Dijetetski suplement Hrom selen – Anafarm doo

Dijetetski suplement Hrom selen – Anafarm doo

Zbog nedovoljnog unosa hroma i selene u okviru uobičajene ishrane, preporučujemo uzimanje preparata hroma i selena kao dodataka ishrani. Preparat  sadrži esencijalne minerale hrom i selen.

Anafarm doo iz Beograda je dugogodišnji proizvođač dijetetskih suplemenata čiji su preparati upisani u Bazu podataka Ministarstva zdavlja Srbije. Preparat Hrom selen možete kupiti u bolje snabdevenim apotekama ili poručiti na kontakt telefon 011/24 57 687.

Sajt:http://www.anafarm.org/

Kome je namenjen preparat hrom selen?

Preparat je namenjen deci starijoj od 15 godina i odraslima. Pakovanje sadrži 100 tableta x 50 µg hroma (hrom pikolinat) i 50 µg selena (selen metionin).

Zašto treba da unosimo hrom u organizam?

Hrom je neophodan je za održavanje normalne koncentracije glukoze u krvi i efikasnost insulina. Utiče na snižavanje holesterola, kao i na smanjenje apetita i telesne težine. Uobičajenom ishranom, koja se većinom bazira na rafinisanim namirnicama, ne unose se dovoljne količine hroma u organizam.

Zašto je dobar selen za naš organizam?

Selen je jak antioksidans, efikasno štiti organizam od dejstva slobodnih radikala. Jača imunitet i otpornost organizma. Potreban je za normalan rad štitaste žlezde. Brojne kliničke studije ukazuju na zaštitno delovanje selena od nastanka malignih bolesti, na njegovu imunomodulatornu aktivnost, kao i na sprečavanje stvaranja masnih naslaga u arterijama. Naša zemlja spada u selenom deficitarno područje, sa niskim unosom  selena putem hrane.

Efikasnost preparata Hrom selen

Ovaj dijetetski preparat uz adekvatnu ishranu i fizičku aktivnost, može uticati na postizanje i održavanje idealne telesne težine. Posebno se preporučuje sportistima radi povećanja mišićne mase i snage.

Preparat ne sadrži gluten, GMO/BSE/TSE supstance, alergene ili druge materije koje mogu narušiti zdravlje.