Sprečite degenerativni reumatizam

Reumatska oboljenja u današnje vreme su jedan od najčešćih problema koje nosi savremen, stresan način života. Degeneratibne promene koje se javljaju bi valjalo preduprediti i pravovremeno početi sa terapijom.

Degenerativna  reumatska oboljenja  kičmenog stuba započinju najpre na  kičmenim  diskusima u vidu Diskus hernije, najčešće  između 30. i 40. godine života, da bi kasnije  tokom progresije  bolesti  degenerativni  proces zahvatio i koštane strukture, u vidu  osteohondroze, spondiloze, najčešće na mestima  najvećeg  opterećenja kičme. U zavisnosti od lokaliteta ovih promena  manifestuju se kao: cervikalni, torakalni i lumbalni sindrom, kao i Lumboišijalgija.

S druge strane, degenerativna reumatska  oboljenja perifernih  zglobova – artroze, podrazumevaju degeneraciju  i progresivno oštećenje  zglobne  hrskavice, uglavnom  mehanički opterećenih  zglobova, zgloba kolena, gonartroze – zgloba kuka, koksartroze i dr.

Fizikalne terapije u ovim slučajevima mogu mnogo da pomognu.

Poliklinika Nada Diva preporučuje laser, ultrazvuk, tens, galvanizaciju, dijadinamičke struje, interferentne struje, elektrostimulaciju  mišića i corpo ultrazvučnu endomasažu.

Veoma su delotvorne dermajet, niskofrekventna magnetna terapija, presuterapija – limfna drenaža, akupunktura, terapijska masaža i kineziterapija.

U ovoj poliklinici takođe se radi rehabilitacija  posle povreda mekih tkiva, mišića, oštećenja tetiva i okolnih  struktura zgloba, povrede zglobova i preloma kostiju.

Da biste sprečili ovu neprijatnu bolest ili se uhvatili u koštac sa njom, obratite se poliklinici Nada Diva.