Ishranom do dobrog vida – Vidar Orasis Swiss Novi Sad

Ishranom do dobrog vida – Vidar Orasis Swiss Novi Sad

Ishrana igra jednu od važnih faktora za dobar vid, jer mnoge namirnice imaju blagotvoran uticaj na zdravlje očiju. Sadrže potrebne minerale, vitamine, antioksidanse i druge bitne materije koje odlično deluju na dobar vid.

Pored zdrave ishrane od velikog značaja je i redovan oftalmološki pregled. Preventivni oftalmološki pregled možete obaviti u očnom centru Vidar Orasis Swiss, a pregled kod očnog lekara možete zakazati na kontakt telefon:

Specijalna bolnica za dijagnostiku i mikrohirurgiju oka Vidar – Orasis Swiss
Bulevar oslobođenja 76a
Novi Sad

+381 21 63 61 222
+ 381 65 52 23 860

ŠARGAREPA – u sebi sadrži beta-karoten koji se u telu pretvara u vitamin A, vitamin koji je važan za prevenciju noćnog slepila. Nedostatak ovog vitamina prouzrokuje suvoću u očima i natečene kapke.

PAPRIKA – sadrži lutein, antioksidans koji igra važnu ulogu u prevenciji katarakte, kao i bolesti srednjeg dela mrežnjače.

JAJA – su važna za dobar vid. Bogat su izvor sumpora i cisteina.

TAMNO BOBIČASTO VOĆE – (borovnice, kupine, crne ribizle) sadrže antocijanine, koji štite i jačaju vid.

BELI I CRNI LUK – bogati su sumpornim jedinjenjima, koji potpomažu zdravlje sočiva, sprečavaju glaukom, kataraktu i degenerativne bolesti.

Prevencija je uvek bolja od lečenja, zakažite redovan oftalmološki pregled kod naših vrhunskih stručnjaka iz oblasti oftalmologije.