Oformljen tim koordinatora za unapređenje sistema zdravstvene zaštite

Tim koordinatora za unapređenje sistema zdravstvene zaštite
Ministar zdravlja
, dr Zlatibor Lončar predstavio je danas tim koordinatora koji će biti zaduženi za unapređenje određenih oblasti u sistemu zdravstvene zaštite – oftalmologije, ortopedije, radiologije, kardiologije i lekova i medicinskih sredstava.

Ministar Lončar je na konferenciji za novinare naveo da će imenovani koordinatori, istaknuti stručnjaci u različitim oblastima zdravstvene zaštite, iskoristiti sve neophodne resurse i kapacitete, kako bi se lista čekanja u našoj zemlji smanjile.

Okupili smo ljude za koje mislimo da su najeminentniji stručnjaci u svojim oblastima i za one koje mislimo da treba i mogu da reše problem lista čekanja, istakao je ministar Lončar i dodao da je cilj da se što pre reši pitanje lista čekanja, koje su problem ne samo za pacijente nego i za lekare.

Biće veliki uspeh i satisfakcija ako u tome uspemo, naglasio je ministar.

Prof. dr Milenko Stojković, sa svojim timom, biće zadužen za liste čekanja na oftamologiji, dok će doc. dr Arsen Ristić i doc. dr Milika Ašanin biti zaduženi za oblast interne medicine.

Direktor KC Srbije, prof. dr Miljko Ristić biće zadužen prvenstveno za oblast transplantacije srca, dok će prof. dr Zoran Baščarević i doc. dr Marko Kadija raditi na unapređenju oblasti ortopedije.

Prof. dr Dragan Mašulović sa svojim timom biće zadužen za radiologiju, a dr Dejan Kostić za oblast lekova i medicinskih sredstava.