V beam Candela laser za kapilare, ožiljke, bore, strije

Pulsed dye laseri, kao što je V beam laser, kada su u pitanju dobroćudne vaskularne lezije kože i njihovo tretiranje, već dugi niz godina predstavljaju zlatni standard. Njime se uspešno tretiraju prošireni kapilari na licu i nogamahemangiomirozacea i ostali dermatološki problemi za koje je specifično crvenilo kožecrvene fleke, poremećaji pigmentacije. Koristi se i za lečenje ožiljaka i strija, ali i tretiranje bora.

Zahvaljujući talasnoj dužini od 595nm, koja prepoznaje crvenu boju, laserski snop prolazi kroz epiderm i biva apsorbovan od strane hemoglobina u malim krvnim sudovima derma. Apsorbovana laserska energija pretvara se u toplotnu i na taj način prouzrokuje koagulaciju krvnog suda. Podešavanjem laserskih parametara, kao što su širina pulsa i jačina, postiže se kontrolisana koagulacija ciljnog krvnog suda, a izbegava termičko oštećenje okolnog tkiva.

V beam laser nezamenjiv je za uspešno tretiranje teleangiektazija, odnosno proširenih kapilara crvene boje na licu i na nogama, zatim raznih vrsta hemangioma, kao što su spider nevusi, senilni hemangiomi, venous like hemangiomi lokalizovani na usnama, urođeni hemangiomi, i naročito za tretiranje nevusa flameusa (plameni nevus), koji se javlja na rođenju ili u prvim danima života, u vidu crvene fleke. Ovim laserom takođe možemo lečiti difuzno crvenilo kože, koje viđamo kod rozacee, kao i poikilodermiju, koja se manifestuje crvenilom i poremećajem pigmentacije na bočnim stranama vrata, a kao posledica dugotrajnog izlaganja suncu. Uz pomoć ovog lasera, ubrzava se regeneracija sasvim svežih ožiljaka crvene boje, naročito kada su u pitanju ožiljci od akni, ali i svih drugih, kao i regeneracija svežih crvenih strija. Ovim laserom možemo tretirati i crveno prebojene keloide.

Osim toga, V beam laser pokazao se uspešan u tretiranju finih bora, za popravljanje teksture kože i neujednačenog tena, jer dovodi do remodeliranja kolagena u dermu i tako postiže dobar efekat fotorejuvinacije.

Tretmani ovim laserom su bezbolni, zahvaljujući dobrom hlađenju kože, može da se javi manji osećaj toplote, a nakon terapije nekoliko sati može ostati crvenilo tretirane kože. Često je dovoljan jedan tretman za zadovoljavajući efekat, a u nekim slučajevima dva ili viš, u razmacima od mesec dana. Ukoliko je tretman intenzivniji, potreban je manji broj tretmana i brži je terapijski efekat.

Ukoliko je i Vaš problem među nabrojanima, sve informacije za V beam Candela laser, potražite u poliklinici Nada Diva.