Stomatološke ordinacije Novi Sad – Specijalistička stomatološka ordinacija Extra-dent

Stomatološke ordinacije Novi Sad – Specijalistička stomatološka ordinacija Extra-dent

Specijalistička stomatološka ordinacija Extra-dent
Partizanskih baza 14
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dobrodošli:
Upoznajte doktore i zakažite pregled

Vrste medicinskih usluga

Specijalistička stomatološka ordinacija Extra-dent

Upoznajte doktore i zakažite pregled

Dr Momir Durlević stomatolog protetičar

Dr Momir Durlević
Stomatolog protetičar

Stomatološki pregled, Plombiranje zuba belim plombama, plombiranje kompozitnim plombama, Plombiranje amalgam plombama, GJC plombe ...

Zakažite pregled

Vrste medicinskih usluga

U Specijalističkoj stomatološkoj ordinaciji Extra-dent naići ćete na prijatnu atmosferu i srdačnu dobrodošlicu. Zaposleni u ovoj ordinaciji učiniće da se osećate ugodno i odagnaće svaki potencijalni strah. Ovde možete obaviti niz usluga - od stomatološkog pregleda i konzervative, preko paradontologije i protetike do fiksne protetike i estetske stomatologije.

Stomatološki pregled i konsultacije

Ne treba isticati važnost prevencije u borbi protiv karijesa. Stomatološki pregled i konsultacije ključni su u ovoj veoma važnoj bitci. Pravovremeno otkrivanje karijesa u njegovim ranim fazama razvoja, ali i drugih bolesti zuba, te njihovo brzo zbrinjavanje obezbediće Vam ne samo lepši osmeh, nego i zdravlje celog organizma.

Zubna protetika

Proteze se izrađuju kako bi zadovoljile Vašu potrebu za lepim osmehom, ali one imaju i funkcionalnu ulogu. Obezbeđujući Vam lakše žvakanje hrane, olakšani su Vam i procesi varenja, te je obezbeđeno zdravlje i bolje funkcionisanje celog organizma. Za Vas izrađujemo:

 • totalne proteze,
 • parcijalne i akrilatne proteze,
 • valplast proteze,
 • skeletirane (vizil ili wironit) parcijalne proteze,
 • skeletirane proteze sa atačmenima.

Fiksna protetika

Fiksna protetika nam omogućava da sitne nedostatke zuba nadoknadimo i stvorimo pravilan i privlačan izgled zuba. U našoj ponudi nalaze se:

 • metalokeramičke krunice (navlake),
 • metalokeramički mostovi,
 • bezmetalne krunice,
 • bezmetalni mostovi,
 • livena nadogradnja zuba,
 • kompozitna nadogradnja (kompozitni kočići),
 • fasetirane krunice (fasete ili zubne navlake).

Konzervativa

Popravka zuba ili endodoncija izuzetno je bitna, ne samo za zdravlje Vaših zuba, već i za kompletno zdravlje Vašeg organizma. Pravovremeno otklanjanje kvarova zuba od izuzetnog je značaja, kako bismo i što duže zadržali svoje prirodne zube, lep i blistav osmeh. U okviru konzervative obavljamo:

 • Plombiranje zuba kompozitnim (belim) plombama - ukoliko se radi o malom ili bar ne jako razvijenom kvaru, nakon popravke zuba koristimo bele plombe koje se bolje vezuju za ostatak zuba i sprečavaju ponovni razvoj karijesa ispod plombe.
 • Plombiranje zuba korišćenjem amalgam plombe obavlja se kada su u pitanju izuzetno destruirani zubi ili zadnji zubi koji treba da podnesu jak pritisak.
 • Plombiranje zuba korišćenjem GJC plombe (glas-jonomer cementi) obavlja se najčešće kod dece, ali je zastupljeno i kod odraslih. Ove plombe su veoma trajne i estetski potpuno neupadljive.
 • Endodoncija - lečenje kanala korena zuba (vađenje zubnog živca - pulpe) – obavlja se ukoliko je došlo do infekcije, odnosno upale. Intervencija je u potpunosti bezbolna, a obuhvata vađenje živca, a zatim širenje i punjenje kanala korena odgovarajućim materijalima.
 • Oralna hirurgija - vađenje zuba (ekstrakcija) – vađenju zuba pribegava se isključivo u slučaju da je zub toliko karijesno destruiran da ga je nemoguće izlečiti ili ukoliko ometa izrastanje drugog, važnijeg zuba.

Paradontologija

Paradontoza je bolest desni koja oštećuje desni i kost koaj drži zube. Ukoliko se ne leči, nakon izvesnog vremena dovodi do klimanja, a zatim i ispadanja zuba. Kao prvi znaci javljaju se česta krvarenja desni, njihova otečenost i crvenilo. Uzrok paradontoze je bakterijski plak koji čini kamenac. Zato, nije nužno da naglašavamo važnost njegovog skidanja. U našoj ordinaciji obavlja se:

 • mehaničko skidanje zubnog kamenca predstavlja metodu uklanjanja zubnog kamenca mehaničkim putem. Tokom ove procedure skidaju se nataloženi minerali iz pljuvačke koji su se zalepili za zubni plak i očvrsnuli, ali i druge zubne naslage.
 • ultrazvučno skidanje zubnog kamenca – njime se znatno preciznije i u potpunosti bezbolno skidaju zubne naslage i smanjuje količina oralnih bakterija koje zajedno uzrokuju paradontopatiju.

Estetska stomatologija

Estetska stomatologija pruža nam mogućnost da istaknemo lepotu naših zuba, vratimo im stari sjaj i skrenemo pažnju na njih. U okviru estetske stomatologije naša ordinacija pruža sledeće usluge:

 • beljenje zuba koje primenjujemo kada zubi izgube svoj sjaj i belinu usled dugotrajnog konzumiranja cigareta, kafe, čajeva, slatkiša itd. Ovom metodom nakon samo jedne terapije posvetljuejmo zube za šest do osam nijansi, a efekat beljenja traje tri do četiri godine.
 • poliranje zuba koje predstavlja važan ne samo kozmetički nego i terapijski postupak. Njime se sa površine zuba uklanjaju meke naslage. Koristi se i za otklanjanje tvrdih naslaga sa zubne gleđi nakon ultrazvučnog skidanja zubnog kamenca.
 • zubni nakit na zub postavljamo lepeći ga čvrstim lepkom koji ne oštećuje zubnu gleđ, a obezbeđuje da nakit stoji na zubu i nakon čestih i brojnih pranja prilikom održavanja oralne higijene.

 

Izaberite doktora i zakažite pregled

Zakazivanje pregledaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Specijalistička stomatološka ordinacija Extra-dent

Partizanskih baza 14
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Specijalistička stomatološka ordinacija Extra-dent

Partizanskih baza 14
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Specijalistička stomatološka ordinacija Extra-dent ima dugu tradiciju i bogato iskustvo. Vrhunska stomatološka usluga, opušten odnos prema pacijentu, ispunjen poverenjem, ali i povoljne cene glavni su atrubuti Specijalističke stomatološke ordinacije Extra-dent. Posetite nas kako bismo uz zajedničku saradnju ostvarili naš glavni cilj – Vaš prelep osmeh ukrašen zdravim i blistavim zubima. To je naše najveće priznanje i ono što nas pokreće već 30 izuzetno uspešnih godina. Uverićete se da ćemo ostvariti saradnju na obostrano neizmerno zadovoljstvo.

Specijalistička stomatološka ordinacija Extra-dent
Partizanskih baza 14
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Izaberite doktora i zakažite pregled

Preporuka strane: ,