Supom do zdravlja i vitke linije

Naše bake su odavno znale da je domaća supa zdrava za naš organizam, a sada su to potvrdili i naučnici koji tvrde da jedan tanjir domaće supe svaki dan može pomoći kod „skidanja“ suvišnih kilograma, ali i ojačati imunitet. Zbog toga nije čudno da jedna stara izreka kaže „dobar doktor prvo koristi hranu, pa onda lekove“. Naučnici tvrde da terapeutska vrednost supe leži u sastojcima.

Naime, konzumiranje domaće supe jednom dnevno pomoći će vam u otklanjanju toksina iz organizma i omogućiti brže trošenje kalorija. Poželjno je da supa bude pripremljena od organskog povrća, jer u suprotnom pesticidi mogu organizam dodatno opteretiti toksinima.

Takođe, važno je prilikom kuvanja supe imati na umu činjenicu da kuvanje namirnica na jakoj vatri može uništiti vitamine iz povrća, pa je stoga uvek kuvajte na nižoj temperaturi.

Za dobar imunitet preporučuje se da u supu stavite šargarepe, kelj, sveži đumbir, luk, origano ili pečurke, zavisno vašim željama. Svaka od ovih namirnica je korisna za čišćenje organizma.