Dr Dragana Bilić Bajazet – Stomatološka ordinacija Art Dental Dr Bilić

Dr Dragana Bilić Bajazet – Stomatološka ordinacija Art Dental Dr Bilić

Stomatološka ordinacija Art Dental Dr Bilić
Preradovićeva 1a
Sremski Karlovci
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr Dragana Bilić Bajazet Stomatolog
Dr Dragana Bilić Bajazet

Medicinske usluge

Biografija doktora

Stomatološka ordinacija Art Dental Dr Dragana Bilić Bajazet

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Lečenje bolesti usta i zuba
Rana dijagnostika karijesa igra ključnu ulogu u lečenju zuba i postavljanju zubnog ispuna odnosno plombe. U ordinaciji se vrše sve vrste lečenja promena na desnima, kao i dijagnostika komplikacije karijesa. U radu se koriste kompozitne plombe najnovije generacije, veoma čvrste, u nijansi boje zuba.

Stomatološki pregled
Stomatološkim pregledom omogućava da na vreme otkrijete eventualne promene na zubima i da redovnom oralnom higijenom zuba i usne duplje preventivno vodite računa o zdravlju zuba.

Plombiranje kompozitnim belim plombama
Bele plombe, koje se najčešće koriste prilikom standardne popravke zube, su bolje od crnih, zato što se vezuju se direktno za površinu zuba štiteći ga od daljeg loma. Ovim procesom se hermetički zatvara prostor unutar zuba koji ostaje kada se ukloni inficirano tkivo i time se sprečava prodiranje mikroorganizama u manje otporno tkivo zuba.

GJC plombe (glas-jonomer cemanti)
Imaju veliku primenu u dečijoj stomatologiji, sa gleđi i dentinom ostvaruju dugotrajne hemijske veze, čime se obezbeđuje njihova trajnost.

Amalgam plombe
Amalgam ili sive plombe koriste se za zadnje zube koje treba da podnesu jak pritisak ili kod velikih kvarova. Odlikuje ih velika čvrstoća, trajnost i relativno jednostavno korišćenje.

Vađenje zuba (ekstrakcija)
Vađenju zuba se pribegava kada ne može da se izleči, ili kada ometa izrastanje drugog zuba. Vadi se mehanički pod lokalnom anestezijom, na ovnovu rentgenskog snimka.

Lecenje kanala korena zuba (endondencija)
U slučaju dugotrajnog karijesa  dolazi do oboljenja zubnog živca koji karakteriše jak bol. U tom slučaju, da bi se sačuvao zub u vilici, pristupa se lečenju kanala korenova.

Stomatološka protetika
Ordinacija vrši sve vrste reparatura, vađenje zuba i hirurgiju, kao i vađenje zuba zaostalih korenova i ostale vrste oralnohirurških intervencija. Na raspolaganju Vam je i širok spektar usluga iz oblasti mobilne i fiksne protetike.

Totalne proteze
Postupak je bezbolan i primenjuje se u slučaju gubitka svih zuba. Proteza se izrađuje na osnovu otiska čeljusti.

Parcijalne i akrilatne proteze
U slučaju da nema zuba ili ih ima malo izrađuju se akrilatne ili parcijalne proteze, kao privremeno rešenje pre rada na implantima posle režanj operacije.

Valplast proteza
Ove proteze su savitljive, nemaju žicane elemente i pružaju bolji estetski doživljaj. Izrađuju se kada pacijent ima nekoliko preostalih svojih zuba.

Skeletirane (vizil i wironit) parcijalne proteze
Veoma su trajne, estetske, manje i čvršće, i stoga važe za najbolje proteze u konvencionalnoj protetici.

Skeletirana proteza sa atečmenima
Atečmeni kojima se ova proteza kači su neprimetni, i zato je pogodna za osobe koje diskretnu upadljivost protetske nadoknade.

Metalokeramičke krune
Upotrebljavaju se kada je zub oštecen karijesom i ne može se sanirati belom plombom. I estetski i funkcionalno liče na prirodne zube.

Metalokeramički mostovi
Izrađuju se kada nedostaje nekoliko zuba kada sa obe strane vilice postoje prirodni zubi koji se koriste kao nosači mosta. Osnova mosta je od medicinskog metala, preko kojeg se nanose slojevi keramike, tako da krunica ima prirodan izgleda ali da pritom zbog metalne osnove može da podnese veliku silu prilikom žvakanja.

Bezmetalne krunice i mostovi
Po svojim fizičkim osobinama najpribližnije su prirodnim zubima, i približno su istog kvaliteta i čvrstine kao metalokeramičke krunice i mostovi.

Zubne navlake (fasetirane krunice, fasete)
Zubne fasete su najmanje invazivna metoda za promenu boje, oblika i položaja zuba. Najcešce se izrađuju od porcelana i kompozitnih materijala. Koriste se kada su zubi potamneli, kada je istrošena zubnu gleđ, ili ako postoji razmak između zuba.

Kompozitna nadogradnja
Primenjuje se kada je krunica uništena, ali je koren dovoljno dobar da se može iskoristiti. To je metalni kočić, čiji se jedan deo zalepi u koren zuba, a drugi deo koji nosi navlaku, ispunjava se kompozitnom ispunom.

Livena nadogradnja zuba
nadogradnju zuba čini metalni kočić čiji se jedan delom zakači u koren zuba, a drugi nosi krunicu veštackog zuba (navlaku). Kao i kod kompozitne, primenjuje se kada je krunica zuba uništena, a koren dovoljno dobar da može da se iskoristi.

Biografija doktora: Dr Dragana Bilić Bajazet Stomatolog

Dr Dragana Bilić Bajazet

Dr Dragana Bilić Bajazet odrasla je u Sremskim Karlovcima. Srednjoškolsko obrazovanje je stekla u prirodno- matematičkoj gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu. 1996. godine diplomirala je na odseku za stomatologiju Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, a potom zasniva radni odnos u „Domu Zdravlja Novi Sad“.

2006. godine osniva privatnu stomatološku ordinaciju Art Dental dr Bilić sa sedištem u centru Sremskih Karlovaca. Član je Srpskog lekarskog društva i Komore privatnih doktora stomatologije Stomatološke komore Srbije, koja joj je izdala licencu za obavljanje stručne privatne delatnosti. Aktivan je učesnik brojnih edukativnih skupova u zemlji i inostranstvu u okviru kojih stiče i prati nova znanja i trendove u oblasti stomatologije.

Zakazivanje pregleda

Dr Dragana Bilić Bajazet

StomatologMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Stomatološka ordinacija Art Dental Dr Bilić

Preradovićeva 1a
Sremski Karlovci

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Stomatološka ordinacija Art Dental Dr Bilić

Preradovićeva 1a
Sremski Karlovci

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr Dragana Bilić Bajazet, stomatolog, vlasnik stomatološke ordinacije Art Dental dr Bilić, prve privatne stomatološke ordinacije u Sremskim Karlovcima, gde Vas očekuje stručna usluga i najsavremenija stomatološka oprema.

Stomatološka ordinacija Art Dental Dr Bilić
Preradovićeva 1a
Sremski Karlovci
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: