Dr Ljiljana Trifunović Ginekolog – Poliklinika Žikić D

Poliklinka Žikić D
Puškinova 40 A
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr Ljiljana Trifunović Ginekolog - akušer
Dr Ljiljana Trifunović, ginekolog

Medicinske usluge

Biografija doktora

Ginekološka ordinacija Žikić D

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Ginekološki pregled
Ginekološki pregled podrazumeva kompletan pregled spoljnih genitalija, vagine i grlića pod spekulima, bimanuelni pregled grlića i materice, kao i uzimanje briseva na stepen vaginalne čistoće i Papanicolau brisa. Od dodatnih pretraga uzimaju se i brisevi na hlamidiju, mikoplazmu/ureaplazmu, humani papiloma virus, bakteriološki pregled brisa vagine i grlića.

Ultrazvučni pregled
To je pregled izgleda materice – provera se postojanja mioma, polipa, debljine endometrijuma i jajnika – provera se postojanja cista, ovulacije, izgleda jajnika.

Kolposkopija
Ovim pregledom se proverava izgled spoljnih genitalnih organa, vagine i grlića pod posebnim mikroskopom, i vrši se skrining patoloških promena.

Folikulometrija
Folikulometrija podrazumeva merenje veličine folikula, čime se provera postojanja ovulacije. Ovaj pregled se vrši kod planiranja začeća.

Intervencija radiotalasima
Intervencija radiotalasima se primenjuje kod uklanjanja kondiloma, polipa, eritroplakije (ranice na grliću). Neprijatni virusni kondilomi, polipi koji izlaze iz grlića i „ranice“ na grliću efikasno, brzo i bezbolno se uklanjaju pomoću radio talasa, u lokalnoj ili opštoj anesteziji.

Intervencija laserom
Ovaj tretman podrazumeva uklanjanje kondiloma na grliću, vagini i spoljnim genitalnim organima, kao i uklanjanje ožiljka od epiziotomije i skidanje polipa. Laser kao najsavremenije sredstvo brzo i efikasno uklanja različite promene na polnim organima.

Eksplorativna i evakuaciona kiretaža
Eksplorativnom kiretažom uklanja se prekomerno zadebljanje unutrašnjeg sloja materice (hiperplazija enodmetrijuma) i polipi u unutrašnjosti materice u lokalnoj ili opštoj anesteziji, nakon čega se uklonjeni materijal šalje na dalju analizu (patohistološki pregled).

Biopsija grlića materice
Ovom metodom se dobija materijal za patohistološku analizu u slučaju postojanja sumnjivih promena na grliću materice.

Endokavitalna aspiracija
Predstavlja savremen, neinvazivan, potpuno bezbolan i brz način uzimanja uzorka unutrašnjeg omotača materice (endometrijuma), nakon čega se dobijeni materijal šalje na analizu. Ovo je ujedno maksimalno neinvazivna, efikasna intervencija, bez kiretaže.

Biografija doktora: Dr Ljiljana Trifunović Ginekolog - akušer

Dr Ljiljana Trifunović, ginekolog

Dr. med. Ljiljana Trifunović je diplomirala na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Pripravnički staž od godinu dana obavila u Kliničkom Centru Vojvodine. Radila kao lekar Službe hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja Bečej i Domu zdravlja Inđija. Pored rada u SHMP, 2006.godine upisuje i specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva na Medicinskom Fakultetu u Novom Sadu. Po završenoj specijalizaciji, radila kao ginekolog-akušer u Domu zdravlja Novi Sad. Od 2012.godine zaposlena na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra u Novom Sadu kao lekar odeljenja Planiranje porodice.

Zakazivanje pregleda

Dr Ljiljana Trifunović

Ginekolog - akušerMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinka Žikić D

Puškinova 40 A
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinka Žikić D

Puškinova 40 A
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr Ljiljana Trifunović, ginekolog pruža sve ginekološke usluge: ginekološki i ultrazvučni pregled, kolposkopija, folikulometrija, intervencije radiotalasima i laserom, eksplorativna i evakuaciona kiretaža, biopsija grlića materice. Višegodišnje stručno iskustvo uz vrhunsku tehnologiju i posvećenost pacijentu prava je mera stručnosti i humanosti koja odlikuje njegov rad.

Poliklinka Žikić D
Puškinova 40 A
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: