B12 Biovit – lingvalete – Anafarm doo

B12 Biovit – lingvalete – Anafarm doo

Preparat B12 BIOVIT sadrži vitamin B12 u aktivnom obliku koji se brzo apsorbuje u ustima i odmah koristi u organizmu. Upotreba lingvaleta B12 BIOVIT, kao dodatak ishrani, najkomforniji je način za efikasnu nadoknadu manjka ovog vitamina u organizmu. Lingvalete B12 BIOVIT, praktično mogu biti zamena za injekcionu nadoknadu manjka vitamina B12.

Lingvalete B12 BIOVIT možete poručiti od našeg proizvođača dijetetskih suplemenata Anafarm doo na kontakt telefon 011/24 57 687. 

Sajt:http://www.anafarm.org/

Uloga vitamina B12 u organizmu

Vitamin B12 značajan je za održavanje normalne funkcije nervnog sistema, psihičko funkcionisanje i raspoloženje, stvaranje crvenih krvnih zrnaca, smanjenje umora i iscrpljenosti. Doprinosi normalnoj funkciji imunskog sistema i metabolizmu aminokiseline homocisteina (snižava visok nivo homocisteina i tako smanjuje rizik od nastanka kardiovaskularnih oboljenja).

Simptomi nedostaka vitamina B12

Simptomi nedostatka vitamina B12 su hematološki, neurološki i gastrointestinalni. Nedostatak nastaje zbog oslabljene apsorpcije ovog vitamina u organima za varenje, kao i zbog neunošenja ovog vitamina putem hrane životinjskog porekla (vegetarijanci). Oslabljena apsorpcija javlja se zbog poremećaja organa za varenje i nedostatka tzv. unutrašnjeg faktora koji vezuje vitamin B12 iz hrane i omogućuje njegovu apsorpciju.

Neurološki simptomi su naročito česti kod osoba starijih od 60 godina i manifestuju se depresijom, problemima sa pamćenjem, nesanicom i vizuelnim problemima.

Način upotrebe:

Odrasli: 1 lingvaletu dnevno rastopiti pod jezikom.

Upozorenje: Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka preparata. Trudnice i dojilje pre upotrebe preparata treba da konsultuju lekara. Dijetetski suplementi ne mogu se koristiti kao zamena za uravnoteženu ishranu i ne smeju se uzimati u dozama većim od preporučenih.
Proizvod ne sadrži gluten, GMO/BSE/TSE supstance, alergene ili druge supstance koje mogu narušiti ljudsko zdravlje.

Sastav:

Jedna lingvaleta sadrži:

    • 1000 µg vitamina B12 (metilkobalamin).
    • Ostali sastojci: sredstva za povećanje zapremine (izomalt, manitol), sredstva protiv zgrudvavanja magnezijum stearat, prirodno identična aroma višnje.