Dr Bojan Ćulibrk – Poliklinika Žikić D

Dr Bojan Ćulibrk – Poliklinika Žikić D

Poliklinka Žikić D
Puškinova 40 A
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr Bojan Ćulibrk Ginekolog - akušer
Dr Bojan Ćulibrk, ginekolog

Medicinske usluge

Biografija doktora

Ginekološka ordinacija Žikić D

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Ginekološki pregled
Ginekološki pregled podrazumeva kompletan pregled spoljnih genitalija, vagine i grlića pod spekulima, bimanuelni pregled grlića i materice, kao i uzimanje briseva na stepen vaginalne čistoće i Papanicolau brisa. Od dodatnih pretraga uzimaju se i brisevi na hlamidiju, mikoplazmu/ureaplazmu, humani papiloma virus, bakteriološki pregled brisa vagine i grlića.

Ultrazvučni pregled
To je pregled izgleda materice – provera se postojanja mioma, polipa, debljine endometrijuma i jajnika – provera se postojanja cista, ovulacije, izgleda jajnika.

Kolposkopija
Ovim pregledom se proverava izgled spoljnih genitalnih organa, vagine i grlića pod posebnim mikroskopom, i vrši se skrining patoloških promena.

Folikulometrija
Folikulometrija podrazumeva merenje veličine folikula, čime se provera postojanja ovulacije. Ovaj pregled se vrši kod planiranja začeća.

Intervencija radiotalasima
Intervencija radiotalasima se primenjuje kod uklanjanja kondiloma, polipa, eritroplakije (ranice na grliću). Neprijatni virusni kondilomi, polipi koji izlaze iz grlića i „ranice“ na grliću efikasno, brzo i bezbolno se uklanjaju pomoću radio talasa, u lokalnoj ili opštoj anesteziji.

Intervencija laserom
Ovaj tretman podrazumeva uklanjanje kondiloma na grliću, vagini i spoljnim genitalnim organima, kao i uklanjanje ožiljka od epiziotomije i skidanje polipa. Laser kao najsavremenije sredstvo brzo i efikasno uklanja različite promene na polnim organima.

Eksplorativna i evakuaciona kiretaža
Eksplorativnom kiretažom uklanja se prekomerno zadebljanje unutrašnjeg sloja materice (hiperplazija enodmetrijuma) i polipi u unutrašnjosti materice u lokalnoj ili opštoj anesteziji, nakon čega se uklonjeni materijal šalje na dalju analizu (patohistološki pregled).

Biopsija grlića materice
Ovom metodom se dobija materijal za patohistološku analizu u slučaju postojanja sumnjivih promena na grliću materice.

Endokavitalna aspiracija
Predstavlja savremen, neinvazivan, potpuno bezbolan i brz način uzimanja uzorka unutrašnjeg omotača materice (endometrijuma), nakon čega se dobijeni materijal šalje na analizu. Ovo je ujedno maksimalno neinvazivna, efikasna intervencija, bez kiretaže.

Biografija doktora: Dr Bojan Ćulibrk Ginekolog - akušer

Dr Bojan Ćulibrk, ginekolog

Dr Bojan Ćulibrk, lekar specijalista ginekologije i akušerstva rođen je u Bačkoj Palanci. Osnovnu školu završio u Baču,srednju školu, gimanziju Jovan Jovanović Zmaj u Novom Sadu. Medicinski fakultet upisao je u Novom Sadu 1993. godine a diplomirao 2000. god.Završio školu rezervnih oficira na Vojno Medicinskoj Akademiji u Beogradu 2001.godine. Pripravnički staž obavljao u garnizonskoj ambulanti u Somboru od 2001. godine do 2002 godine u sklopu škole rezervnih oficira.

Specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva upisao na Klinici za ginekologiju i akušerstvo 2002. god. a zvanje specijaliste ginekologije i akušerstva stekao 2006. godine. U periodu od 2002.godine do 2006 godine stalno zaposlen u službi Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Bačkoj Palanci. Stalno zaposlen u Domu zdravlja Bačka Palanka od 2006 god. do 2009. godine u Dispanzeru za žene Doma zdravlja Bačka Palanka. Kao konsultant ginekologije i akušerstva radio u specijalnoj ginekološkoj bolnici Genesis od 2007. godine do 2010. godine.Od novembra 2011. godine do danas osnivač Poliklinike Bios lab u Bačkoj Palanci. Radio i kao konsultant u Domu zdravlja Bački Petrovac u periodu 2013 godine do 2015. godine.

Usavršavao se na brojnim domaćim i inostranim skupovima iz oblasti ginekologije, fetalne medicine i perinatologije. 2006 godine boravio u GAK Narodni front te uspešno prošao obuku iz kliničke citologije.Od 2007 godine do 2008 godine završio Nacionalnu školu kliničke citologije za patologiju cerviksa, vagine, vulve i kolposkopiju.

U periodu od 2008 do 2011 na odeljenju visoko rizičnih trudnoća GAK Narodni front uspešno prošao obuku iz interventnog ultrazvuka i invazivnih prenatalnih procedura (amniocenteze) pod mentorskim vođstvom prof.Miković Ž.

Usavršavao se iz oblasti fetalne ehokardiografije u Royal College of Obstetricians and gyneacologist u Londonu kao i na UCL Elizabeth Garrett Anderson Institut for Women Health London.

U sklopu edukacije o laboratorijskim procedurama u postupcima vantelesne oplodnje 2009. godine boravio u Nordica fertility Clinic u Kopenhagenu pod mentorstvom senior embriologa Mete Munk.

Govori engleski, ruski i francuski jezik.

Zakazivanje pregleda

Dr Bojan Ćulibrk

Ginekolog - akušerMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinka Žikić D

Puškinova 40 A
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinka Žikić D

Puškinova 40 A
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr Bojan Ćulibrk pruža sve ginekološke usluge: ginekološki i ultrazvučni pregled, kolposkopija, folikulometrija, intervencije radiotalasima i laserom, eksplorativna i evakuaciona kiretaža, biopsija grlića materice. Višegodišnje stručno iskustvo uz vrhunsku tehnologiju i posvećenost pacijentu prava je mera stručnosti i humanosti koja odlikuje njegov rad.

Poliklinka Žikić D
Puškinova 40 A
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: