Suplementi kao dodaci u ishrani

Na našem tržištu pojavila se kompanija Sigcess iz Kine u čijoj ponudi su preparati bazirani na tradicionalnoj kineskoj medicini (na bazi bilja i gljiva – rejši, šitake i kordiceps) i novoj tehnologiji, a koji služe za jačanje imuniteta.

Istočnjački preparati stimulišu i pokreću imuni sistem. Oni su zapravo koncentrovana hrana u malim dozama, dovoljnim za podsticanje na ćelijskom nivou – često uz izraženo aktiviranje imuniteta u celini, nasuprot autoimunim reakcijama i brzom slabljenju imuniteta i razvoju opasnih komplikacija kada su u upotrebi savremeni lekovi koje ljudi koriste jedno vreme, zamenjuju ih novim još savremenijim, ali uz veliki rizik da trajno oštete delove tela (organa) ili celi sistem organa ili tkiva u njima. Zato je komplementarna medicina  sve više zastupljena.

Proces spravljanja ovih suplemenata se odvija u vakuumskim komorama, pod velikim pritiskom, na temperaturi od +20ºC u apsolutno sterilnim uslovima. Iskoristivost ovih preparata je 80%,  što je do sada najveće dostignuće u proizvodnji suplemenata uopšte. Ovi preparati imaju standard GMP po kojem rade jedino farmaceutski zavodi.

Preparatima se postiže detoksikacija tela,  kao jaki imunomodulatori, podižu imuni  i stabilzuju endokrini sistem.