Radiološke ordinacije Novi Sad – Specijalistička radiološka ordinacija za magnetnu rezonancu Mag Medica

Radiološke ordinacije Novi Sad – Specijalistička radiološka ordinacija za magnetnu rezonancu Mag Medica

Specijalistička radiološka ordinacija za magnetnu rezonancu Mag Medica
Futoška 107
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dobrodošli:
Upoznajte doktore i zakažite pregled

Vrste medicinskih usluga

Specijalistička radiološka ordinacija za magnetnu rezonancu Mag Medica Novi Sad

Upoznajte doktore i zakažite pregled

Dr Dragana Bogdanović radiolog

Doc. Mr sci med Dragana Bogdanović
Radiolog

Magnetna rezonanca dojki

Zakažite pregled

Vrste medicinskih usluga

Pratite nas na našem YouTube kanalu:

https://www.youtube.com/channel/UCaJZavCMdvbhQJVdyWK51lQ/videos

Neretko za detaljnu dijagnostiku lekari opšte prakse, ali i lekari specijalisti traže snimanje magnetnom rezonancom kako bi tačno utvrdili etiologiju neke bolesti. Magnetna rezonanca (MRI) predstavlja neinvazivnu, u potpunosti bezbolnu dijagnostičku metodu, u većini slučajeva znatno superiorniju u odnosu na druge.

Magnetna rezonanca (MRI)

Za razliku od CT-a i RTG-a magnetna rezonanca nema nikakav štetan uticaj na organizam. Ona ne koristi radioaktivno zračenje, već radi na principu elektromagnetnih talasa, te se ponovno snimanje magnetnom rezonancom može obaviti bez ikakvih problema. Ponekad je, radi precizne dijagnostike, potrebno uzeti tzv. intravenski kontrast Magnevist. Međutim, ni ovaj preparat nije štetan, nema neželjenih dejstava niti izaziva alergijske reakcije.

Magnetna rezonanca ili skraćeno MR, predstavlja metodu koja omogućava veoma preciznu vizualizaciju struktura unutar lobanje, kičmenog stuba, ekstremiteta, mekih tkiva glave i drugih delova tela. To je jedina tehnika koja lekarima omogućava da na bezbedan način zavire u osetljive unutrašnje strukture organizma, te dobiju jasan uvid u oštećenja, tumore i anomalije.

Aparat kojim se obavlja magnetna rezonanca u ordinaciji Mag Medica

Aparat Siemens Magnetom Avanto 1,5 T koji koristi Specijalistička radiološka ordinacija za magnetnu rezonancu Mag Medica daje filmove sa izuzetno visokom rezolucijom. Signal se iz aparata prima preko kompjutera i doktor registruje sliku koja izgleda kao presek dela tela koji se snima. Na taj način, Vašem  lekaru je olakšano postavljanje jasne dijagnoze sa ciljem što bržeg preduzimanja adekvatnog lečenja.

Dizajn aparata Magnetom Avanto je ne samo lep već i funkcionalan i prihvatljiv za svakog pacijeta. Njegov oblik i funkcionalnost omogućavaju ulazak pacijenata stopalima u aparat, smanjujući na taj način njihovu napetost. Zahvaljujući visokoj tehnologiji na kojoj počiva, vreme snimanja je drastično skraćeno i smanjenjem buke prilikom snimanja za 97% postignut je visok komfor pacijenata prilikom snimanja. Zahvaljujući tim osobinama on je prepoznat kao izuzetno pogodan za snimanje dece.

Kako bi snimanje magnetnom rezonancom bilo efikasno i uspešno, osoba koja ide na snimanje, mora da bude opuštena i u potpunosti mirna. Prijatna atmosfera, profesionalnost zaposlenih i najsavremeniji aparati u Specijalističkoj radiološkoj ordinaciji za magnetnu rezonancu Mag Medica omogućiće Vam najbolje uslove u kojima nećete imati problem da se opustite. Za slučaj da određeni strah ipak postoji, zaposleni Vam mogu dati blagi sedativ kako biste se opustili.

Kako izgleda snimanje magnetnom rezonancom?

Pre nego što otpočne snimanje magnetnom rezonancom, neophodno je da pacijent odloži sve metalne predmete (sat, sitan novac, mobilni telefon, kajiš, šnale za kosu, naočare, aparat za sluh, platne kartice itd.). U toku pregleda čuje se intenzivan zvuk koji nije štetan, a potiče od vibracije kalemova (kojima se menjaju gradijenti magnetnog polja), a omogućuje formiranje signala koji kompjuter prepoznaje. Pregled je u potpunosti bezbolan.

Da bi se pregled obavio što kvalitetnije, pacijenti moraju ostati apsolutno mirni. Ukoliko postoji napetost ili nelagoda kod pacijenta, pregledu može prisustvovati i roditelj ili prijatelj. Kod klaustrofobičnih osoba koje imaju strah od zatvorenog prostora ili osoba koje se uznemire prilikom snimanja, moguće je pregled obaviti uz blagu sedaciju. Ukoliko je neophodno, postoji i mogućnost uvođenja u opštu anesteziju. U tom slučaju, kompletno snimanje magnetnom rezonancom se obavlja uz stalno prisustvo i negu anesteziologa zaposlenog u našoj ordinaciji.

Koliko traje snimanje magnetnom rezonancom?

Snimanje magnetnom rezonancom koje pruža Specijalistička radiološka ordinacija za magnetnu rezonancu Mag Medica traje oko 15 do 30 minuta. Dužina trajanja pregleda zavisi od toga koji deo tela se snima, koje se sve tehnike snimanja koriste kako bi se uspostavila tačna dijagnoza i da li je potrebno uvođenje intravenskog kontrasta.

Kontraindikacije za obavljanje pregleda magnetnom rezonancom

U Specijalističkoj radiološkoj ordinaciji za magnetnu rezonancu Mag Medica možete bilo koji deo tela podvrći snimanju magnetnom rezonancom na potpuno siguran način. Zbog toga mu se mogu podvrći osobe bilo koje dobi, pa čak i deca i trudnice.

Jedina kotraindikacija za snimanje magnetnom rezonancom jesu ugrađeni aneurizmatski klipsevi, pejsmejkeri, retki modeli veštačkih srčanih zalistaka (valvula), ili ugrađena feromagnetna strana tela, pojedine vrste spirala, metalni hirurški elementi -  klipse, koje se koriste u laporaskopskim operacijama ili fiksne proteze. Većina drugih implantanata (veštački kuk i dr.) prave se od materijala koji nisu feromagentni, tako da nisu kontraindikacija za obavljanje pregleda.

Među usluge koje Vam pruža Specijalistička radiološka ordinacija za magnetnu rezonancu Mag Medica spadaju:

 • MR enterografija koja se koristi za detaljan pregled tankog i debelog creva,
 • MR kolonografija potreban za detaljan pregled debelog creva i tačnu dijagnozu,
 • magnetna rezonanca mozga kojom se obavlja rana dijagnostika brojnih opasnih oboljenja,
 • magnetna rezonanca glave + angiografija i venogram,
 • MR pregled orbita,
 • magnetna rezonanca hipofize,
 • MR spektroskopija,
 • funkcionalni MRI,
 • magnetna rezonanca kičmenog stuba,
 • magnetna rezonanca mekih tkiva vrata,
 • magnetna rezonanca grudnog koša,
 • magnetna rezonanca dojki,
 • magnetna rezonanca aorte,
 • magnetna rezonanca abdomena,
 • MR pankreatografija (MRCP),
 • magnetna rezonanca karlice,
 • magnetna rezonanca kukova,
 • MR urografija,
 • magnetna rezonanca koštano-zglobnog sistema,
 • magnetna rezonanca ekstremiteta i
 • pedijatrijska snimanja.

Medicinsko osoblje Specijalističke radiološke ordinacije za magnetnu rezonancu Mag medica Vam je uvek na raspolaganju. Od njih, možete dobiti korisne informacije i stručne savete i kao pacijent i kao pratilac pacijenata. Obzirom da Ordinacija Mag Medica zapošljava lincencirane radiologe, možete biti uvereni da će opis dobijenih snimaka i pisani izveštaji biti na vrhunskom nivou i to u kratkom vremenskom roku.

Izaberite doktora i zakažite pregled

Zakazivanje pregledaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Specijalistička radiološka ordinacija za magnetnu rezonancu Mag Medica

Futoška 107
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Specijalistička radiološka ordinacija za magnetnu rezonancu Mag Medica

Futoška 107
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

U Specijalističkoj radiološkoj ordinaciji za magnetnu rezonancu Mag Medica možete obaviti sve vrste snimanja magnetnom rezonancom i biti sigurni da ste dobili kvalitetan pregled uz vrhunske savete lekara. Od 2007. godine, kada je Specijal istička radiološka ordinacija za magnetnu rezonancu Mag Medica počela sa radom, do danas pregledano je preko 10.000 pregleda. Pacijenti zadovoljni pruženom uslugom su naša glavna reklama.

Specijalistička radiološka ordinacija za magnetnu rezonancu Mag Medica
Futoška 107
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Izaberite doktora i zakažite pregled

Preporuka strane: ,