Urološki ultrazvučni pregled – Poliklinika Atina Novi Sad

Urološki ultrazvučni pregled – Poliklinika Atina Novi Sad

Zakazivanje pregledaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Atina

Bulevar Evrope 22
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Atina

Bulevar Evrope 22
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Urološki ultrazvučni pregled predstavlja neinvazivni pregled bubrega, mokraćne bešike, nadbubrežne žlezde kao i prostate i testisa kod muškaraca.

Nalazimo se u vremenu kada su urinarne infekcije sve češće od respiratornih, naša Poliklinika Atina i tim vrhunskih urologa skreću pažnju da urološki ultrazvučni pregled ima izuzetno veliki značaj u prevenciji mnogih tegoba. Urološki pregled sa ultrazvukom možete zakazati na kontakt telefon:

Poliklinika Atina
Bulevar Evrope 22
Novi Sad

Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Urološkii ultrazvučni pregled

Urološki ultrazvučni pregled je bezbolna dijagnostička metoda kod koje zvučni talasi prolaze kroz telo, gde se na određene načine odbijaju od tkiva i organa. Odbijeni talasi mogu se koristiti za pravljenje slika organa iznutra.

Za pregled prostate u rektum se ubacuje posebno dizajnirana sonda, ovakav pregled nazivamo transrektalni ultrazvučni pregled prostate.

Kada je potrebno uraditi urološki pregled sa ultrazvukom?

Urološki pregled sa ultrazvukom potrebno je uraditi već sa prvom pojavom bilo kakvih simptoma. Najčešće su to problemi sa mokrenjem, promenama u mokraći, pojave krvi u mokraći, bola u donjem delu stomaka.

Najčešće tegobe koje se kod žena javljaju jesu urološke infekcije koje ponekad mogu biti povezane i sa ginekološkim infekcijama.

Hronična upala mokraćnog kanala, hronična upala prostate i hronična upala semenih kesica jesu najčešći simptomi koji se javljaju kod muškaraca.

Urološki pregled kao prevencija

Da bi izbegli pojavu i komplikacije kako benignih, tako i malignih oboljenja, urolozi iz poliklinike Atina preporučuju da muškarci nakon 50. godine obavljaju godišnji urološki pregled sa ultrazvukom, a ukoliko postoji i porodična predispozicija za karcinom prostate, pregled je potrebno uraditi već u 40.godini.

Šta obuhvata urološki ultrazvučni pregled?

Urološki ultrazvučni pregled pruža nam jasnu sliku položaja, veličine i strukture bubrega, kao i izgled i veličinu bešike i eventualne promene. Kod muškaraca posmatramo prostatu i veličinu i strukturu testisa.

Pregled traje kratko i nije potrebna nikakva priprema osim ispijanja pola litre tečnosti sat vremena pre pregleda, nakon ultrazvučnog pregleda možete se vratiti svakodnevnim aktivnostima.