B12 Biovit – lingvalete – Anafarm doo

B12 Biovit – lingvalete – Anafarm doo

Preparat B12 biovit lingvalete sadrži vitamin B12 u biološki aktivnom obliku koji se brzo apsorbuje u ustima i odmah koristi u organizmu. Ovaj dodatak ishrani predstavlja nadoknadu manjka vitamina B12 u organizmu, praktično mogu biti zamena za injekcionu nadoknadu manjka vitamina B12

Anafarm doo iz Beograda ima višegodišnje iskustvo u proizvodnji dijetetskih suplemenata koje možete poručiti ili kupiti u svim malo bolje snabdevenim apotekama. Više o dijetetskim suplementima i dodacima ishrani možete saznati na kontakt telefon 011/24 57 687.

Sajt:http://www.anafarm.org/

 

Zašto je značajan vitamin B12?

Vitamin B12 značajan je za održavanje normalne funkcije nervnog sistema, psihičko funkcionisanje  i raspoloženje, stvaranje crvenih krvnih zrnaca, smanjenje osećaja umora i iscrpljenosti. Doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema i metabolizmu aminokiseline homocisteina – snižava visok nivo homocisteina i time smanjuje rizik od nastanka kardiovaskularnih  bolesti.

Nedostatak ili manjak vitamina B12 u organizmu

Manjak vitamina B12 nastaje zbog oslabljene apsorpcije ovog vitamina u organima za varenje, kao i zbog neunošenja ovog vitamina putem hrane životinjskog porekla (npr. kod vegetarijanaca). Oslabljena apsorpcija javlja se zbog poremećaja organa za varenje i nedostatka tzv. unutrašnjeg faktora koji vezuje vitamin B12 iz hrane i omogućuje njegovu apsorpciju. Simptomi nedostatka vitamina B12 naročito su česti kod osoba starijih od 60 godina i najčešćese manifestuju depresijom, nesanicom, poremećajima pamćenja, zujanjem u ušima i poremećajima ravnoteže.