Šećer u krvi i kompletna krvna slika za trudnice

Tokom trudnoće od ključne važnosti za razvoj Vaše bebe jeste i Vaše zdravlje. Zato Vam prilikom pregleda ginekolozi često traže izvesne laboratorijske i biohemijske analize krvi. Ono što se najčešće traži jesu šećer u krviSUK i kompletna krvna slikaKKS. Kako se ne biste kretali među bolesnim ljudima po državnim laboratorijama, potrebno je naći bolje rešenje. Ukoliko želite lako, brzo i uz mali trošak da dođete do potrebnih rezultata, posetite Medicinsku laboratoriju Lin Lab.

analize

Analiza šećera u krvi za trudnice

Analiza šećera u krvi jedna je od analiza koju ćete morati da radite minimum tri do četiri puta tokom čitave trudnoće, a vrlo često ginekolozi traže i da se analiza obavi svakog meseca. Bez obzira što znate da ne patite od šećerne bolesti, potrebno ju je redovno obavljati. Zašto?
analize
Tokom trudnoće se ponekad javlja gestacijski ili trudnički dijabetes. Usled hormonskih promena koje se javljaju tokom trudnoće kod 2 do 4 odsto trudnica se dešava da dođe do smanjene osetljivosti tkiva na insulin, te povišenog šećera u krvi. U tom slučaju, trudnice obavezno moraju da vode računa o svojoj ishrani kako ne bi naškodile svom detetu.

Povišen nivo šećera u krvi često za posledicu ima rađanje izuzetno krupne dece – i preko 4,5 kilograma, što predstavlja manji problem. Ukoliko se nivo šećera u krvi ne drži pod kontrolom, povećava se verovatnoća javljanja urođenih mana kod novorođenčeta. Isto tako, nakon porođaja kod novorođenčadi čije su majke imale visok nivo šećera u krvi često dolazi do pojave koja se zove hipoglikemija, odnosno nedostatak šećera u krvi novorođenčeta.

analize

Analiza kompletne krvne slike za trudnice

Analiza kompletne krvne slike takođe je bitna u trudnoći. Za rast, beba uzima sebi sve potrebne vitamine, ali i druge materije, te za nju ne morate puno da brinete. Ali, morate voditi računa o sebi. Kako beba crpi Vaše rezerve, može doći do slabljenja organizma. Najčešće nivo hemoglobina i gvožđa opadnu, te se javljaju anemija ili malokrvnost. Takođe, na osnovu krvne slike mogu se otkriti različite upalne bolesti.

Rezultati krvne slike ne treba odmah da Vas zabrinu. Tokom trudnoće telo majke zadržava vodu. Zbog toga se krv malo razvodni i vrednosti krvne slike znaju znatno da odstupaju od normalnih. Stoga, pre nego što se zabrinete, potražite mišljenje doktora ili ginekologa.

analize
Medicinska Laboratorija Lin Lab nalazi se u Novom Sadu, u Bulevaru cara Lazara na delu grada Liman 4. Ovde možete obaviti sve vrste analiza za kratko vreme, a što je bitno i po veoma pristupačnim cenama. Kako tokom trudnoće morate da obavite velik broj ispitivanja koja treba platiti i pripremite potrebnu opremu za bebu, cena analize krvi u ovoj laboratoriji će Vas obradovati.

U Medicinskoj laboratoriji Lin Lab neće Vas obradovati samo popularne cene i kvalitet, već i prijatan odnos prema pacijentu. Ukoliko Vam rezultati analize šećera u krvi i kompletne krvne slike nisu najjasniji ili imate pitanje, lekar mikrobiolog koji radi u ovoj laboratoriji rado će Vam pružiti sve informacije.

Stoga, nemojte rizikovati čekajući u državnim laboratorijama kada možete da dobijete rezultate analiza šećera u krvi i kompletne krvne slike za trudnice u Medicinskoj laboratoriji Lin Lab.