Lečenje depresije

Depresija je vrlo čest psihijatrijski poremećaj koji je, na žalost, često neprepoznat, ali i nedovoljno dijagnostikovan. Dovodi do velikih gubitaka na ličnom, porodičnom i poslovnom planu. Javljaju se depresija u pubertetu, depresija u trudnoći, depresija posle porođaja, depresija u menopauzi, često nastaje nakon dugotrajnog iscrpljivanja organizma (psihičkog i/ili fizičkog), ali može da započne i bez nekog spoljnog uzroka.

Ukoliko se bolest zanemari, može doći do vrlo teških posledica. Zato je obraćanje psihijatru i pravovremeno lečenje depresije neophodno, kako bi se osoba što pre vratila porodici, prijateljima i poslu. Lečenje depresije se sprovodi na dva načina, kao farmakoterapija (antidepresivi) i psihoterapija.

Psihijatrijska ordinacija Baračkov biće oslonac i podrška svim osobama koje muče problemi sa depresijom. Psihijatar dr Nebojša Baračkov će zajedno sa pacijentom proći kroz faze procene (prepoznavanja problema), intervencije (psihoterapija i, ukoliko su potrebni, lekovi) i prevencije, da se simptomi ne ponove.

U okviru ove psihijatrijske ordinacije neguje se holistički pristup zdravlju, gde je klijent uključen u proces ozdravljenja. Mentalno zdravlje i njegova zaštita od strane profesionalnih terapeuta, prioritet je ove ordinacije. U pozitivnoj atmosferi, koja odiše sigurnošću, bezrezervno se pruža pomoć svima koji žele da postignu kvalitetniji i zdraviji život.

Ukoliko smatrate da je Vama ili nekom Vama bliskom potrebno lečenje depresije, psihijatrijska ordinacija Baračkov biće Vam na usluzi.

Preporuka strane: