Stomatološke ordinacije Novi Sad – Stomatološka ordinacija AB dr Idrizović

Stomatološke ordinacije Novi Sad – Stomatološka ordinacija AB dr Idrizović

Stomatološka ordinacija AB dr Idrizović
Ćirpanova 13
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dobrodošli:
Upoznajte doktore i zakažite pregled

Vrste medicinskih usluga

Stomatološka ordinacija AB dr Idrizović Novi Sad

Upoznajte doktore i zakažite pregled

Dr Ahmet Idrizović specijalista stomatološke protetike

Dr Ahmet Idrizović
Specijalista stomatološke protetike

Stomatološki pregled, Totalne proteze, Parcijalne i akrilatne proteze, Valplast proteza, Skeletirane (vizil ili wironit) parcijaln...

Zakažite pregled
Dr Bojana Idrizović stomatolog

Dr Bojana Idrizović
Specijalista opšte stomatologije

Stomatološki pregled, Totalne proteze, Parcijalne i akrilatne proteze, Valplast proteza, Skeletirane (vizil ili wironit) parcijaln...

Zakažite pregled
Dr Ivan Ljubičić doktor stomatologije

Dr Ivan Ljubičić
Doktor stomatologije

Stomatološki pregled, Totalne proteze, Parcijalne i akrilatne proteze, Valplast proteza, Skeletirane (vizil ili wironit) parcijaln...

Zakažite pregled

Vrste medicinskih usluga

Stomatološka ordinacija AB dr Idrizović, koja se nalazi u Novom Sadu i pruža sve stomatološke usluge, može da se pohvali tradicijom od 22 godine uspešnog rada, tokom kojih se pravila rada u struci nisu menjala. Ono što se menjalo i unapređivalo su materijali i tehnologija koji se u ordinaciji koriste, a što će se svakako nastaviti i u budućnosti.

U radu ove stomatološke ordinacije apsolutni uslov je postizanje bezbolnosti i u tu svrhu koriste se različiti anestetici, na kojima se ne štedi. Garant dugotrajnosti njihovih protetskih radova, pored savesnog rada, su i kvalitetni materijali koji se koriste u svakodnevnoj praksi, a koji zadovoljavaju najstrože propise.

Postoji opravdana briga pacijenata u vezi sa komplikacijama koje se dešavaju u stomatološkoj praksi. U ovoj ordinaciji se sprovode mere dezinfekcije i sterilizacije koje osiguravaju da neće doći do prenošenja infekcije prilikom obavljanja usluga. Nakon obavljanja hirurških intervencija, neko od lekara iz ordinacije pacijentu stoji 24 časa na raspolaganju, u slučaju da se jave komplikacije, kao što je postoperativni bol, krvarenje i sl.

Pacijenti koji dovode članove porodice sa sobom, kao i dugogodišnji pacijenti, imaju posebne pogodnosti, u vidu popusta na cene usluga.

Stomatolozi koji će Vas dočekati u ordinaciji su dr Ahmet Idrizović, specijalista stomatološke protetike, dr Ivan Ljubičić, doktor stomatologije i dr Bojana Idrizović, specijalista opšte stomatologije.

Dečija stomatologija

Stomatolozi ordinacije posebno strpljenje ispoljavaju u radu sa decom, a sa mališanima praktikuju i sistem nagrađivanja nakon uspešno obavljene intervencije. Za konzervativno zbrinjavanje mlečnih zuba koristi se materijal za punjenje zuba Twinkey Star. Ovi ispuni su u raznobojni i sa svetlucajućim efektom, što oduševljava male pacijente i olakšava saradnju sa njima. Ovi ispuni ispuštaju i dodatni fluorid, te imaju svoju ulogu i u borbi protiv karijesa.

Konzervativno zbrinjavanje zuba (plombiranje zuba)

Za plombiranje zuba koriste se materijali za takozvane bele plombe Filtek, Gradia i Herculite. Ovi kompoziti, od kojih se prave kompozitne plombe, pokazali su se u dugogodišnjoj praksi ove ordinacije kao estetski najzadovoljavajući, a po dugotrajnosti približni amalgamskim (crnim) plombama, koje su izbačene iz upotrebe zbog navodnog štetnog dejstva žive.

Endodoncija

U oblasti koju pokriva endodoncija, a to je lečenje zuba, u ordinaciji se pridržavaju savremenih principa. U ovim intervencijama koriste se mašinska i ručna obrada kanala korena zuba - Protaper, Biorace, Maillefer, kao i endodontske sonde, sredstva Parkan, Aktiv Point i posebne vrste opturacije kanala korena zuba toplom i hladnom gultaperkom. U stomatološkoj ordinaciji AB dr Idrizović se vrše sledeće endodontske usluge:

 • Lečenje kanala korena zuba
 • Otklanjanje zubobolje
 • Lečenje mrtvih zuba i zuba sa gnojnom kesicom

Ekstrakcije zuba

Ekstrakcija zuba podrazumeva uklanjanje svih zuba koji su indikovani za vađenje.  To su tzv. mrtvi zubi, zatim polomljeni zubi, kao i oni koji su destruisani ispod nivoa desni. U ovim slučajevima postoji i mogućnost hirurškog vađenja, koje obavlja specijalista, po pozivu.

Lečenje parodontopatije i uklanjanje zubnog kamenca

Za lečenje parodontopatije koriste se ručni i ultrazvučni aparati, a za održavanje vrhunske higijene obavlja se peskiranje EMS aparatom.

Uklanjanje zubnog kamenca vrši se ultrazvučnim aparatom, a EMS aparat uklanja zubne naslage, što podrazumeva poliranje zuba, peskiranje ili uklanjanje pigmentacija pod jakim mlazom vode pomešane sa česticama peska.

Protetika

Protetski radovi, odnosno izrada proteza i mostova, oblast je u kojem ordinacija ima veliko i dugogodišnje iskustvo. Praktikuje se da se, pre početka protetskih radova, pacijentu da da pročita savete i uputstva. Obavlja se zbrinjavanje krezubosti i bezubosti totalnim, skeletiranim parcijalnim protezama, kao i metalokeramičkim mostovima i krunama - zubnim navlakama.

 • Privremeni radovi: privremene zaštitne akrilatne jon krunice, privremeni akrilatni mostovi, privremene imedijatne parcijalne akrilat proteze (parcijalne se preporučuju samo kao privremena rešenja)
 • Standardne - definitivne protetske nadoknade: metalokeramičke krunice i mostovi, akrilatne totalne i parcijalne proteze
 • Specifični radovi: izrada bezmetalnih krunica i malih mostova (za njih postoji stroga indikacija), izrada viner pločica (takođe sa specifičnim indikacijama). U ovu vrstu radova posebno mesto zauzimaju frezovane krunice, koje u svom sklopu imaju razne vrste retenciono-stabilizirajućih elemenata, kao što su ce-ka, revaks atečmeni, metalni jahači, ekstra i intra koronarni atečmeni.

Izrada teleskop krunica - teleskop sistema u sklopu skeletiranih proteza je deo protetike u kojem je ova ordinacija jedna od retkih sa respektabilnim iskustvom. I kod ove vrste specifičnih radova strogo se pridržavaju struke, izrađujući ovu vrstu krunice samo od platinskog zlata.

Poštujući princip vrhuinskog rada i profesionalnog odnosa prema svakom složenom radu, u ordinaciji napominju da kod ovakvih radova, pored lekara endodonta i lekara protetičara, učestvuje 3-4 visokostručna zubna tehničara.

Specifični sistemi kod izrade protetskih radova obezbeđuju maksimalnu estetiku, sigurnu retenciju i stabilizaciju, pa samim tim i funkciju, što sve zajedno dovodi do udobnosti i brzog privikavanja.

Kod materijala kojima se uzimaju otisci za definitivne radove, ordinacija strogo poštuje stav Klinike za stomatološku protetiku  Stomatološkog fakulteta u Beogradu. Stoga se za fiksne radove koriste Elite HD+ i Elite HD+ light body, za mobilne skeletirane Zetaplus i Oranwash L, a za antagoniste (otiske zuba suprotne vilice) koristi se Alginate, firme Zhermack. Za registraciju međuviličnih odnosa najčešće se koriste individualno izrađeni voštani bedemi.

Ostale usluge

 • Zubni implanti
 • Hirurška ekstrakcija impaktiranih (neizraslih) zuba
 • Hirurško uklanjanje viličnih cista (cistektomija)
 • Estetska stomatologija (beljenje zuba, zubni nakit)
 • Zalivanje fisura
 • Vađenje zubnog živca
 • Resekcija korena zuba (apikotomija)
 • Hirurško vađenje zuba

U saradnji sa gostujućim lekarima, ekipno se pružaju usluge iz ortodoncije, oralne hirurgije i implantologije.

U ordinaciji naglašavaju da su ponosni što u svom dvadesetdvogodišnjem radu nikada nisu naplatili pregled-konsultaciju niti davanje saveta.

Izaberite doktora i zakažite pregled

Zakazivanje pregledaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Stomatološka ordinacija AB dr Idrizović

Ćirpanova 13
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Stomatološka ordinacija AB dr Idrizović

Ćirpanova 13
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Stomatološka ordinacija AB dr Idrizović u Novom Sadu već 22 godine pruža sve stomatološke usluge. Obavlja se dečija stomatologija, konzervativno zbrinjavanje zuba, endodoncija, protetika, lečenje parodontopatije i skidanje zubnog kamenca itd. Popusti za porodice.

 

Stomatološka ordinacija AB dr Idrizović
Ćirpanova 13
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Izaberite doktora i zakažite pregled

Preporuka strane: ,