Stomatološke ordinacije Novi Sad – Stomatološka ordinacija Maya Dental Office

Stomatološke ordinacije Novi Sad – Stomatološka ordinacija Maya Dental Office

Stomatološka ordinacija Maya Dental Office
Alekse Šantića 56
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dobrodošli:
Upoznajte doktore i zakažite pregled

Vrste medicinskih usluga

Logo Maya Dental Office Novi Sad

Upoznajte doktore i zakažite pregled

Dr Maja Djordjević, stomatolog Novi Sad

Dr Maja Djordjević
Stomatolog

Stomatološki pregled,Totalne proteze,Parcijalne i akrilatne proteze,Valplast proteza,Skeletirane (vizil ili wironit) parcijalne pr...

Zakažite pregled

Vrste medicinskih usluga

Stomatološka ordinacija Maya dental office nalazi se u Novom Sadu. U prijatnom i moderno opremljenom ambijentu očekuje Vas srdačna i uvek lepo raspoložena dr Maja Đorđević, polivalentni stomatolog .U ovoj ordinaciji nema mesta za strah, jer se svakom pacijentu posvećuje ponaosob puna pažnja a sve u cilju pružanja najkvalitetnijih stomatoloških usluga. Pored toga, ordinaciju Maya dental office, odlikuje visoka profesionalnost, posvećenost u poslu, a svojim savesnim i predanim radom pomoćiće Vam u rešavanju svakog vašeg stomatološkog problema.

Stomatološke usluge rade se po veoma povoljnim cenama a možete dobiti i garanciju na godinu dana. Takođe, radi se i besplatan pregled i plan terapije kao i analiza RTG snimka.

Uz primenu najsavremenijih aparata za lečenje i dijagnostiku stomatoloških problema, u ordinaciji Maya dental office na raspolaganju su vam sve stomatološke usluge.

PLOMBIRANJE ZUBA

Karies predstavlja po definiciji hroničo oboljenje tvrdih zubnih tkiva koje napreduje progresivno i dovodi do razaranja zuba. Pored toga sto predstavlja veoma ružan kozmetski problem, on takođe predstavlja i zdravstveni problem.

Ukoliko je zahvaćena gleđ i dentin zuba to se rešava njegovim čišćenjem u potpunosti i plombiranjem. Za plombiranje zuba najčešće se stavljaju kompozitne takozvane bele plombe odnosno plombe u boji datog zuba. Pri tome vodi se računa i o podlogama koje se stavljaju ispod njih. Ne koriste se bilo koje, nego isključivo se odabiraju specijalne glasjonomer podloge, koje imaju sjajne osobine. Odlikuje ih izuzetna čvrstina, ne kontrahuju se , estetske su jer su u boji zuba i takođe oslobađaju jone fluora pa deluju antikariogeno i samim tim produzavaju rok trajanja našim postavljenim plombama. Koriste se izuzetno kvalitetni materijali renomiranih svetskih proizvođača kao što su: GC, 3M ESPE, KERR,SDI, i drugo.

LEČENJE ZUBA

Ukoliko se karies ne otkrije na vreme i zahvati dublje partije zuba, tačnije zubnu pulpu i pojavi se zubobolja, u tom slučaju radi se endodoncija, koja podrazumeva čišćenje infekcije iz kanala korena zuba. Kada se to u potpunosti iščisti, radi se punjenje kanala biokompatibilnim materijalom koji je ne škodljiv, zub se zatvara i završava se na kraju sa plombom, nakon čega se smatra da je zub spašen. Time mu je produžen rok trajanja i cela intervencija se radi sa strpljenjem.

PROTETIKA

Ukoliko Vam nedostaje jedan ili više zuba a u cilju vraćanja punog zubnog niza i u estetskom i u funkcionalnom smislu radi se protetika. Pod protetikom se podrazumevaju:

  • Solo krunice
  • Mostovi
  • Nadogradnje korena – livene ili kompozitne
  • Proteze –akrilatne/vironit (skeletirane)

KRUNICE I MOSTOVI

Predstavljaju fiksni protetski rad. To znači da se zub ostruže u obimu bar 2mm da bi se napravilo mesta za metal (kod metalokeramičkih krunica) ili cirkonijum dioksid (kod bezmetalnih krunica) koji mu daju čvrstinu i keramika koja mu daje estetiku. Rade se u zubnoj laboratoriji i cementira se u ustima, nakon čega se krunica ponaša kao vaš zub.

NADOGRADNJA ZUBA

Ukoliko vam je zub izlečenog i definitivno napunjenog korena, a na njega treba da se radi fiksni protetski rad u vidu solo krunice ili nosača mosta, u tom slučaju radi se njegovo ojačanje. Ojačanje se radi na dva načina: livenom nadogradnjom, što znači da se isprepariše dve trećine kanala korena zuba, i u zubnoj laboratoriji napravi se livena nadogradnja i ostatak krunice zuba, koji kada se cementira u ustima ponaša kao ostrugana vaša krunica zuba, na koju se pravi veštačka krunica u vidu solo krune ili nosača mosta. Pored livene nadogradnje, rade se i kompozitne nadogradnje ojačane staklenim vlaknima, takozvane Fiberglas nadogradnje. Sličan princip rada, samo što se u tom slučaju ponekad može sve odmah završiti u ustima i ceo posao odrađuje se u ordinaciji u vidu helio nadogradnje.

PROTEZE

Proteze spadaju u mobilne protetske radove. To znači, da ih pacijent sam stavlja i vadi iz usta da ih opere i sredi i ponovo vraća u usta. Materijali od koga mogu biti napravljene proteze su: od akrilata to su akrilatne proteze, sa metalnom osnovicom to su vironit (skeletirane) proteze i valplast termo-sense proteze. Vironit proteze mogu biti zakačene atecmenima a ne kukicama. Time se postiže veća stabilnost, veća sigurnost i estetika, jer dobijate pun zubni niz bez kukica u liniji osmeha.
Proteze mogu biti parcijalne i totalne u zavisnosti da li Vam nedostaju delimično ili u potpunosti Vaši zubi.

UKLANJANJE ZUBNOG KAMENCA I POLIRANJE ZUBA

Uklanjanje zubnog kamenca treba redovno obavljati, jer kamenac kao tvrda naslaga može uzrokovati loš zadah iz usta. Osim toga, može da pokida sva vlakna koja drže čvrsto zub u svojoj čašici, da ga rasklate i zdrav zub može da ispadne napolje. Uklanjanje zubnog kamenca ne predstavlja samo kozmetski nego i zdravstveni zahvat, jer su usta jako prokrvljena. Naučno je dokazano da ljudi koji imaju hronično dugo prisutan zubni kamenac i ne uklanjaju ga redovno, imaju problema sa srcem i krvnim sudovima, jer su bakterije iz parodontalnih džepova dostigli u krvotok i štete celom organizmu. Posle njegovog čišćenja zubi se poliraju, da bi površina zuba opet postala glatka i usna duplja opet postala čista.

VAĐENJE ZUBA

Razlozi za vađenje zuba mogu biti različiti.
Ukoliko je zub duboko u njegovoj čašici slomljen ili karijesom jako duboko uništen i oštećen da ne može nikako da se izleči, samo u tom slučaju se radi vađenje zuba. To je bezbolna intervencija, koja se radi u lokalnoj anasteziji ili rutinski ordinacijski ili hirurši po potrebi. Takođe, indikacije za vađenje zuba mogu biti polu-iznikli ili ne iznikli umnjaci koji guraju ceo zubni niz i nanose štetu, ili iz ortodontskih razloga po nalogu ortodonta, da bi dobio više mesta za ispravljanje zubnog luka. U svim ostalim slučajevima zubi se spašavaju, u ordinaciji se trude da vaši zubi ostanu što duže lepi i zdravi.

ORTODONCIJA

Ortodoncija se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba. Najčešće se radi iz estetskog i zdravstvenog razloga, jer pravilnim položajem zuba olakšavamo oralnu higijenu i smanjujemo rizik od nastanka karijesa i parodontoze.

Terapija se sprovodi:

Fiksnim aparatom – to su bravice koje se lepe na zube. Mogu biti metalne, keramičke i safirne i može ih skinuti samo ortodont.

Mobilnim aparatima – ortodontski aparat pacijent može sam da skida i stavlja i sprovodi se i kod dece.

Sve ortodontske usluge obavljaju se u saradnji sa dr Draganom Zeljković, specijalista ortopedije vilica.

IZBELJIVANJE ZUBA

Izbeljivanje zuba je postupak koji se danas najčešće i najviše koristi. Beljenjem zuba možete povratiti belinu i sjaj vaših zuba, ako su vam zubi potamneli i niste više zadovoljni svojim osmehom.

Postoji nekoliko metoda za izbeljivanje zuba

  • Ordinacijsko izbeljivanje zuba
  • Kućno izbeljivanje zuba

Pre tretmana obavezno se konsultujte sa vašim stomatologom, koji će Vas posavetovati i dati preporuku koja je metoda izbeljivanja za vas najbolja.

RAD SA TRUDNICAMA

Ako ste u blagoslovenom stanju i trudnoća protice normalno, znači da ste Vi zdrava pacijentikinja. U zubnoj ordinaciji Maya dental office rado će Vam pomoći oko stomatoloških problema ako ih imate, jer trudnoća je stanje a ne bolest!

RAD SA DECOM

Posebna pažnja poklanja se najmlađim pacijentima jer se njima mora prići posebno pažljivo, strpljivo i nežno. Prva poseta stomatologu tokom detinjstva kao i prvi stomatološki pregled, za decu su od velike važnosti. Potrebno je otkloniti strah od doktora zubara kroz igru i priču, kako bi se što lakše steklo poverenje u stomatologa.

Cilj Stomatološke ordinacije Maya dental office je pružanje svih stomatoloških usluga, predanost i posvećenost pacijentima kao i briga o lečenju i izlečenju stomatoloških problema. Ordinacija radi sa odraslim i najmlađim pacijentima, po pristupačnim cenama i prvoklasnim materijalom iz Japana, Nemačke, SAD i Italije. Pregledi, kontrole i saveti su besplatni, takođe nenaplaćuje se rutinsko vađenje rasklaćenog mlečnog ili parodontopatičnog zuba ako se koristi samo sprej anastezija.

Izaberite doktora i zakažite pregled

Zakazivanje pregledaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Stomatološka ordinacija Maya Dental Office

Alekse Šantića 56
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Stomatološka ordinacija Maya Dental Office

Alekse Šantića 56
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

U Stomatološkoj ordinaciji Maya dental office, možete dobiti stomatološke usluge po veoma pristupačnim cenama i garancijom od godinu dana. Pružaju se usluge iz protetike, lečenje zuba, nadogradnja zuba, fiksna i mobilna protetika, vađenje zuba, ortodoncija, izbeljivanje zuba i dečija stomatologija.

Stomatološka ordinacija Maya Dental Office
Alekse Šantića 56
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Izaberite doktora i zakažite pregled

Preporuka strane: ,