Šta su folije za ispravljanje zuba? – Stomatološka ordinacija Art dental dr Bilić

Svi težimo savršenom izgledu zuba. Mnogi ga sakrivaju zbog nesigurnosti koje dolaze od krivih zuba. Folija za ispravljanje zuba omogućava ispravljanje zuba na jedan diskretan i estetski način. Zato je ova tehnika idealna za ispravljanje zuba bez proteze.

Stomatološka ordinacija Art dental dr Bilić Sremski Karlovci, ima rešenje za vas ukoliko vas muči nepravilan položaj zuba, vaš problem rešavaju folije za ispravljanje zuba ili zubni alajneri. Zakažite termin pregleda na kontakt telefon:

{dugmeDoktora}

Šta su folije za ispravljanje zuba?

Folije za ispravljanje zuba su zapravo set folija kojima možete rešiti nepravilan položaj zuba. One blagom silom deluju na zube i pomeraju ih. Izrađene su od tanke, providne plastike, udobne su za nošenje. Ono što ove folije izdvaja u odnosu na fiksne proteze je što su folije na zubima nevidljive.

Kome su namenjene folije za ispravljanje zuba?

Folije se izrađuju za svakog pacijenta na osnovu otiska zuba. Izrađuju se tako  da odgovaraju budućem položaju zuba.

Folije je potrebno nositi i tokom dana i tokom noći kako bi proces ispravljanja zuba bio brže gotov. Treba ih skinuti tokom jela i prilikom bavljenja sportom, ali svakako je preporuka da se nose svo preostalo vreme, oko 22 časa dnevno.

Rezultat nošenja zubnog alajnera je vidljiv nakon prvog seta od tri para alajnera koji se menjaju nakon 7 ili 14 dana.

Pored toga što su estetski potpuno prihvatljive jer se uopšte ne vide, one sa sobom nose i mnoge druge prednosti. Na prvom mestu je komfor i estetika. Pored toga što nisu vidljive, nesmetano možete da pričate, ishrana je lakša nego prilikom nošenja fiksne proteze, a higijena uobičajena. Folije za ispravljanje zuba se održavaju takođe četkicom i pastom za zube. U važnim prilikama uvek možete skinuti folije na p