Stomatološke ordinacije Petrovaradin – Stomatološka ordinacija Umnjak

Stomatološke ordinacije Petrovaradin – Stomatološka ordinacija Umnjak

Stomatološka ordinacija Umnjak
Krajiška 18
Petrovaradin
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dobrodošli:
Upoznajte doktore i zakažite pregled

Vrste medicinskih usluga

Zubarska ordinacija Umnjak Petrovaradin

Upoznajte doktore i zakažite pregled

Dr Aleksandra Trajanovska - stomatolog

Dr Aleksandra Trajanovska
Stomatolog

Stomatološki pregled,Totalne proteze,Parcijalne i akrilatne proteze,Valplast proteza,Skeletirane (vizil ili wironit) parcijalne pr...

Zakažite pregled

Vrste medicinskih usluga

Dobar stomatolog svojim stručnim savetima i preporukama može da vam pomogne kako i na koji način da održite zdravlje vaših zuba. Važno je da stomatolog pruža kvalitetne stomatološke usluge i da svojim pacijentima uliva poverenje. Stomatološka ordinacija Umnjak iz Petrovaradina čija je vlasnica dr Aleksandra Trajanovska, u savremenoj i moderno opremljenoj ordinaciji uz potpunu posvećenost svakom pacijentu, sa puno strpeljenja i razumevanja učiniće da vaš boravak u ordinaciji bude prijatan i opuštajući.

Stomatološka ordinacija Umnjak pacijentima pruža:

STOMATOLOŠKI PREGLED I KONSULTACIJE

Redovan stomatološki pregled svakom pacijentu preporučuje se dva puta godišnje, kako bi se na vreme sprečile ili otkrile određene promene na zubima i omogućila adekvatna terapija. Kod pacijenata kod kojih su sanirani zubi savetuje se stomatološki pregled jednom godišnje, uz svakodnevno dobro održavanje oralne higijene.

U stomatološkoj ordinaciji Umnjak pružaju se usluge

 • Popravke zuba i endodoncija
 • Kompozitne (bele) plombe
 • Amalgamske (sive) plombe
 • GJC plombe (glas-jonomer cementi)
 • Lečenje kanala korena zuba (endodoncija), endodontska terapija ili vađenje zubnog živca (pulpe)

ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Svaka žena ponekad poželi da ima osmeh uokviren zdravim i belim zubima, da na njenom licu oko usana nema onih malih sitnih bora i nausnica. Da bi vaš osmeh zablistao punim sjajem u ordinaciji radimo:

 • Beljenje zuba (ordinacijsko i izrada splintova za kućno beljenje zuba)
 • Dentalni ukrasni cirkoni
 • Dentalno peskiranje i poliranje zuba
 • Okluzalni splintovi, folije za bruksizam (škripanje zubima) – na osnovu otiska se izrađuju zaštite od čvrstog materijala, debljine 2mm i vrlo komforne, koje se postavljaju preko zuba. Koriste se tokom noći duži vremenski period i daju odlične rezultate.
 • Hijaluronski fileri – Hijaluronska kiselina je jedan od esencijalnih strukturnih komponenti kože, ponaša se kao potpora koja pruža podršku strukturama lica i tkivima koja mogu izgubiti volumen i elastičnost tokom normalnog procesa starenja. Takođe, privlači i zadržava vlagu u koži i održava njenu svežinu.
 • Korekcija usana – konturisanje usana, povećavanje volumena, ispravljanje asimetrije usana, vraćanje jedrine i svežeg izgleda
 • Popunjavanje bora (nazolabijalne, marionete, pušačke, labiomentalne, glabele)
 • Konturisanje lica
 • Trajno uklanjanje nausnica IPL (intense pulsed light hair removal) metodom - deluje ispod površine kože, tako što cilja melanin u folikulu dlake i na taj način utiče na prekidanje ciklusa rasta dlake.

PROTETIKA

Nedostatk jednog ili više zuba ponekad i totalne bezubosti, dovodi do niza problema kako zdravstvenih tako i estetskih. U ordinaciji Umnjak možete pronaći rešenje ukoliko imate problem nedostatka jednog ili više zuba. Nedostatak zuba možete nadoknaditi mobilnom i fiksnom protetikom.

Mobilna protetika

 • Totalne akrilatne proteze – rade se kod pacijenata koji nemaju ni jedan zub u vilici
 • Parcijalne akrilatne proteze – namenjene su za pacijente koji imaju makar jedan zub u vilici
 • Verteks totalne i parcijalne proteze – savitljive, bez žičanih elementa
 • Skeletirane (vironit ili vizil) totalne i parcijalne proteze – proteze ojačane skeletom (metalnim)
 • Skeletirana proteza sa atečmenima (nevidljive veze u kombinaciji sa metalokeramičkim krunicama)

Fiksa protetika

 • Metalokeramičke krune (navlake)
 • Metalokeramički mostovi – rade se ukoliko nedostaje jedan ili više zuba, a da je pritom bezubi prostor sa obe strane ograničen prirodnim zubima
 • Bezmetalne krunice i mostovi
 • Livena nadogradnja zuba – radi se u slučajevima kada je krunica zuba uništena, ali je koren zuba dovoljno dobar da se može iskoristiti. To je metalni kočić, koji se jednim delom pričvrsti u koren zuba, a njegov drugi deo je tako oblikovan da imitira zubni patrljak i nosi krunicu veštačkog zuba.
 • Kompozitna nadogradnja (kompozitni i metalni kočići) – kao i livena nadogradnja, koristi se u slučaju da pacijent ima očuvan koren zuba iako je krunica u potpunosti uništena. Krunični deo zuba se nadomešćuje kompozitnim materijalima
 • Fasete (ljuspice ili viniri, keramičke ili kompozitne) – rade se ukoliko pacijent želi da promeni boju zuba, ukoliko su zubi kratki ili imaju dijasteme (razmake između zuba)

ORALNA HIRURGIJA SA IMPLANTOLOGIJOM

Stomatološka ordinacija Umnjak uz korišćenje najkvalitetnijih anastetika, pruža usluge iz oblasti oralne hirurgije, kao što je:

 • Vađenje zuba (ekstrakcija)
 • Hirurško vađenje zuba
 • Hirurška ekstrakcija impaktiranih (neizraslih) zuba
 • Hirurško uklanjanje viličnih cista (cistektomija)
 • Resekcija korena zuba (apikotomija) – Tokom ove intervencije uklanja se inficirani vrh korena zuba.
 • Istovremeno se radi i kiretaža (čišćenje) i potpuno odstranjenje patološkog procesa iz kosti
 • Disekcija zuba – odstranjivanje jednog ili dva korena koje je nemoguće izlečiti konzervativnim putem, ili ukoliko je došlo do frakture zuba u predelu korena zuba, a neophodan je makar jedan koren kako bi mogla da se uradi protetska nadoknada.
 • Gingivektomija – je hirurška intervencija tokom koje se odstranjuju meki zidovi parodontalnih džepova
 • Hirurško lečenje parodontopatije (režanj operacija) – najčešće se izvodi na grupi zuba koji su obuhvaćeni uznapredovalom parodontopatijom, a kod kojih je zbog dubine parodontalnog džepa bilo nemoguće očistiti ga konzervativnim pristupom

ORTODONCIJA

Ortodoncija predstavlja dijagnostiku i lečenje svih nepravilnosti zuba, vilice i lica. Nepravilnosti zuba i vilice mogu se korigovati korišćenjem različitih pokretnih i fiksnih ortodontskih aparata koji se postavljaju na zube tako da su potpuno neškodljivi za zdravlje. Ortodontskom terapijom postiže se pravilan i estetski izgled zagrižaja.

Za lečenje nepravilnosti položaja zuba radimo sve vrste ortodontskih aparata:

Mobilni ortodontski aparat – za lečenje nepravilnosti položaja zuba, nepovoljnog odnosa vilica i asimetričnosti lica kod dece i odraslih. Mobilni aparat pacijent može sam da skida i vraća u usta po potrebi (npr. tokom jela, održavanja higijene usta itd).

Funkcionalni ortodontski aparat – predstavlja vrstu mobilnog ortodontskog aparata koja služi za odvikavanje od loših navika i ispravljanje zagrižaja. Tokom nošenja ovog aparata, deca ne mogu da jedu, piju niti pričaju.

Fiksi ortodontski aparat – postavlja se na stalne zube kako bismo popravili njihov položaj ili pak izvukli neiznikle (impaktirane) zube. Mogu se postavljati bez obzira na starost pacijenta. Nakon završene terapije fiksnim ortodonskim aparatom, pacijentu se izrađuje retiner (mobilni aparat ili folija), kom se zubi stabilizuju i zadržavaju na mestu. Retiner se koristi oko godinu dana.

Estetska fiksna proteza – se izrađuje ukoliko postoji potreba za popravkom položaja zuba ili izvlačenjem neizniklih zuba, a da pritom pacijent želi da proteza bude što manje upadljiva. Nenje su bravice – delovi proteze koji se lepe za zubnu gleđ – napravljeni od estetskih materijala kao što su safir ili keramika. Luk takođe može biti bele boje te će proteza biti u potpunosti neupadljiva.

DEČIJA I PREVENTIVNA STOMATOLOGIJA

Zubna ordinacija Umnjak posvećuje veliku pažnju samoj previntivi dečijih zuba, pa je roditeljima preporuka da dovedu svoje dete na prvi stomatološki pregled još dok su im zubi zdravi. Važno je da vaše dete još od malih nogu nauči kako se vodi briga o zdravlju zuba i koliko su važni redovni stomatološki pregledi. Pored pregleda u ordinaciji pružaju se saveti o pravilnom održavanju oralne higijene, ranom otkrivanju eventualne kariozne lezije ili ortodontskog poremećaja.

 • Zalivanje fisura – predstavlja preventivnu meru u nastanku karijesa, tako što se najdublje brazde na griznim površinama bočnih zuba popunjavaju zalivačima na bazi fluora.
 • Ekstrakcija mlečnog zuba

PARODONTOLOGIJA

Prevencija je prvi korak da bi se sprečio nastanak parodontoze, a to podrazumeva uklanjanje mekih i čvrstih zubnih naslaga, redovno pranje zuba i redovne posete stomatologu. Ova bolest zahvata sva potporna tkiva zuba odnosno desni dovodeći do njihovog klaćenja i ispadanja. Da bi sprečili nastanak parodontoze potrebno je uraditi

 • Obradu (čišćenje) paradontalnog džepa i uklanjanje subgingivalnih konkremenata
 • Mehaničko skidanje zubnog kamenca
 • Ultrazvučno uklanjanje zubnog kamenca

Izaberite doktora i zakažite pregled

Zakazivanje pregledaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Stomatološka ordinacija Umnjak

Krajiška 18
Petrovaradin

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Stomatološka ordinacija Umnjak

Krajiška 18
Petrovaradin

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Stomatološka ordinacija Umnjak pacijentima pruža besplatan stomatološki pregled, konsultacije i savete. Sve intervencije rade se na najsavremeniji način i potpuno su bezbolne.

Stomatološka ordinacija Umnjak
Krajiška 18
Petrovaradin
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Izaberite doktora i zakažite pregled

Preporuka strane: , ,