Zašto je važan redovan ginekološki pregled – Ginekološka ordinacija Ejlejtija

Zašto je važan redovan ginekološki pregled – Ginekološka ordinacija Ejlejtija

Zakazivanje pregledaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Ginekološka ordinacija Ejlejtija

Doža Djerdja 25/2
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Ginekološka ordinacija Ejlejtija

Doža Djerdja 25/2
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Da li bar jednom godišnje odlazite kod ginekologa na pregled? Koliko je važan Papanikolau test? Šta se sve sa njim može otkriti? Pitanja su razna, ali sama činjenica da svaka peta žena u Srbiji ide na redovne preglede kod ginekologa, i da većina njih odlazi samo kada ima tegobe ili ako se desi da je neko u njihovoj okolini oboleo od raka grlića materice. Nažalost, za pojedine pacijente tada biva prekasno za izlečenje. Pregled ginekologa kao i ostale ginekološke usluge, možete obaviti u Ginekološkoj ordinaciji Ejletija u Novom Sadu. Usluga je vrhunska, a ljubaznost i posvećenost pacijentu je na prvom mestu, jer se svim pacijentima i trudnicama maksimalno izlazi u susret.

Zašto je važan redovan ginekološki pregled

Mnoge žene ne znaju mnogo o raku grlića materice, pa se kod nas ova vrsta brige o sopstvenom zdravlju još nije ustalila. Većina žena na ginekološki pregled nije bila u toku poslednje dve ili više godina, jer smatraju da nemaju nikakvih problema bar što se tiče nekih simptoma kao što su: bol, peckanje, pojačan sekret, obilno krvarenje i drugo. Međutim, simptomi za pojavu raka grlića materice u početnom stadijumu su neprimetni, a kada se otkrije bude kasno. Upravo, zato su važni ginekološki pregledi bar jednom godišnje. Osim toga, pregledi su dobri i za rano otkrivanje raznih drugih infekcija posebno infekcije koje utiču na plodnost.

Redovan ginekološki pregled

Šta predstavlja ginekološki pregled?

Ginekološki pregled predstavlja fizički pregled male karlice i genitalnih organa kod žene. Ovakav pregled lekarima pomaže da ispitaju veličinu i poziciju vagine, cerviksa, uterusa i jajnika. Pregled je važan zbog preventive i brige o zdravlju žene. Razlog zbog kojeg je bitan pregled jeste detektovanje karcinoma u najranijoj fazi, infekcije i polno prenosive bolesti.

Pored redovnih ginekoloških pregleda, ginekolog savetuje da se uradi i Papanikolau test. Ovaj test je jednosavna i bezbolna metoda kojom se pregledaju ćelije dobijene iz brisa grlića materice. Papanikolau test može da ukaže i na upalu ili prisustvo abnormalnih ili ćelija raka grlića materice. Test treba raditi jednom godišnje. Ukoliko se sve promene na vreme uoče, izlečenje je uspešnije.

Ginekološki pregled Novi Sad

Ginekološkim pregledom pored uzimanja brisa za Papanikolau test vrši se:

  • Ispitivanje prisustva infekcija – gljivične infekcije ili bakterijska vaginola
  • Da bi se dijagnostikovale polno prenosive bolesti – hlamidija, goroneja, herpes, trihomonas, HPV i druge bolesti
  • Za indentifikaciju morfološke abnormalnosti organa male karlice kao što su fibromi, ovarijalne ciste, ili prolaps uterusa
  • Za ispitivanje bola u abdomenu
  • Pre davanja kontraceptivne terapije

Ginekološka ordinacija Ejlejtija Novi Sad

Ginekološki pregled veoma je važan i za žene koje su u menopauzi. Jer saveti i konsultacije lekara u mnogome mogu pomoći i umanjiti promene koje žena ima u tom periodu, kao što su valunzi, povišen krvni pritisak, suvoća vagine, česta promena raspoloženja i drugo.

Redovni ginekološki pregledi, razgovori i konsultacije sa ginekologom mogu omogućiti zdrav i bezbrižan život žene. Brinite o svom zdravlju, budite bezbrižni i sigurni da dobar ginekolog je uvek tu da vam pomogne da zajedno sa vama otkloni sve vaše strepnje i nedoumice.

Ginekološka ordinacija Ejlejtija
Doža Djerdja 25/2
Novi Sad

Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: