Dr Snežana Vejnović Otorinolaringolog – Specijalistička ORL ordinacija Orlland

Dr Snežana Vejnović Otorinolaringolog – Specijalistička ORL ordinacija Orlland

Specijalistička ORL ordinacija Orlland
Pap Pavla 7a, II ulaz, prizemlje, stan 204
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr Snežana Vejnović Otorinolaringolog
Dr Snežana Vejnović, otorinolaringolog

Medicinske usluge

Biografija doktora

Specijalistička ORL ordinacija Orlland Novi Sad

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Specijalistički ORL pregled - Cena: 4.000 din.
Pregled specijaliste ORL podrazumeva dijagnostiku i određivanje terapije uha, grla i nosa kod problema kao što su razne upale i stanja nakon zahvata. Za preglede ORL područja, koristi se integralno radno mesto (svetlo, aspirator, termokauter). Fizikalnim pregledom obuhvaćene su otoskopija (uočavanje promena na bubnoj opni), rinoskopija (utvrđivanje stanja u nosu), faringoskopija i laringoskopija (pregled stanja u ždrelu i grlu).

Fonijatrijski pregled - Cena: 4.000 din.
Fonijatrijski pregled predstavlja pregled koji se zakazuje u slučaju pojave poremećaja glasa i govora. Tada je potrebno da se obavi kompletna i detaljna dijagnostika radi ustanovljavanja uzroka ovog poremećaja, ali i određivanja toka lečenja otkrivenog poremećaja.

Kontrolni pregled - Cena: 2.000 din.
Nakon prvog obavljenog ORL pregleda, po potrebi se obavljaju i kontrolni pregledi, pri kojima lekar specijalista provera da li je stanje promenjeno i, ukoliko je potrebno, produžava, menja ili ukida terapiju.

Alergo testiranje - Cena: 3.000 din.
Obzirom da su alergijske bolesti izuzetno česte, a njihovi simptomi obuhvataju organe ORL područja, u ordinaciji možete dobiti i sledeće usluge:

  • Alergo testovi na inhalatorne alergene Prick metodom
  • Lečenje alergija

Konsultacije - Cena: 1.500 din.
Ukoliko imate pitanja ili nedoumice u vezi sa ORL područjem, lekar specijalista će Vam rado dati stručne odgovore, kroz uslugu konsultacija.

Ispiranje ušne masti - Cena: 1.500 din. po uhu
Usled nakupljenih masnoća u uhu neretko se stvaraju cerumenski čepovi, koji ometaju normalan sluh i izazivaju osećaj zapušenosti uha. U ovim slučajevima, najpre se obavlja otoskopija, a zatim, ukoliko je potrebno, i ispiranje cerumena iz uha. Pre ispiranja se cerumenski čep omekša kantarionovim uljem. Metoda je bezbolna.

Terapijsko ispiranje uha - Cena: 500 din. po uhu
Ispiranje uha sa 3% solutio acidi borici.

Lečenje po jednom uhu - Cena: 500 din.
Podrazumeva aplikaciju leka u ušni kanal. Lečenje se obavlja antibiotskim, antimikoticnim i drugim lekovima.

Mikroaspiracija uha - Cena: 1.500 din.
Ova usluga podrazumeva aspiraciju sadržaja ušnog kanala.

Hemijska kauterizacija - Cena: 1.500 din.
Ovom metodom se zaustavlja krvarenje iz nosa, koje traje duže nego što bi trebalo. Za kauterizaciju krvnog suda hemijskim sredstvima koristi se 50% AgNO3-srebro nitrat.

Tamponada nosa - Cena: 4.000 din.
Ukoliko se krvarenje iz nosa nije zaustavilo nakon obavljene hemijske kauterizacije, primenjuje se tamponada nosa.  Obavlja se specijalnom štrajfnom od gaze, prethodno nakvašenom u fiziološkom rastvoru. Uvodi se tako da oba kraja vire iz nosa, a gaza se slaže kao harmonika u smeru napred-nazad ili gore-dole. Tampon ostaje u nosu 3 - 4 dana, a posle se vrši detamponada. Zadnja tamponada nosa se vrši ako krvarenje traje i posle prednje tamponade.

Detamponada nosa - Cena: 4.000 din.
Vađenje tampona iz nosa, nakon obavljene tamponade.

Inhalacije  - Cena: 500 - 700 din.
Inhalacija predstavlja najefikasniji vid lečenja respiratornih oboljenja. Koristi se u terapiji bronhiolitisa, obstruktivnog bronhitisa, bronhijalne astme i laringitisa.

Aspiracija nosnog sekreta - Cena: 500 din.
Najčešće se obavlja kod sinuzitisa, pri kojem se nakuplja obilan nosni sekret koji je teško izbaciti prirodnim putem.

Policerovanje - Cena: 300 din.
Policerovanje je produvavanje eustahijeve tube preko nosa. Cilj ove terapije je ubacivanje vazduha u srednje uvo, i otvaranje eustahijeve tube kroz koju izlazi sekret nakupljen u srednjem uvu. Izvodi se pomoću gumenog balona kruškastog oblika, u čiji otvor se stavlja oliva izrađena od drveta, metala ili plastike.

Solux lampa - Cena: 500 din.
Elektroterapija, odnosno fototerapija, obavlja se pomoću Solux lampe, a efektna je kod zapaljenja paranazalnih šupljina i sinuzitisa.

Uzimanje brisa - Cena: 500 din.
Po potrebi, pacijentu se obavlja bris uha, bris grla, bris nosa ili bris jezika. Procedura je kratka i jednostavna. Po uzimanju brisa, dobijaju se rezultati mikrobioloških ispitivanja.

Analiza žive kapi krvi - Darkfield mikroskopija - Cena: 2.500 din.
Mikroskopski pregled žive kapi krvi je brz, jednostavan i potpuno bezbolan način da saznate dragocene podatke o svom zdravlju. Iz prsta se uzima samo jedna kap krvi, koja se postavlja na staklo, uvećava do 40.00 puta, živa slika se prenosi na računar i analizira na licu mestu, u prisustvu pacijenta, kojem se sve objašnjava. Analiza žive kapi krvi je metoda pomoću koje se vidi stanje imuniteta, poremećaji krvnih elemenata ili varenja, prisustvo teških metala, bakterija, gljivica, parazita i virusa, nedostatak vode, trigliceridi, holesterol, upozorenja za sklonost ka trombozi (prevencija šloga i infarkta), ćelije stresa. Saznajte stanje svog zdravlja iz samo jedne kapi krvi, i to pre rezultata iz klasične laboratorije i pre nastanka bolesti!

Biografija doktora: Dr Snežana Vejnović Otorinolaringolog

Dr Snežana Vejnović, otorinolaringolog

Dr Snežana Vejnović završila je Medicinski fakultet u Novom Sadu, 1984. godine. Radila je kao lekar opšte prakse u Domu zdravlja Novi Sad, u periodu od 1985. do 1989. godine, do odlaska na specijalizaciju. Specijalizirala je otorinolaringologiju 1993. godine i od tada do 2001. godine radila je kao specijalista ORL u Domu zdravlja Novi Sad. Svoju privatnu ORL ordinaciju Orlland  osniva 2001. godine.

Zakazivanje pregleda

Dr Snežana Vejnović

OtorinolaringologMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Specijalistička ORL ordinacija Orlland

Pap Pavla 7a, II ulaz, prizemlje, stan 204
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Specijalistička ORL ordinacija Orlland

Pap Pavla 7a, II ulaz, prizemlje, stan 204
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr Snežana Vejnović, otorinolaringolog, u svojoj ORL ordinaciji Orlland pruža sledeće ORL usluge: ORL pregled, lečenje uha, ispiranje uha, tamponada nosa, inhalacije, uzimanje brisa itd. Darkfield mikroskopska analiza žive kapi krvi je nova usluga.

Specijalistička ORL ordinacija Orlland
Pap Pavla 7a, II ulaz, prizemlje, stan 204
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: