Estetska stomatologija

Visoki estetski zahtevi sa željom da se kreira novi savremeni osmeh, koji bi podario mladolik i privlačan izgled, često dovode pacijenta u stomatološku ordinaciju. Želje pacijenata za lepšim zubima su različite, najčešće su to ravni, svetli zubi, bez razmaka i savršen osmeh.

Dr Dragana Bilić Bajazet u Stomatolokoj ordinaciji Art Dental dr Bilić radi sa modernom tehnologijom i materijalima visokih kvaliteta i standarda. Jer danas je estetika imperativ moderne stomatologije.

Estetski ispuni –  bele plombe

Estetski odnosno beli kompozitni ispuni obnavljaju i oponašaju prirodan izgled zuba.

Bele plombe mogu se upotrebljavati u estetske svrhe za promenu veličine, boje i oblika zubi. Prilikom popravke zubne površine najčeše su rešenje, jer bi se na takav način izlečio zub i očuvala estetika osmeha. Estetika je takođe važna i kod zadnjih zuba jer se oni vide kod širokog osmeha.

Estetski ispuni ili bele plombe izrađuju se od visokokvalitetnih materijala, pa svojim kvalitetom, pravilnim morfološkim izgledom i trajnošću doprinose zdravlju zuba i usne šupljine.

Koje su prednosti estetskih ispuna?

Prednosti estetskih ispuna odnosno belih plombi su sledeće:

  • Približno odgovaraju prirodnoj boji i izgledu zubi
  • Hemijski se povezuju sa zubnom strukturom
  • Upotpunosti očvrsnu unutar par sekundi
  • Mogu se koristiti na svim površinama zubi bez uticaja na estetiku
  • Mogu se popraviti ako se oštete
  • Eventualna osetljivost zubi je minimalna i kratka

Kada se koriste estetski ispuni?

Estetski ispuni koriste se kod :

  • Sanacije karijesa
  • Frakture krune zuba
  • Estetske korekcije boje i oblika zuba

Danas se uglavnom koriste ispuni od kompozitnih materijala, a pored njih u upotrebi su i glas-jonomer cementi, koji se koriste za ispune kod dece.

Koji su razlozi za stavljanje ispuna?

Najčešći razlozi za stavljanje estetskih ispuna je karijesom razoren zub, slomljen, okrnjen ili napuknut zub, zbog loših navika kao što je griženje noktiju, škrgutanje zubima, i drugo.

Stomatološka ordinacija Art Dental dr Bilić Sremski Karlovci, pored ostalih stomatoloških usluga brine o zdravlju i lepoti vašeg osmeha.Nemojte dozvoliti da vam neadekvatna briga o zubima pokvari osmeh.

 

 

Preporuka strane: