Tecar Terapija – Poliklinika Nada Diva Novi Sad

Tecar Terapija – Poliklinika Nada Diva Novi Sad

Zakazivanje pregledaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...


Telefoni:

Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...


Telefoni:

Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Tecar (Tekar) terapija je nova metoda lečenja u fizikalnoj medicini dubokom toplotom koja nudi nežan, ali moćan pristup lečenju bez potrebe za operacijom ili injekcijama. Dobro se podnosi i dolazi sa minimalnim rizicima, što je čini sigurnim izborom za sve.

Poliklinika Nada Diva Novi Sad je mesto gde se brzo i lako možete rešiti bolova u kičmi, zglobovima, bolova u tetivama kod sportskih povreda … Tecar terapija je nova terapija dubokom toplotom a rezultati su uočljivi već posle prvog tretmana.  Novu i efikasnu terapiju možete zakazati na kontakt telefon:

Zakažite pregled

 

Šta je Tecar terapija?

Tecar terapija je oblik fizikalne terapije koja pretvara energiju visokofrekventne struje u toplotnu i tako omogućava kombinaciju površinskog i dubinskog zagrevanja tkiva pospešujući prirodn proces oporavka.

Kako deluje Tecar terapija?

Lečenje dubokom toplotom omogućava značajno brže smanjenje bola, skraćenje vremena oporavka i poboljšanje funkcije.

Tokom tretmana, pacijent oseća prijatnu toplotu u regiji gde se deluje a posle tretmana oseća smanjenje tegoba, olakšanu pokretljivost i poboljšanu funkciju tretiranih zglobova.

Gde se primenjuje terapija dubokom toplotom?

Terapija dubokom toplotom se može koristiti kod bolova u kičmi i zglobovima (lumbago, išijalgija, bol u vratu, ramenu, stopalu, kolenu, kuku …) u lečenju velikog broja akutnih i hroničnih stanja, povrede i oboljenja mišića, rupture ligamenata, tetiva i zglobova.

Efekti koji se postižu primenom ove terapije su:

  • Oporavak i regeneracija tkiva
  • Smanjenje otoka i izliva
  • Smanjenje napetosti mišića

Tekar terapija se može primenjivati bez ograničenja, onoliko dugo koliko je to potrebno. Takođe, zauzima značajno mesto u lečenju različitih sportskih povreda, može se koristiti u svim fazama oporavka za smanjenje otoka, hematoma i bola.

Kontraindikacije

Tecar terapija se ne sme koristiti kod:

  • Trudnica
  • Krvarenja
  • Osobe koje nose pejsmejker
  • Kod ozbiljnih kardioloških stanja
  • Kod pacijenata sa malignim oboljenjima

Kada se vide prvi rezultati korišćenja ove terapije?

Broj terapija zavisi od same dijagnoze i ukoliko se adekvatno primenjuje značajni efekti mogu se osetiti već nakon prve terapije.