Štitnik za zube Playsafe – Stomatološka ordinacija Dr Bede

Štitnik za zube Playsafe – Stomatološka ordinacija Dr Bede

Vi ili Vaše dete se bavite nekim sportom ili rekreacijom? Bravo! Fizička aktivnost je izuzetno korisna za ljudski organizam. Međutim, da li ste znali da su povrede zuba izuzetno česte kod sportista i rekreativaca? Sportski štitnik za zube Playsafe, za decu i odrasle, zaštitiće Vaše zube i omogućiti Vam da se nesmetano bavite odabranom aktivnošću, ne razmišljajući o povredama zuba.

Štitnik za zube u Novom Sadu
Statistika pokazuje da čak svako 5. dete i svaki 4. odrasli tokom života doživi povredu zuba, a velik procenat ovih povreda dešava se upravo tokom sportskih aktivnosti. Tokom bavljenja ekstremnim i kontaktnim sportovima mogućnost nastanka povreda zuba višestruko raste. Naravno, to ne treba da vas spreči da se bavite sportom. Važno je samo da nabavite adekvatnu zaštitu zuba od povreda.
Ove štitnike izrađuje stomatolog, specijalno za Vas. Sportski štitnici za zube Playsafe po Vašoj meri mogu da se naruče u Stomatološkoj ordinaciji Dr Bede, u Novom Sadu.

Šta je PLAYSAFE?

PLAYSAFE predstavlja štitnik za zube koji služi za prevenciju povreda nastalih u toku bavljenja sportom. Bilo da je u pitanju profesionalno ili rekreativno treniranje, štitnik za zube je neophodni deo sportske opreme.

Kome je namenjen PLAYSAFE?

Sportski štitnici za zube PLAYSAFE namenjeneni su svima, deci i odraslima, nezavisno od toga kojim se sportom bave. U skladu sa rizikom da će do povrede zuba doći, u kontaktnim sportovima izrađuju se čvršći štitnici, dok se kod grupnih sportova izrađuju štitnici od mekanijeg materijala.

Koje su prednosti u odnosu na druge štitnike?

PLAYSAFE je strogo indivudalni štitnik za zube, napravljen prema otisku zuba svakog sportiste. Samim tim ima minimalne dimenzije, što ne utiče na njegovu superiornu zaštitnu ulogu. Na ovaj način su izbegnuti najčešći problemi zbog kojih sportisti ne vole da nose univerzalne ili polugotove štitnike, a to su neudobni i glomazni štitnici, nemogućnost govora, poteškoće u toku disanja, kao i nepravilno oblikovanje polugotovih štitnika.

Sportski štitnik za zube u Novom Sadu

PLAYSAFE stoji čvrsto u ustima sportiste, ne ometa ga u toku igre i povoljno utiče na koncentraciju i performanse. Takođe je važna činjenice da disanje i govor nisu ometani.

Kako se pravi sportski štitnik za zube PLAYSAFE?

PLAYSAFE se izrađuje tako što se pacijentu u stomatološkoj ordinaciji uzima otisak gornje i donje vilice i nakon toga se pravi štitnik od folija različite čvrstoće, u zavisnosti o kom sportu se radi.

Kako se održava ovaj sportski štitnik za zube?

Sportski štitnik za zube PLAYSAFE se jednostavno održava, nakon upotrebe se opere četkicom i pastom za zube i odloži se u kutuju za čuvanje štitnika.

Preporuka strane: