Ulošci za obuću za dijabetičare

Koristeći dostignuća savremene ortopedije i najnovije materijale, izrađeni su posebni ulošci za obuću za dijabetičare. Ulošci za dijabetičare su udobni, smanjuju pritisak i ublažavaju udarce. Specijalni materijali tabanice smanjuju opterećenja, a izrađeni su bez spojeva koji mogu ozlediti kožu stopala. Gazište može biti posebno pojačano, radi fiziološkog valjanja stopala, kako bi ga štitilo od trenja.

Dugogodišnja klinička ispitivanja potvrdila su potrebu da se izrade posebni ortopedski ulošci za dijabetičare i reumatičare. Njima su potrebni meko postavljeni ulošci, izrađeni po meri, u višeslojnoj sendvič tehnici. Istraživanje je ukazalo na poboljšanje kvaliteta života i znatno smanjenje komplikacija uzrokovanih osnovnom bolešću kod pacijenata sa dijabetesom.

Ulošci za dijabetičare mogu da se nabave u prodavnici ortopedskih pomagala. Uz pomoć ovih uložaka, obuća za dijabetičare postaje prava zaštita za stopala i spas u svakodnevnom životu.

Ulošci za stopala, namenjeni dijabetičarima, imaju sledeće karakteristike:

  • Izrada uložaka za dijabetičare je u višeslojnoj tehnici
  • Ulošci su izrađeni po anatomskom obliku stopala
  • Pritisak se ravnomerno raspoređuje ergonomskim oblikom uloška.

Ulošci za dijabetičare su specifični zbog posebnih materijala koji se ne deformišu prilikom svakodnevnog hoda i koji održavaju dugotrajnu mekoću, koja je važna kod izrazito osetljivih stopala.

Uloške za dijabetičare, možete pronaći u prodavnici ortopedskih pomagala Bauerfeind.