Dodatak ishrani AD3 vit – Anafarm doo

Dodatak ishrani AD3 vit – Anafarm doo

AD3 vit je dijetski suplement proizvođača Anafarm  iz Beograda. Namanjen je deci iznad tri godine i odraslima kao dodatak ishrani, radi obezbeđivanja optimalnog unosa vitamina A i D, ili njihove nadoknade.

Anafarm doo iz Beograda ima višegodišnje iskustvo u proizvodnji dijetetskih suplemenata koje možete poručiti ili kupiti u svim malo bolje snabdevenim apotekama. Više o dijetetskim suplementima i dodacima ishrani možete saznati na kontakt telefon 011/24 57 687.

Sajt:http://www.anafarm.org/

 

Značaj vitamina A

Vitamin A ima značajnu ulogu u normalnom funkcionisanju imunološkog sistema, održavanju normalne kože i sluzokože, održavanju normalne funkcije vida i normalnog metabolizma gvožđa.

Značaj vitamina D

Odavno je poznato da je vitamin D neophodan za normalan rast i mineralizaciju kostiju i zuba kod dece, kao i očuvanje mineralne gustine kostiju u starijem životnom dobu.

Vitamin D je vrlo važan faktor i u regulaciji imunoloških procesa.

Nedostatak vitamina D najčešće nastaje usled nedovoljnog izlaganja sunčevoj svetlosti i smanjenog unošenja putem hrane (upotreba zaštitnih krema za sunčanje smanjuje sintezu vitamina D i do 95%). Treba imati u vidu da se u starijoj životnoj dobi u organizmu ne stvara dovoljno vitamina D.

Sastav preparata AD3 vit

Jedna meka želatinska kapsula sadrži:

  • 300 mcg RE (1000 IU) vitamina A (retinil palmitat)
  • 2,5 mcg (100 IU) vitamina D3 (holekalciferol)
  • Ostali sastojci: rafinisano sojino ulje, kapsula (želatin – goveđeg porekla, voda, humektans: glycerol)

Jedno pakovanje preparata AD3 vit sadrži 100 mekih želatinskih kapsula.