Utvrdite trudnoću – Ginekološka ordinacija Ejlejtija

Zakazivanje pregledaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Ginekološka ordinacija Ejlejtija

Doža Djerdja 25/2
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Ginekološka ordinacija Ejlejtija

Doža Djerdja 25/2
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Želja svake žene je da postane majka, ali trudnoća donosi promenu u kompletnom organizmu. Da li je izostanak menstruacije kod žena prvo zrnce sumnje da je zatrudnela, ili su tu još neki znaci rane trudnoće. To mogu biti umor, smetaju vam jaki mirisi, učestalo mokrenje, mučnina posebno jutarnja, grudi su uvećane, osetljive i bolne, promena raspoloženja i mnogi drugi.

Otklonite zrnce sumnje i uverite se da ste u drugom stanju, uradite pregled ginekologa i utvrdite trudnoću u Ginekološkoj ordinaciji Ejlejtija u Novom Sadu.

Utvrdjivanje trudnoce Ejlejtija

KAKO IZGLEDA PRVI PREGLED

Nakon izostanka menstrualnog ciklusa i pozitivnog testa trudnoće, vi ste sigurni da ste u drugom stanju. Potreban vam je pregled i mišljenje ginekologa.

Prvi odlazak kod ginekologa je obično dve nedelje posle izostanka menstruacije, a to je obično oko šeste nedelje trudnoće.

Na prvom pregledu lekar će vas obavezno pitati o bolestima i alergijama koje imate, sve važnije bolesti u porodici, da li uzimate neke lekove ili ste možda bili bolesni, dosadašnje trudnoće i porođaje, njihov tok i ishod.

Prvim pregledom i utvrđivanjem trudnoće, ginekolog će utvrditi tačnu starost trudnoće, odrediti očekivani datum porođaja, izmeriti pritisak i telesnu masu. Takođe, i saveti o ponašanju tokom trudnoće mogu biti od velike koristi.

Kako izgleda prvi pregled

ULTRAZVUČNI PREGLEDI U TRUDNOĆI

Kada vam lekar utvrdi trudnoću pregledom i ultrazvukom, sledi jedan od najvažnijih ultrazvučnih pregleda u trudnoći između 12. i 14. nedelje to je takozvani prvi ekspertni ultrazvuk i tada se pregleda detaljna anatomija ploda.
Slede jednom mesečno redovne ultrazvučne kontrole.

Drugi ekspertni ultrazvuk takodje je veoma važan i obavlja se između 20. i 24. nedelje trudnoće. Tada se pažljivo pregleda i analizira anatomija i morfologija ploda,pregledaju se detaljno svi organi i sistemi.

Ultrazvučni pregled u ranoj i kasnijoj trudnoći obavlja se da bi se ustanovila:

  • Višestruka trudnoća
  • Tačan termin porođaja
  • Zdravlje bebe
  • Položaj posteljice
  • Položaj bebe
  • Bebina težina

Ultrazvučni pregled

ŠTA BEBA RADI DOK JE U MAMINOM STOMAKU

Beba je u maminom stomaku veoma zaposlena, jer menja položaje, pa majka često ima osećaj da je beba iznutra udara. Majčini osećaji takođe mogu uzrokovati pomeranje bebe u utrobi. Važno je da se majka ne izlaže prevelikom stresu jer to itekako utiče na bebu.

Bebina čula se razvijaju oko 20. nedelje trudnoće, te buduće majke vodite računa kako se hranite. Zdrava ishrana je veoma važna, jer vaša beba može da oseti kada majka žudi za određenim namirnicama.

Zbog zdravlja bebe izbacite iz upotrebe cigarete i alkohol.

KAKO IZGLEDA MOJA BEBA

Nauka i tehnologija su dosta napredovale te 3D i 4D ultrazvukom možemo videti kako beba izgleda. Da li se fetus odnosno beba pravilno razvija, rascep između usana, nosić, oči, uši, ruke, noge, položaj bebe kako se okrenula, pol deteta da li je dečko ili devojčica.

Velika je radost kada oba roditelja ugledaju sliku svoje još nerođene bebe!

Ako vaša trudnoća protiče uredno i normalno, nakon 40. nedelje sledi porođaj.

U Ginekološkoj ordinaciji Ejlejtija u Novom Sadu, u moderno opremljenom ambijentu, uz topao osmeh dr Liliane Ivanov, ginekolog-akušer i dr Biljane Ivković, ginekolog-akušer, možete obaviti kompletan ginekološki pregled, utvrđivanje trudnoće kao i sve potrebne ultrazvučne preglede u trudnoći.

Ginekološka ordinacija Ejlejtija
Doža Djerdja 25/2
Novi Sad

Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: