Testovi za alergiju – alergo test

Ukoliko sumnjate da Vi ili Vaše dete imate alergiju, jer su se od skoro pojavili neki simptomi koje ranije niste imali, trebalo bi da iskoristite jesenje i zimske dane, kada je mnogo manje alergena u vazduhu i uradite alergo test. Metod je brz, jednostavan i pouzdan, a uz dobijene rezultate će Vas lekar specijalista, ukoliko je potrebno, uputiti u odgovarajući način lečenja alergije.

Testovi za alergiju
ne samo da pokazuje da jeste ili niste alergični, već ukazuje i na to koji alergen Vam smeta i izaziva alergijske reakcije. Dakle, nakon testiranja, sa sigurnošću ćete znati da li treba da izbegavate određene namirnice ili lekove, ili ćete se protiv alregije na npr.grinje boriti pomoću adekvatne terapije.

Alergološka ordinacija Dr Veselin Kikinđanin vrši alergo test i obavlja specijalistički lekarski pregled. Nakon dobijenih rezultata, alergolog savetuje koji će se lekovi za alergiju koristiti.

U okviru ove alergološke ordinacije, obavljaju se svi testovi za alergiju:

  • inhalatorni alergo testovi
  • nutritivni alergo testovi (alergija na hranu)
  • alergijski testovi na aditive
  • test provokacije (alergija na lekove)

Testovi za alergiju se obavljaju kako odraslima, tako i deci. Obzirom da je prof. dr Veselin Kikinđanin pedijatar-alergolog, posebna se pažnja usmerava na lečenje alergije kod beba i dece. Čim se primete prvi simptomi alergije kod beba, ali i kod odraslih, ne sme se čekati, već doći kod specijaliste koji će obaviti alergo test. Jedino tako borba protiv alergije može biti uspešna.

Ukoiko želite da Vaše sumnje odagnaju testovi za alergiju, Dr Kikindjanin ordinacija za alergijske bolesti će Vam pružiti najstručniju pomoć i eventualno dalje lečenje.