Stomatološke ordinacije Bački Petrovac – Stomatološka ordinacija Dr Potran

Stomatološke ordinacije Bački Petrovac – Stomatološka ordinacija Dr Potran

Stomatološka ordinacija Dr Potran
Ovaj oglas je istekao!
Bački Petrovac
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dobrodošli:
Upoznajte doktore i zakažite pregled

Vrste medicinskih usluga

Dr Potran, Bački Petrovac

Upoznajte doktore i zakažite pregled

Dr Michal Potran, stomatolog u Bačkom Petrovcu

Dr Michal Potran
Stomatolog

Estetska bela plomba,Kompozitna nadogradnja,Aplikacija leka,Plomba na mlečnim zubima,Prekrivanje pulpe,Lečenje prednjih zuba,Lečen...

Zakažite pregled

Vrste medicinskih usluga

Na samo 20 km od Novog Sada u Bačkom Petrovcu, nalazi se Stomatološka ordinacija dr Potran. U ordinaciji će Vas dočekati dr Michal Potran, stomatolog, koji je uvek tu da Vas sasluša i posavetuje ša je najbolje da uradite za zdravlje Vaših zuba. Ordinacija je opremljena modernom tehnologijom, opremom i materijalima vrhunskog kvaliteta.

U prijatnom ambijentu zubne ordinacije dr Potran, pacijentima se pružaju stomatološke usluge iz konzervativne stomatologije, protetike, paradontologije, oralne hirurgije i u saradnji sa specijalističkom ordinacijom u Novom Sadu implantologije.

ZUBNI ISPUN – PLOMBA
Popravak zuba
plombiranjem predstavlja postupak reparacije izgubljenih tvrdih zubnih tkiva veštačkim materijalom. Pre plombiranja potrebno je sa zuba ukloniti svo karijesno tkivo, nakon čega nastaje defekt koji se ispunjava plombom odnosno materijalom za ispune.

Plombe mogu biti crne i bele boje. Najčešće se koriste bele plombe koje predstavljaju kompozitne materijale na bazi smola.

Amalgamski ispuni – crne plombe u današnje vreme zbog svog ružnog izgleda i toksičnog dejstva na ostala tkiva sve manje se koriste. Crne plombe predstavljaju legure srebra, kalaja, bakra i žive.

DENTALNI PLAK I KARIJES
Održavanje oralne higijene usta i usne duplje je najbolja prevencija od nastanka dentalnog plaka i karijesa. Nekoliko sati nakon pranja zuba, posebno na neravnim površinama počinje da se stvara dentalni plak. Dentalni plak je meka naslaga na površini zuba koja predstavlja pogodnu površinu za taloženje zubnog kamenca a kasnije i karijesa zuba.

Simptomi karijesa - bol u zubima, zubobolja, osetljivost zuba, blagi ili jaki bol pri unošenju hladnih, toplih ili slatkih pića ili hrane, promene boje zuba, bol pri zagrizu

Posledice - pulpitis (upala živaca), gangrena zuba, apsces zuba (gornja upala korena)

Prevencija - održavanje oralne higijene (redovno pranje zuba četkicom, korišćenje konca), uklanjanje plaka i kamenca (jednom do dva puta godišnje), izbegavanje čestog konzumiranja slatke hrane i pića.

PARADONTOPATIJA
Prvi simptomi nastanka parodontopatije ili paradontoze su krvarenje desni. Ovo oboljenje predstavlja oboljenje potpornog aparata zuba. Bakterije iz plaka prouzrokuju zapaljenje desni, koje su osetljive na dodir i krvare tokom pranja zuba. Ukoliko se upala desni nesanira na vreme, bakterije se šire na potpornu kost zuba i polako je razgrađuju.

Paradontopatija je bolest koja napreduje godinama, najčešće je bezbolna i ima hroničan tok, te ukoliko se na vreme ne reaguje može doći do klaćenja i ispadanja zuba.

Simptomi - krvarenje desni, u krajnjem stadijumu klimanje zuba

Posledice – ispadanje zuba, razgradnja potporne kosti zuba

Prevencija - održavanje oralne higijene, uklanjanje plaka i kamenca (jednom do dva puta godišnje)

ZUBNE PROTEZE
U slučaju totalne ili parcijalne bezubosti pacijenata rade se zubne proteze, koje predstavljaju mobilnu zubnu nadoknadu kojom se nadomešćuju izgubljeni zubi. Protezama se pored zuba nadoknađuje i deo resorbovane kosti. Rade se kao gornje i donje zubne proteze. Zbog anatomije gornje vilice, gornja proteza dobro stoji, a kod donje vilice zbog nepovoljne anatomije ležište je loše za zubnu protezu, te pacijenti često budu nezadovoljni.

Indikacije - totalna i parcijalna bezubost

Prednosti - isplativo rešenje za nadomeštanje zuba, dobra estetika

Nedostaci - smanjen komfor za pacijenta, smanjena žvaćna efikasnost, zahteva periodičnu kontorlu od strane stomatologa.

ZUBNA KRUNA
Zubne krune
postavljaju se na izbrušene zube, pri čemu se skida približno 1,5 mm zubnog tkiva sa svih strana zuba. Zubne krune prave se u zubnoj laboratoriji i predstavljaju indirektnu zubnu nadoknatu. Prave se metalo-keramičke i bezmetalne krune.

Nedostatak metalo-keramičkih krunica ogleda se u njihovoj smanjenoj estetici, dok se bezmetalne krunice češće koriste najviše na prednjm zubima. Bezmetalne krunice prave se u vidu solo kruna ili kraćih prednjih mostova.

Indikacije - krezubost, malpozicija zuba, promena boje zuba

Prednosti - kompletna funkcionalno-morfološka rekonstrukcija zuba, dugotrajnost, komfor za pacijenta

Nedostaci - brušenje zuba zahteva dodatno uklanjanje zubnog tkiva

ZUBNI IMPLANTATI
Zubni implatant
je zubna nadoknada koja se ugrađuje u kost. Rade se prilikom nedostatka jednog zuba pri čemu se izbegava brušenje susednih zuba. Takođe, imaju ulogu i kao nosači mosta zbog skraćenog zubnog niza.
Nadoknada u vidu zubnog implantata liči na šraf, koji se implantira u kost i nakon 4 meseca na njega se stavlja suprastruktura koja imitira brušeni zub i predstavlja nosač za krunicu.

Indikacije - krezubost, bezubost, nedostatak jednog zuba pri čemu se izbegava brušenje susednih zuba za most

Kontraindikacije - loša oralna higijena, prekomerno pušenje

Prednosti - najsavremeniji način nadoknade izgubljenih zuba, morfološko-funkcionalna rekonstrukcija zagrižajnog kompleksa

Nedostaci -  finansijski najzahtevnije rešenje za terapiju krezubosti, bezubosti

KOMPOZITNI KOČIĆ
Nakon izvađenog živca, zub postaje krtiji i menja svoja mehanička svojstva, zbog čega se lakše lomi. Da se to ne bi dešavalo, zub se ojačava kompozitnim kočićem i na takav način zub se dugoročno čuva.

Indikacije – endodontski lečen zub, prelom zuba, ojačanje zuba kao nosača mosta

Kontraindikacije – karijes koji se širi pod desni, loša oralna higijena

Prednosti – ojačanje lečenih zuba sprečava moguću frakturu krune zuba, estetika

IZBELJIVANJE ZUBA
Ukoliko niste zadovoljni bojom i izgledom Vaših zuba koji su tokom godina potamneli, a želite da imate blistavo beli osmeh, možete uraditi izbeljivanje zuba. Beljenjem zuba uklanjaju se razne diskoloracije sa površine zuba da bi boja zuba bila svetlija

Beljenje zuba radi se na bazi karbamid peroksida i najbezbednije je kućno beljenje. Radi se tako što se preparat za beljenje apliktuje u posebne kašike koje su napravljene za svakog pacijenta posebno i nose se od 2 do 12 sati preko dana.

Simptomi – promena boje zuba, žućkasta ili smeđa nijansa zuba

Simptomi karijesa – bol u zubima, zubobolja, osetljivost zuba, blagi ili jaki bol pri unošenju hladnih, toplih ili slatkih pića ili hrane, vidljive rupe ili udubljenja na zubima, smeđe, crne ili bele fleke na zubima, bol pri zagrizu.

Prevencija – izbegavanje preteranog unosa obojenih pića, prestanak pušenja, redovno pranje zuba.

U zubnoj ordinaciji u Bačkom Petrovcu, primiće Vas dr Potran i njegovo stručno osoblje koji su na raspolaganju pacijentima 8 sati dnevno, svakim radnim danom od 12 do 20 časova i subotom za hitne intervencije po pozivu.

Izaberite doktora i zakažite pregled

Zakazivanje pregledaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Stomatološka ordinacija Dr Potran

Ovaj oglas je istekao!
Bački Petrovac

Telefoni:

Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Stomatološka ordinacija Dr Potran

Ovaj oglas je istekao!
Bački Petrovac

Telefoni:

Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

U Stomatološkoj ordinaciji dr Potran u Bačkom Petrovcu, pacijentima se pružaju stomatološke usluge iz konzervativne stomatologije, protetike, paradontologije i oralne hirurgije.

Stomatološka ordinacija Dr Potran
Ovaj oglas je istekao!
Bački Petrovac
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Izaberite doktora i zakažite pregled

Preporuka strane: