Schroth tehnika – rad sa decom i novorođenčad

Zakazivanje pregledaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Studio za održavanje tela Motus

Bulevar Evrope 20
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Studio za održavanje tela Motus

Bulevar Evrope 20
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Schroth metoda spada u nehirurške metode lečenja i predstavlja metod vežbanja koji se primenjuje u savremenoj kineziterapiji kod skolioze. Ovakve vežbe za lečenje skolioze su specifične, te je lečenje deformiteta kičmenog stuba (skolioza, kifoza, grbavost) ovom metodom posebno uspešna kod dece u razvoju.

Ako ste primetili da vaše dete ima podignuto jedno rame, da ima produženu jednu ruku, podignutu lopaticu koja nije priljubljena uz telo, potebno je da uradite kontrolni pregled kod fizoterapeuta.

Nepravilno držanje danas se vrlo često viđa kod dece. Pravovremenim uočavanjem određenih znakova skolioze na telu deteta, vežbama po Schroth metodi možemo zaustaviti dalji napredak krivljenja kičme kod dece.

Sama metoda predstavlja dinamičke vežbe koje se izvode pod kontrolom fizioterapeuta, koji je specijalizovan za tu vrstu terapije. Od ključnog značaja su konstantan rad i vežbanje kako bi se otklonile posledice skolioze. Šrot vežbe utiču na kičmu u sagitalnoj, frontalnoj i transverzalnoj ravni, a cilj je ojačati mišiće oko kičme i povratiti ravnotežu i stabilnost kičmenog stuba.

Ukoliko vaše dete ima deformitet kičme potrebno je kontinuirano vežbanje, kako bi rezultati bili što bolji i da bi se zaustavilo dalje napredovanje skolioze. U cilju postizanja uspeha potrebno je da se roditelji zajedno sa decom angažuju oko samog vežbanja, što znači promenu kvaliteta svakodnevnog života.

Obuka za vežbe traje minimalno 15 do 20 radnih dana, u zavisnosti od uzrasta pacijenta i od klasifikacije skolioze. U samom početku važno je napraviti korekciju mišićnog disbalansa, korekcije disanja i uvođenja određenih vrsta vežbi da bi se deformitet ublažio.

Pored Šrot vežbi rade se vežbe istezanja, ali i jačanja. Trajan uspeh i odličan rezultat u lečenju ovom metodom dolazi samo kao rezultat angažovanja roditelja, pacijenta i terapeuta kao i sama volja pacijenta za izlečenjem.

Studio za održavanje i negu tela Motus obaviće sve potrebne preglede i ukazati na deformitet kičme ako ste primetili da veše dete ima nepravilno držanje.

Studio za održavanje tela Motus
Bulevar Evrope 20
Novi Sad

Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: ,