Sistematski pregledi za žene – Poliklinika Cardios

Sistematski pregledi za žene – Poliklinika Cardios

Vreme u kome živimo, ubrzan tempo života, svakodnevne aktivnosti karakterišu značajan porast bolesti srca i krvotoka, metabolizma i drugih promena. Među značajne faktore koji doprinose nastanku ovih tegoba spada i neadekvatno sprovođenje preventivnih mera.

Sistematski pregledi za žene od velikog su značaja i svaka žena trebala bi redovno da obavlja preventivne sistematske preglede. Preventivni pregled možete obaviti u Poliklinici Cardios u Novom Sadu, zakazivanjem termina na kontakt telefon:

Poliklinika Cardios Novi Sad
Futoška 73
Novi Sad

+381 21 27 000 31

+381 65 27 00031

Šta je sistematski pregled i zašto ga treba raditi?

Većina žena odlazi na lekarski pregled kada tegobe počnu. Postoje tegobe koje je nemoguće zaustaviti ili izlečiti u momentu kada one već počnu da se javljaju.Značaj sistematkog pregleda za žene je jako veliki jer se nekim rutinskim analizama i jednostavnim pregledima mogu otkriti predispozicije i rizici za neke bolesti. Osnovne laboratorijske analize, gastoentrološki pregled, ultrazvuk dojki umnogom mogu doprineti ranom otkrivanju nekih promena i naravno adekvatnom lečenju.

Svaka žena bi trebalo jednom godišnje u uradi:

  • Ultrazvuk dojke
  • Ginekološki pregled i ultrazvuk
  • Kolposkopija, papa bris, VS
  • Internistički pregled sa EKG-om

Preglede koje treba uraditi jednom u par godina:

  • Ultrazvuk srca
  • Ultrazvuk abdomena
  • Kolor dopler arterija vrata
  • Ultrazvuk štitaste žlede
  • Dermatoskopija

Kako izgleda sistematki pregled?

Sistematski pregledza ženedetaljni je pregled čitavog tela, osmišljen je tako da obuhvata više dijagnostičkih procedura uz pomoć kojih dobijate potrebne podatke o svom trenutnom zdravstvenom stanju. Pregled se sastoji iz laboratorijske i ultrazvučne dijagnostike i na kraju kardiološkog pregleda sa zaključkom.

Naš lekar sa vama će obaviti razgovor uraditi pregled i na kraju dati završno mišljenje. Svakom pacijentu prilazimo individualno, sa puno razumevanja i maksimalnoj posvećenosti.

Nakon svih obavljenih medicinskih procedura dobijate medicinski izveštaj o svom zdravstvenom stanju i dobijate detaljna uputstva koje analize treba dodatno da uradite ukoliko se otkriju tegobe ili se na nju posumnja.