Zeleni obrok – koktel pomoću kojeg se možete otarasiti suvišnih masti

Nezdrava ishrana i nedostatak kretanja su dva glavna razloga zašto se u naše telo deponuju masti. Tokom dana ne sagorevamo kalorije, pa višak se pretvara u masti koje se deponuju oko stomaka i nagore. Prvi korak u oslobađanju viška je primena bilo kog tipa kretanja i vežbanja, a drugi je promena u navikama u ishrani. Koktel u vidu obroka koji ćemo vam prestaviti može da pomogne da se oslobodite masnih naslaga u telu.

Koktel se sastoji od nekoliko namirnica. Đumbir je jedan od najjačih aktivatora za ubrzavajne metabolizma. Ova biljka služi kao podstrekač procesa kojim telo sagoreva višak kalorija i pretvara ga u toplotu. Jabukovo sirće u kombinaciji sa medom mobiliše masti koje su nataložene u telu. Avokado je bogat mono – nezasićenim mastima koje pored toga što smanjuju štetni holesterol (LDL) istovremeno povećavaju i dobar holesterol (HDL), za razliku od zasićenih. Ovo voće proizvodi osećaj sitosti. Peršun i nana imaju ulogu detoksikacije organizma.

Konzumirajući ovaj koktel očistićete telo od toksina i smanjiti težinu.

Sastojci:

1 kašika jabukovog sirćeta
1 kašika rendanog svežeg đumbira
1 češanj belog luka
½ avokado
30 g svežeg spanaća
1 kašika meda
1 šaka nane i peršuna
½ šolje tople vode

Priprema:

Avokado očistite i isecite na kocke, a spanać, peršun i nanu, očistite i operite. U blender stavite avokado, spanać, nanu, peršun, sirće, voda i beli luk, zatim ih izmiksajte. Na kraju dodajte med i đumbir i dobro izmešajte. Koktel se pije na prazan stomak ujutru i posle svakog masnog obroka.