju

Koje su najčešće bolesti koje ugrožavaju kvalitet života?

Najčešće hronične bolesti koje ugrožavaju kvalitet života su: bolesti srca i krvnih sudova, povišen krvni pritisak, hronična plućna oboljenja i tumori, rak pluća, rak dojke, rak materice, rak prostate, rak debelog creva.

Koji su to faktori rizika koji mogu ugroziti naše zdravlje?

Povišen krvni pritisak, pušenje, povećane vrednosti šećera u krvi, povećana vrednost masnoće u krvi, gojaznost, fizička neaktivnost, unošenje alkohola, sve su to faktori rizika koji mogou ugroziti naše zdravlje.

Porodični lekar Slavica savetuje da su od velike važnosti redovni preventivni pregledi, koje treba obavljati bar jednom u dve godine.

Ako vam je potreban pregled, savet ili ukoliko imate neku nedoumicu vezanu za vaše zdravstveno stanje više informacija i kontakt telefon možete pogledati na stranici Ordinacija za opštu medicinu Porodični lekar Slavica.

Ordinacija opšte medicine Dr Slavica Berar
Laze Telečkog 19
Novi Sad

Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: